Hoe een MIDI-controller op de iPad aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een MIDI-controller op de iPad aan te sluiten
Hoe een MIDI-controller op de iPad aan te sluiten
Anonim

Wat u moet weten

  • Je hebt een MIDI-adapter nodig, zoals de iRig MIDI 2 of de Line 6 MIDI Mobilizer II.
  • Misschien hebt u een aangedreven USB-hub nodig voor uw MIDI-toetsenbord.

Dit artikel legt een paar opties uit om een MIDI-toetsenbord op je iPad aan te sluiten en in stijl te jammen met Garage Band. Het is eigenlijk vrij eenvoudig om een MIDI-controller op je iPad aan te sluiten, maar je hebt een adapter nodig om dat MIDI-signaal naar je tablet te leiden. Gelukkig zijn er een paar niet zo dure opties.

iRig MIDI 2

Image
Image

De iRig MIDI 2 is de duurste MIDI-oplossing voor de iPad, maar zit ook boordevol functies. De adapter biedt MIDI in, out en thru met behulp van de standaard MIDI-interface. Het heeft ook een USB-poort, zodat je kunt voorkomen dat de batterij van je iPad leeg raakt tijdens het spelen. Dit maakt het een uitstekende keuze in vergelijking met andere oplossingen. Als je je iPad niet opgeladen kunt houden, is je speeltijd beperkt. En als je de studio binnenloopt en merkt dat de batterij van je iPad grotendeels leeg is, is dit de oplossing waarmee je nog steeds kunt gaan zitten en spelen. iRig MIDI 2 werkt ook met alle generaties iPad of iPhone.

Apple iPad Camera Connection Kit

De volgende is de iPad Camera Connection Kit, die de Lightning-connector in feite in een USB-poort verandert. Een ding om te onthouden wanneer u het gebruikt, is om eerst een MIDI-controller in de verbindingskit aan te sluiten en vervolgens de verbindingskit op de iPad aan te sluiten. Dit helpt de iPad uw apparaat te herkennen. Hoewel de Connection Kit niet de muzikale veelzijdigheid heeft die bij de iRig MIDI 2 wordt geleverd, heeft hij wel niet-muzikale veelzijdigheid. Omdat het in wezen een USB-poort is, kun je hem gebruiken om foto's vanaf een camera op je iPad te laden of zelfs een hardwaretoetsenbord op je iPad aan te sluiten. Deze oplossing is geweldig voor diegenen die gewoon een eenvoudige MIDI-verbinding proberen te maken. De Connection Kit is beschikbaar voor iPads met een Lightning-connector en oudere iPads met de 30-pins connector.

Omdat de iPad mogelijk niet genoeg stroom levert voor uw MIDI-controller, moet u mogelijk uw controller aansluiten op een USB-hub en de hub op de iPad via de camera-aansluitkit.

Line 6 MIDI Mobilizer II

Hoewel minder duur dan de iRig MIDI, biedt de Line 6 MIDI Mobilizer II niet de MIDI thru of de USB-aansluiting om je iPad opgeladen te houden. Als je alleen MIDI tussen je iPad en computer wilt laten werken, is dit voldoende voor het minste geld, maar zonder de mogelijkheid om je iPad opgeladen te houden, is je speeltijd beperkt.

Aanbevolen: