Maak Siri veilig om te gebruiken met deze eenvoudige oplossing voor beveiligingsinstellingen

Inhoudsopgave:

Maak Siri veilig om te gebruiken met deze eenvoudige oplossing voor beveiligingsinstellingen
Maak Siri veilig om te gebruiken met deze eenvoudige oplossing voor beveiligingsinstellingen
Anonim

Als je een iPhone of iPad hebt, is de kans groot dat je met de virtuele assistent van Siri hebt gespeeld. Je hebt het waarschijnlijk allerlei belangrijke vragen gesteld, zoals: "Wat is de zin van het leven?" of "Vertel me een grap." Maar Siri zou je geheimen kunnen prijsgeven vanwege een beveiligingslek dat gemakkelijk te repareren is.

Potentiële beveiligingskloof

Apple geeft de voorkeur aan snelle toegang boven apparaatbeveiliging voor Siri, daarom kunnen de standaardinstellingen van iOS het wachtwoordslot omzeilen. Als u Siri echter de toegangscode laat omzeilen, kan een dief of hacker bellen, sms'en, e-mails verzenden en toegang krijgen tot andere persoonlijke informatie zonder eerst de beveiligingscode in te voeren.

Er moet altijd een evenwicht worden gevonden tussen veiligheid en bruikbaarheid. Gebruikers en softwareontwikkelaars moeten kiezen hoeveel ongemak gerelateerd aan beveiligingsfuncties ze willen verdragen om hun apparaten veilig te houden versus hoe snel en gemakkelijk ze ze willen kunnen gebruiken.

Hoe Siri-beveiliging aan te scherpen

Om te voorkomen dat Siri het toegangscodeslot omzeilt:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Face ID & Passcode. Of tik op Touch ID & Passcode op apparaten die Face ID niet ondersteunen.

    Image
    Image
  3. Voer uw toegangscode in.
  4. Zorg ervoor dat de toegangscodevergrendeling is ingeschakeld.
  5. Stel Require Passcode in op onmiddellijk.

    Image
    Image
  6. Schakel de Siri tuimelschakelaar uit in het gedeelte Toegang toestaan wanneer vergrendeld

    Image
    Image
  7. Sluit de Instellingen.

Praktische overwegingen

Of je liever directe toegang tot Siri hebt zonder naar het scherm te hoeven kijken om een toegangscode in te voeren, is geheel aan jou. Als u bijvoorbeeld in de auto zit, is veilig rijden belangrijker dan gegevensbeveiliging. Dus als u uw iPhone in handsfree modus gebruikt, behoudt u de standaardoptie, zodat de Siri-toegangscode wordt omzeild.

Naarmate de Siri-functie verder geavanceerd wordt en het aantal gegevensbronnen dat het gebruikt toeneemt, kan ook het gegevensbeveiligingsrisico voor het omzeilen van de schermvergrendeling toenemen. Als ontwikkelaars Siri in de toekomst bijvoorbeeld aan hun apps koppelen, kan het een hacker financiële informatie geven als een bank-app actief is en is ingelogd met inloggegevens in de cache en een hacker Siri de juiste vragen stelt.

Apple blijft de beveiligingsproblemen over Siri in de gaten houden en heeft voorkomen dat sommige functies worden uitgevoerd terwijl een telefoon is vergrendeld. Een voorbeeld hiervan is dat als je een HomeKit (Siri-enabled) deurslot hebt, iemand Siri niet kan vragen om je deur te ontgrendelen als het vergrendelingsscherm van de telefoon actief is.

Aanbevolen: