Rhett Lindsey: wervingsbias bestrijden met een app

Inhoudsopgave:

Rhett Lindsey: wervingsbias bestrijden met een app
Rhett Lindsey: wervingsbias bestrijden met een app
Anonim

Toen Rhett Lindsey het beu was om te zien hoe mensonterend en transactioneel het wervingsproces kon zijn, besloot hij afgelopen herfst zijn zescijferige baan op te zeggen om het systeem te ontwortelen.

Image
Image

Al vanaf het begin een wervingsprofessional, heeft Lindsey er altijd van genoten om mensen kansen te bieden, vooral als het om banen gaat. Ondanks dat hij van zijn werk genoot, had hij echter het gevoel dat er bij bepaalde bedrijven een stuk ontbrak: een stem kunnen hebben.

"Omdat we een zwarte, homoseksuele man in de technologie zijn, zijn we met heel weinigen en daartussenin, en ik kreeg niet echt de kans om deel te nemen aan gesprekken die rekrutering konden overtreffen", vertelde Lindsey aan Lifewire in een telefoon interview."Het was frustrerend en ik had het gevoel dat we punten misten en dat ik bijdroeg aan een groeiend probleem."

Dat probleem waar Lindsey naar verwijst, is werving op het gebied van diversiteit en inclusie, en dat is waar hij zich op heeft gericht om te transformeren met Siimee (uitgesproken als "zie mij"), een opkomend wervingsplatform dat zich richt op wie mensen werkelijk zijn. Met deze nieuwe technische startup probeert Lindsey een rechtvaardige en onbevooroordeelde verbindingservaring te bieden tussen werkzoekenden en werkgevers.

Snelle feiten over Rhett Lindsey

  • Name: Rhett Lindsey
  • Leeftijd: 32
  • Van: Atlanta, Georgia. Hij groeide op door een alleenstaande moeder en groeide op in Clayton County.
  • Favoriete games om te spelen: Als fervent PlayStation 5-speler speelt hij momenteel in de Uncharted-serie, Tomb Raider, NBA 2K, Resident Evil Biohazard met VR en God of War
  • Belangrijk citaat of motto waar hij naar leeft: "Inclusie is de verbinding tussen diversiteit en kansen."

Van rode vlaggen tot het bouwen van een app

Lindsey, een voormalige Facebook- en Tinder-medewerker, is gericht op het centraal stellen van medeleven, toegang, gemeenschap, respect en verantwoordelijkheid in het wervingsproces. Maar hij wist niet dat zijn zoektocht om de rekruteringservaring te versterken hem ertoe zou brengen een tech-startup te lanceren.

"Ik heb altijd een passie voor technologie gehad en ik wist niet hoe ik daarin kon uitblinken", zei hij.

Nadat hij de taak had gekregen om zwarte technici bij Facebook te vinden, zei hij dat hij een groter probleem zag in de manier waarop werving vaak wordt afgehandeld.

De socialemediagigant zou slechts wekelijks een vergadering van een uur wijden aan diversiteit en inclusie, deelde Lindsey mee. Daar zou een specifiek team mensen intern taggen als bepaalde rassen en geslachten.

"We gingen ervan uit wat iemand was zonder dat die persoon onthulde wat ze identificeerden als ", deelde hij. "Ik was daar echt door gealarmeerd en ik heb wat vlaggen gehesen over dat soort benadering. We waren statistieken aan het maken op basis van onnauwkeurige gegevens."

Lindsey was hier vooral mee bezig omdat niet alle gekleurde mensen zich zouden kunnen identificeren met dezelfde nationaliteiten waarvan recruiters zouden denken dat ze zijn.

Image
Image

Via de Siimee-app probeert hij die barrière te doorbreken door werkzoekenden de details te laten delen die er het meest toe doen over henzelf.

Siimee's oprichter neigt ook naar deze leiderschapsrol om het stigma te doorbreken van hoe een CEO van een tech startup eruit zou moeten zien.

"Als we leiderschap aan de top hebben dat in meerderheid blank is, is het erg moeilijk voor hen om, denk ik, te identificeren wat diversiteit werkelijk betekent," zei hij.

"De ware definitie van diversiteit is de uitbreiding van iedereen, het is de inclusie van iedereen. Diversiteit is een smeltkroes van verschillende rassen, geslachten, etniciteiten, geloofsovertuigingen, kleuren; alles kan divers zijn."

Lancering voorbereiden

Met een team van 13 medewerkers ligt Siimee op schema om later dit voorjaar te lanceren, en het bedrijf heeft al $ 250.000 opgehaald bij een aantal investeerders.

Richard Lawson, de stiefvader van Beyoncé, maakt deel uit van het adviesteam van Siimee. Terwijl Siimee de lancering nadert, kijkt Lindsey er het meest naar uit om werkzoekenden een betere kans te geven om een baan te vinden die past bij wat ze zoeken.

"Het is een app die rechtstreeks verband houdt met het overbruggen van werkzoekenden en werkgevers door een één-op-één-matching-ervaring te creëren", zei hij.

"We benadrukken de achtergronden van gebruikers, hun interesses, hun ambities, maar ook het allerbelangrijkste, het elimineren van vooroordelen die historisch gezien optreden in het wervingsproces."

Image
Image

Lindsey zei dat de pandemie zijn team ruimte en tijd heeft gegeven om het Siimee-product echt uit te werken. Maar aan de negatieve kant zei hij dat het nog steeds een uitdaging is om het bedrijf te laten groeien in zo'n onvoorspelbare tijd.

Als een Black queer-oprichter had hij al het gevoel dat hij een stap verder moest gaan om voor durfkapitaalbedrijven te komen, dus hij heeft zijn netwerk benut en op die connecties geleund terwijl hij zich voorbereidde op de lancering.

Sommige belangrijke functies van de Siimee-app zijn onder meer de optie voor werkzoekenden om hun foto's te verbergen voordat ze hun cv delen, en de mogelijkheid voor recruiters om naar links te vegen om te negeren of naar rechts om verbinding te maken.

Het lijkt een beetje op de populaire dating-apps die tegenwoordig worden gebruikt, maar dan strikt professioneel. "Als twee mensen overeenkomen, is dat omdat ze een opzettelijke poging hebben gedaan om contact te maken," zei hij.

Een tech startup met impact en invloed

Wanneer mensen matchen in de app, kunnen ze ook zien waar hun interesses op elkaar aansluiten, van werkzoekenden die mentorschap willen tot recruiters die op zoek zijn naar talent op locatie. Om ervoor te zorgen dat het proces authentiek blijft, is het Siimee-team van plan om te monitoren hoe recruiters en werkzoekenden met elkaar omgaan.

Als recruiters bijvoorbeeld herhaaldelijk proberen relaties te beëindigen nadat ze hebben ontdekt hoe werkzoekenden eruitzien of zich identificeren, kunnen bedrijven worden verwijderd van het platform. Siimee zal bedrijven ook voorzien van gegevens die zijn ontworpen om hen te helpen hun diversiteit, gelijkheid en inclusiestatus te beoordelen.

De app is gratis te gebruiken voor werkzoekenden en bedrijven hebben de mogelijkheid om zich op drie verschillende niveaus te abonneren.

Ik heb altijd een passie voor technologie gehad en ik wist niet hoe ik daarin kon uitblinken.

Dit jaar is het belangrijkste doel van Lindsey om de benadering van diversiteit, gelijkheid en inclusie te herzien. Hij zei dat hij niet wil dat Siimee alleen in een rijstrook zit; hij wil dat zijn tech-startup invloed heeft op andere wervingsplatforms die al in gebruik zijn.

Als hij de eerste moet zijn om het te doen, is Lindsey bereid om aan dit moeilijke, maar noodzakelijke gesprek te beginnen.

"De enige manier voor mij om verandering aan te brengen, is door in geloof te stappen en mijn eigen tafel te maken die voor iedereen inclusief is en me te concentreren op mijn inspanningen van wat ik heb geleerd over wat er nodig is om gelijke mensen te werven kansen voor alle mensen en om het juiste talent aan te trekken." deelde hij.

"Met alles wat lonend is, zijn er offers nodig, er zijn enkele hindernissen nodig om te overwinnen. Niets is de moeite waard als je geen obstakel hebt om door te komen."

Aanbevolen: