Een Facebook-account instellen en uw profiel beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Facebook-account instellen en uw profiel beveiligen
Een Facebook-account instellen en uw profiel beveiligen
Anonim

Of je nu nieuw bent op Facebook of je profiel wilt opfrissen, er zijn verschillende functies en privacy-instellingen beschikbaar. U kunt uw profieltijdlijn instellen via internet of via de Facebook-app voor iOS of Android. Er kunnen enkele kleine verschillen zijn op Android. Terwijl het hoofdmenu bijvoorbeeld dezelfde opties heeft in beide apps, staat het op iOS onderaan het scherm en op Android bovenaan.

Geef bij het aanmelden voor een nieuw Facebook-account een geldig telefoonnummer of e-mailadres op. Facebook stuurt je een verificatiecode die je op Facebook invoert om het aanmeldingsproces te voltooien.

Een Facebook-profielfoto toevoegen

Volg deze stappen om een profielafbeelding toe te voegen aan uw nieuwe account.

  1. Navigeer naar je profiel door uw naam te selecteren in de rechterbovenhoek van het web of door op het profile-pictogram in de app te tikken menu.
  2. Klik of tik op de ronde profielfoto om een afbeelding te uploaden. Selecteer op internet in het venster dat verschijnt Upload Profile Picture om een afbeeldingsbestand van uw computer te kiezen. Tik in de app in het menu dat omhoog schuift op Selecteer profielfoto of video om een foto van uw apparaat te kiezen.

    Image
    Image

    In de app moet je mogelijk Toegang toestaan selecteren om Facebook toegang te geven tot de foto's van je apparaat.

  3. Selecteer de foto die u wilt gebruiken, verplaats de schuifregelaar om de afbeelding bij te snijden tot het gewenste formaat en kies vervolgens Opslaan.

    Selecteer Maak tijdelijk om van deze foto je profielfoto te maken voor een uur, een dag, een week of een aangepast tijdsbestek.

    Image
    Image

Een Facebook-omslagfoto toevoegen

Volg deze stappen om een omslagfoto toe te voegen aan je profielpagina.

  1. Selecteer in je profiel op internet Omslagfoto bewerken.

    Image
    Image
  2. Kies Selecteer Foto om een afbeelding uit een van je Facebook-fotoalbums te kiezen. Kies Upload Photo om een nieuwe afbeelding vanaf je computer toe te voegen.

    Tik in de app op het camera-pictogram op de omslagfoto. Selecteer Upload Photo om een afbeelding vanaf uw mobiele apparaat toe te voegen. Kies Selecteer foto op Facebook om een afbeelding toe te voegen die al op Facebook staat.

    Als je geen foto voor je omslagfoto hebt, selecteer je Selecteer Kunstwerk om de Facebook-omslagfotobibliotheek te bekijken. U kunt ook Creëer collage selecteren om meerdere van uw foto's te combineren tot één.

  3. Gebruik de cursor (op het web) of uw vinger (op de app) om de foto omhoog of omlaag te slepen in het omslagfotogebied om deze te positioneren zoals u dat wilt. Selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan.

    De ideale Facebook-omslagfoto moet 820 bij 312 pixels zijn voor weergave op een desktopcomputer en 640 bij 360 pixels voor weergave op de mobiele app.

    Image
    Image

Je kunt de zichtbaarheid van omslagfoto's niet aanpassen omdat omslagfoto's altijd openbaar zijn. Dus gebruik een foto die je niet erg vindt om met de wereld te delen of verwijder hem. Ga op internet naar Omslagfoto bijwerken > Verwijderen > Bevestigen Tik in de app opBewerken > drie stippen > Foto verwijderen

Hoe profielinformatie aan een Facebook-account toe te voegen

Volg deze stappen om informatie over jezelf toe te voegen aan je nieuwe profiel.

  1. Ga naar je profiel en selecteer Profiel bewerken. Selecteer in de app het three-dot-pictogram en kies vervolgens Profiel bewerken.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het veld Bio Add en voer vervolgens een korte biografie in die onder je naam op je profiel zal verschijnen.

    Je biografie mag maximaal 101 tekens lang zijn.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de app Bewerken onder het gedeelte Details om informatie toe te voegen, zoals waar je woont, je werkplek, opleiding, woonplaats, relatiestatus en meer. Op internet kan deze informatie worden gewijzigd in de Customize Your Intro sectie van de Edit Profile-pagina.
  4. Scroll op internet en in de app omlaag naar het gedeelte Featured en selecteer Edit om een miniatuurraster van maximaal negen foto's te maken.

    Image
    Image
  5. Selecteer op internet en in de app Bewerk uw Info-info om naar uw Info-pagina te gaan en informatie voor elke sectie toe te voegen. Eenmaal toegevoegd, gebruik de Edit knop (web) of pencil icon (app) om de zichtbaarheid aan te passen.

    Image
    Image

Beveilig uw Facebook-account en beheer privacy

Volg deze stappen om uw privacy-instellingen in te stellen of aan te passen.

  1. Selecteer op internet de pijl-omlaag in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Instellingen en privacy in de vervolgkeuzelijst. Selecteer in de app het menu pictogram in het hoofdmenu, scrol omlaag in de lijst en kies Instellingen & Privacy > Privacysnelkoppelingen

    Image
    Image
  2. Selecteer in het gedeelte Accountbeveiliging Twee-factor-authenticatie gebruiken om twee-factor-authenticatie in te stellen. Bekijk in het gedeelte Privacy de beschikbare instellingen, inclusief opties om de zichtbaarheid van je activiteit in te stellen en hoe mensen je vinden of contact met je opnemen. Selecteer Meer privacy-instellingen bekijken om de volledige lijst met instellingen en bedieningselementen weer te geven.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de app Instellingen en tik vervolgens op een van de opties onder het gedeelte Beveiliging om uw account te beveiligen. Doe hetzelfde in de Privacy sectie om de privacy of zichtbaarheid van bepaalde informatie te wijzigen.

Wanneer je een statusupdate plaatst, selecteer je het vervolgkeuzemenu onder je naam om te selecteren wie de post kan bekijken. Als je niet wilt dat het openbaar is, selecteer dan Vrienden, Vrienden behalve, Alleen ik, of een aangepaste vriendenlijst.

Aanbevolen: