Een service verwijderen in Windows 7, Vista of XP

Inhoudsopgave:

Een service verwijderen in Windows 7, Vista of XP
Een service verwijderen in Windows 7, Vista of XP
Anonim

Wat te weten

  • Open het Configuratiescherm en selecteer Systeem en beveiliging > Administrative Tools > Services.
  • Klik met de rechtermuisknop op de service die u wilt verwijderen, kies Properties en kopieer de naam van de service in het venster Properties.
  • Open een opdrachtprompt als beheerder, typ sc delete, plak de servicenaam en druk vervolgens op Enter.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Windows-service verwijdert waarvan u vermoedt dat deze malware bevat. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Verwijder de service waarvan u vermoedt dat deze malware bevat

Het verwijderen van een service waarvan u vermoedt dat deze is gebruikt om uw computer met malware te infecteren, is vergelijkbaar in alle versies van Windows.

  1. Open het Configuratiescherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer in Windows 10 of Windows 8 Systeem en beveiliging > Systeembeheer > Services.

    Windows 7 en Vista gebruikers selecteren Systems and Maintenance > Administratieve hulpmiddelen > Services.

    XP gebruikers selecteren Prestaties en onderhoud > Administrative Tools > Diensten.

    Image
    Image
  3. Zoek de service die u wilt verwijderen, klik met de rechtermuisknop op de servicenaam en kies Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen voor die service wordt geopend.

    Image
    Image
  4. Als de service nog steeds actief is, selecteert u Stop. Markeer de servicenaam, klik met de rechtermuisknop en selecteer Copy. Hiermee kopieert u de servicenaam naar het klembord. Klik op OK om het dialoogvenster Eigenschappen te sluiten.

    Image
    Image
  5. Open een opdrachtprompt als beheerder.

    Image
    Image
  6. Type sc delete. Klik vervolgens met de rechtermuisknop en kies Plakken om de servicenaam in te voeren. Als de servicenaam spaties bevat, moet u aanhalingstekens rond de naam plaatsen. Voorbeelden zonder en met een spatie in de naam zijn:

    • sc verwijderen SERVICENAME
    • sc verwijder "SERVICENAAM"
    Image
    Image
  7. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren en de service te verwijderen. Om de opdrachtprompt af te sluiten, typt u exit en drukt u op Enter.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Waarom Windows-services verwijderen?

Malware installeert zichzelf vaak als een Windows-service om te laden wanneer Windows start. Hierdoor kan de malware bepaalde functies uitvoeren en besturen zonder tussenkomst van de gebruiker. Soms verwijdert antivirussoftware de malware maar laat de service-instellingen achter. Of u nu opruimt na een antivirusverwijdering of probeert de malware handmatig te verwijderen, weten hoe u een service verwijdert, kan helpen.

Aanbevolen: