Is Outlook niet beschikbaar? De servicestatus van Outlook.com controleren

Inhoudsopgave:

Is Outlook niet beschikbaar? De servicestatus van Outlook.com controleren
Is Outlook niet beschikbaar? De servicestatus van Outlook.com controleren
Anonim

Wat u moet weten

  • Bezoek de Microsoft 365-servicestatuspagina. Je kunt ook Down For Everyone of Just Me of Down Detector bekijken.
  • Probeer uw browser opnieuw op te starten, de browsercache te wissen, uw computer opnieuw op te starten, de DNS-cache leeg te maken of uw router opnieuw op te starten.

Dit artikel legt uit hoe u kunt controleren of Outlook.com niet beschikbaar is bij Microsoft of dat het een probleem is met uw computer of lokale netwerk en hoe u de meest voorkomende oorzaken kunt oplossen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle Microsoft Outlook-, Hotmail-, MSN- en Live-services.

Hoe weet ik of Outlook.com niet beschikbaar is

Krijg je geen toegang tot je e-mail en weet je niet zeker wie de schuldige is? Controleer eerst deze plaatsen om te zien of het voor iedereen offline is of niet.

  1. Bezoek de Microsoft 365-servicestatuspagina om de servicestatus van Outlook.com te bekijken. Als er een groen vinkje wordt weergegeven naast Outlook.com, werkt vanuit het perspectief van Microsoft alles correct met de Outlook.com-service.

    Als op de webpagina een rood of geel symbool wordt weergegeven naast Outlook.com, ondervindt Microsoft momenteel een probleem en is het op de hoogte van het probleem. Opmerkingen naast dat symbool kunnen je helpen te ontdekken wat er aan de hand is.

    Image
    Image
  2. Een andere manier om te controleren of de Outlook.com-website niet beschikbaar is, is door een webservice te gebruiken, zoals Down For Everyone of Just Me of Down Detector. Als die websites laten zien dat Outlook.com offline is nadat je het webadres hebt ingevoerd, is de kans groot dat het voor iedereen of voor een overgrote meerderheid van de gebruikers niet beschikbaar is. Als dit het geval is, wacht dan tot Microsoft het probleem heeft opgelost.

    Image
    Image

    Down Detector laat zien hoeveel gebruikers problemen hebben gemeld in de afgelopen 24 uur of langer. Down Detector controleert of Outlook.com sporadisch problemen ondervindt (werkt soms, maar laadt andere keren niet).

  3. Als je een Twitter-fan bent, zoek het dan op Outlookdown. Als de site voor iedereen uit de lucht is, heeft iemand er waarschijnlijk al over getweet. Let op de tijdstempels van de tweets om ervoor te zorgen dat ze niet praten over een eerdere tijd dat Outlook niet werkte.

Als er problemen worden gemeld, moet u waarschijnlijk wachten tot Microsoft het probleem heeft opgelost. Als niemand anders een probleem met Outlook meldt via deze services, ligt het probleem vrijwel zeker aan uw kant.

Hoe problemen met Outlook.com op te lossen

Als de Outlook.com-status actief is maar u zich niet kunt aanmelden, ligt het probleem mogelijk bij uw computer, netwerk of serviceprovider.

Om problemen met Outlook.com op te lossen als u een groen vinkje ziet op de servicestatuspagina maar u problemen ondervindt met uw e-mailservice, probeert u deze oplossingen in de aangegeven volgorde:

  1. Sluit en heropen je webbrowser. Er kan een geheugenprobleem zijn of een ander tijdelijk probleem dat wordt verholpen bij het opnieuw opstarten van het programma.
  2. Wis de browsercache. Als u alleen de cache wilt wissen van de pagina waarop u zich bevindt, houdt u de toets Ctrl ingedrukt en drukt u vervolgens op F5. Hiermee wordt de cache gewist en wordt de pagina Outlook.com opnieuw geladen.
  3. Start je computer opnieuw op. Hiermee worden tijdelijke bestanden en andere bestanden in de cache gewist die voorkomen dat de Outlook-problemen worden opgelost, ook al is er een back-up van de service.
  4. Flush de DNS-cache. Druk op de Start knop, voer cmd, in en selecteer de command prompt app. Typ vervolgens ipconfig /flushdns en druk op Enter.

    DNS-servers identificeren het IP-adres van domeinen waarmee u verbinding maakt via een browser. Wanneer IP-adressen veranderen, zorgen de DNS-instellingen in de cache ervoor dat uw browser toegang blijft houden tot het oude, onjuiste IP-adres.

    Image
    Image
  5. Start je router opnieuw op. Koppel uw thuisrouter los, wacht 30 seconden en sluit hem vervolgens weer aan. De router maakt opnieuw verbinding met uw internetprovider (ISP) en brengt uw internetverbinding opnieuw tot stand. Maak verbinding met Outlook.com om te zien of het probleem nu is opgelost.

Als Outlook.com nog steeds niet actief is nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, weigert uw internetprovider waarschijnlijk de toegang tot de website. Bel uw ISP om te controleren of andere abonnees soortgelijke problemen hebben.

Aanbevolen: