Deze MacBook-eigenaar heeft Surface Laptop Studio Envy

Inhoudsopgave:

Deze MacBook-eigenaar heeft Surface Laptop Studio Envy
Deze MacBook-eigenaar heeft Surface Laptop Studio Envy
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Surface Laptop Studio is een verleidelijke hybride van laptop en tablet.
  • Zelfs met het basismodel zijn de prestaties vergelijkbaar, zo niet iets beter, dan de M1 MacBook die ik momenteel gebruik.
  • In een oogwenk wisselen tussen laptop- en tabletmodus is een enorme aantrekkingskracht en belooft een aantal zeer flexibele functionaliteit.
Image
Image

Hoewel ik net klaar ben met het upgraden van mijn huidige laptop (na een aantal jaren, niet minder), is de nieuwe Surface Laptop Studio nog steeds buitengewoon verleidelijk.

Toegegeven, het is meer dan een decennium geleden sinds mijn laatste Windows-machine, en ik gebruik mijn MacBook Pro nog steeds heel graag. Maar er zijn een aantal dingen die mijn MacBook gewoon niet kan, zoals pc-games spelen zonder hulp of een touchscreen-interface gebruiken. De integratie van Slim Pen 2 is ook behoorlijk belangrijk.

Er is voor mij geen logische reden om mijn huidige laptop in te ruilen voor de nieuwe Laptop Studio van Microsoft. Wat ik nu heb, doet alles wat ik nodig heb zonder problemen, en het is op dit moment nog maar een jaar oud. Toch zal het minder logische deel van mijn brein niet stoppen met tegen me te schreeuwen over hoe cool de Surface Laptop Studio is.

Hoe graag ik ook wil zeggen dat ik geïnteresseerd ben in de Laptop Studio vanwege de prestaties, dat zou een leugen zijn.

Prestaties

Vergeleken met mijn huidige installatie zou de Laptop Studio zeker een stap vooruit zijn. Soort van. Het is in sommige opzichten een behoorlijke upgrade en in andere een kleine stap naar beneden. Tenminste, afhankelijk van naar welk model Laptop Studio we kijken. Om te fantaseren, maar ook om dicht bij de realiteit te blijven, ga ik het alleen hebben over het basismodel van 256 GB Intel i5.

In zijn meest elementaire vorm heeft de Laptop Studio twee keer zoveel RAM en vergelijkbare ruimte op de harde schijf. Vermoedelijk zou de i5 GPU een downgrade zijn in vergelijking met de M1, maar met het dubbele RAM zou ik niet verwachten dat dit een groot probleem zou zijn.

Op dezelfde manier is de schermresolutie van de Laptop Studio iets lager (2400 x 1600 versus 2880 x 1800 in de MacBook Pro), maar ongeveer een centimeter groter. Nou, dat, plus het ondersteunt Dolby Vision en is een functioneel touchscreen. Mijn MacBook absoluut kan dat niet.

Hoewel ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat mijn MacBook een beetje draagbaarder is, zoals slechts een haar. De afmetingen zijn steeds iets kleiner en het is ongeveer een halve pond lichter, waardoor het een klein beetje gemakkelijker te dragen is. De MacBook claimt ook ongeveer een uur meer batterijduur, maar dat is min of meer te verwaarlozen in mijn gedachten. Ik kom zo zelden in een situatie waarin ik mijn computer niet kan opladen als ik aan het werk ben, het is een non-factor.

Image
Image

Omdat het een Windows-machine is, zou ik de Laptop Studio ook kunnen gebruiken om veel games te spelen die ik jarenlang niet heb kunnen aanraken. Een Mac-gebruiker zijn op Steam kan soms behoorlijk frustrerend zijn, dus het zou een enorme verbetering zijn om van die beperkingen af te komen. Ik kan niet goed uitdrukken hoe frustrerend het is om de eerste twee X-Com-games voor $ 5 per stuk te zien staan, maar ze niet te kunnen spelen.

Aanpasbaarheid

Hoe graag ik ook wil zeggen dat ik geïnteresseerd ben in de Laptop Studio vanwege de prestaties, dat zou een leugen zijn. De grootste aantrekkingskracht voor mij is dat het transformeert van een laptop naar een tablet. Ik ben dol op dingen die transformeren omdat het in mijn hersenen is gebrand sinds mijn eerste Bumblebee-speeltje in het midden van de jaren '80, maar ik voel me ook aangetrokken tot de potentiële functionaliteit van de functie.

Om te beginnen zou het hebben van een laptop met een werkend touchscreen de overgang van het gebruik van een smartphone of tablet veel intuïtiever maken. Ik ben er vrij zeker van dat we allemaal ooit hebben geprobeerd in te zoomen op een foto op een computer met een omgekeerde knijpbeweging, toch? Bovendien zou het geweldig zijn om direct te schakelen tussen het gebruik van een trackpad of muis en direct op het scherm tikken.

Ik ben vooral dol op het idee om het in tabletmodus te kunnen gebruiken voor videobewerking. Ik doe er behoorlijk wat van in mijn downtime, en het zou geweldig zijn om via een touchscreen te kunnen bewerken in plaats van een trackpad en sneltoetsen. Ik kan me al voorstellen dat ik clips knip en ze met een vinger rondsleep, wat mezelf waarschijnlijk behoorlijk wat tijd bespaart.

Image
Image

Het is de startprijs van $ 1599,99 die me meer dan wat dan ook tegenhoudt. Niet omdat ik het onredelijk vind, gezien hoe de hardware en de kosten zich verhouden tot wat ik nu heb. Ik denk dat het redelijk goed is als je rekening houdt met het grotere scherm en de algehele afmetingen, meer RAM en aanraakschermfunctionaliteit. Dus hoewel het meer is dan ik op dit moment kan slingeren, hoop ik dat dit in de toekomst verandert, want die glanzende nieuwe Surface Laptop Studio ziet er geweldig uit.

Aanbevolen: