Waarom trage iPhone mini-verkopen er echt niet toe doen

Inhoudsopgave:

Waarom trage iPhone mini-verkopen er echt niet toe doen
Waarom trage iPhone mini-verkopen er echt niet toe doen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPhone 12 mini maakte begin januari slechts 5% uit van de iPhone-verkopen, volgens rapporten.
  • De verkoop kan in de loop van de tijd aantrekken.
  • 12 mini-bezitters zijn dol op hun iPhones.
Image
Image

iPhone 12 mini-verkopen dalen, zeggen verschillende rapporten, die slechts 5% van Apple's totale iPhone-verkopen vertegenwoordigen. Deze rapporten speculeren ook dat dit het einde betekent voor de kleinste iPhone. Maar doet het? Echt niet.

Reuters meldt dat de verkoop van de iPhone 12 mini zwak is in vergelijking met de grotere iPhone 12, en zelfs de iPhone 11 van vorig jaar, die nog steeds beschikbaar is. Het citeert zelfs een analist van J. P. Morgan die denkt dat Apple binnenkort de productie zal stopzetten.

Maar deze speculatie negeert drie dingen. Ten eerste kan de iPhone 12 mini een slaaphit zijn. Twee, niet alle iPhones kunnen het best verkochte model zijn. En drie, de iPhone mini is gewoon geweldig.

"Ik hou heel veel van de mijne", vertelde app-ontwikkelaar Adam Smaka aan Lifewire via een direct bericht. "Serieus. Het is zo compact en het is veel comfortabeler om het met één hand te gebruiken."

Geweldige mini

De iPhone mini is gewoon geweldig. Het is een volledig uitgeruste iPhone 12, met alle toeters en bellen, alleen is hij klein genoeg om in een zak te glijden en met één hand het hele scherm te bereiken met een duim.

Het enige nadeel is een iets kleinere batterij, maar dit is slechts een nadeel in vergelijking met de iPhones 11 en 12 - de mini heeft een betere batterijduur dan bijvoorbeeld de iPhone XS.

Ik hou van de mijne, en een snelle informele Twitter-enquête zegt dat andere eigenaren dat ook doen.

"Ik hou van de mijne", antwoordde Leander Kahney, auteur van Cult of Mac. "Het formaat is overal geweldig en het is niet kreupel of aangetast. Overgestapt van Pro Max, dat nu belachelijk groot en onhandig aanvoelt."

iPhone-kopers wilden al jaren een kleinere iPhone, iets meer als de zakbare iPhone 5 met platte zijkanten dan de iPhone 6, die Apple's big-phone-trend op gang bracht. En in feite was de iPhone 6 een fenomenale hit, verkocht sneller dan welke iPhone dan ook, en is nog steeds de best verkochte iPhone aller tijden. Destijds dacht men dat dit te wijten was aan de opgehoopte vraag naar een iPhone met een groter scherm.

En toch bleef de vraag naar een kleinere telefoon. Toen Apple in 2016 de iPhone SE uitbracht, een iPhone 5S-hoes met de binnenkant van de grotere 6S, verraste zelfs Apple de op hol geslagen vraag. Dit was waarschijnlijk deels te wijten aan de lage startprijs van $ 399.

Maar als je rondvraagt, zul je zien dat veel mensen de SE kochten omdat hij zo klein was. Ze wilden een telefoon die ze gemakkelijk in hun zak konden stoppen voor wanneer ze hem nodig hadden, niet zo'n enorme handset ter grootte van een phablet. Na die eerste SE heeft Apple niet nog een kleine iPhone gemaakt. Tot de iPhone 12 mini.

Waarom verkoopt de iPhone 12 mini niet beter?

Er zijn een paar mogelijkheden. Apple geeft geen uitsplitsingen per model van zijn iPhone-verkopen, maar sommige analisten melden dat de bestverkochte iPhone op dit moment nog steeds de 2019 iPhone 11 is. Dan is er de goedkope iPhone SE (het huidige model).

Image
Image

Een andere mogelijkheid is dat vroege gebruikers van iPhone, de mensen die elk jaar in november het nieuwste model kopen, ook de voorkeur geven aan de modellen met de hoogste specificaties.

Inderdaad, tijdens de laatste winstoproep van Apple zei de financieel directeur van Apple, Luca Maestri, dat de iPhone 12 Pro- en Pro Max-modellen erg goed verkochten. Zo goed, er waren leveringsbeperkingen "met name op de Pro en de Pro Max."

Deze early adopters kunnen de verkoopcijfers in het eerste kwartaal scheeftrekken, terwijl de vaste kopers, mensen die alleen een winkel binnenlopen als ze een nieuwe telefoon nodig hebben, later in de productcyclus talrijker zullen zijn.

Een andere factor is 5G. In dezelfde conference call zei CEO Tim Cook dat de verkoop in China enorm was, dankzij de opgehoopte vraag naar 5G, die daar veel meer beschikbaar is. En in Azië ging de historische voorkeur uit naar grotere telefoons. Hoe groter hoe beter. Dus alles bij elkaar genomen, is het geen verrassing dat de verkoop van de mini achterblijft in vergelijking met andere modellen.

Maakt het iets uit?

De enige reden waarom Apple het miniformaat zou verlaten, is als de verkoop zo slecht zou zijn dat het niet langer de moeite waard was om het te maken. Niet alle iPhones kunnen de bestverkochte iPhone zijn.

iPhone-kopers wilden al jaren een kleinere iPhone, zoiets als de zakbare, platte iPhone 5…

Eén model zal altijd het slechtst verkopen. Dat zou de iPhone mini kunnen zijn, maar zolang het genoeg verkoopt om het de moeite waard te maken om het te maken, is het slechts een deel van een assortiment. Eén ding is zeker. Als Apple de mini dumpt, zullen veel fans erg teleurgesteld zijn.

Aanbevolen: