Hoe werken YouTube-kanaallidmaatschappen?

Inhoudsopgave:

Hoe werken YouTube-kanaallidmaatschappen?
Hoe werken YouTube-kanaallidmaatschappen?
Anonim

YouTube-lidmaatschappen zijn een manier voor fans om hun favoriete YouTube-kanalen te steunen door zich te committeren aan geautomatiseerde maandelijkse donaties. Lidmaatschappen bieden financiële hulp aan YouTubers en helpen hen fulltime video's te maken. Daarnaast krijgen leden voordelen zoals toegang tot posts die alleen voor leden zijn en exclusieve emoji voor live chats op YouTube.

YouTube-lidmaatschappen zijn anders dan YouTube-abonnementen. Als je je abonneert op een YouTuber, worden automatisch nieuwe video's van hun kanaal aan je feed toegevoegd. Het is vergelijkbaar met het volgen van iemand op Twitter of Instagram. Je kunt tegelijkertijd abonnee en lid zijn.

Welke YouTube-kanalen hebben een lidmaatschap?

De YouTube-lidmaatschapsfunctie is niet op alle kanalen beschikbaar. Om toegang te krijgen tot deze functie, moet een kanaal deel uitmaken van het YouTube-partnerprogramma, meer dan 30.000 abonnees hebben en geen waarschuwingen vanwege het beleid hebben.

Beleidswaarschuwingen worden meestal gegeven aan een YouTube-kanaal wanneer het de auteursrechtwetgeving overtreedt, ongepaste inhoud plaatst of betrokken is bij online pesterijen of intimidatie.

YouTube-lidmaatschappen zijn beperkt tot specifieke regio's en moeten handmatig worden ingeschakeld door de kanaaleigenaar zodra ze in aanmerking komen. Het is een optionele functie.

Hoe weet ik of een YouTube-kanaal lidmaatschappen gebruikt?

De gemakkelijkste manier om te zien of een YouTube-kanaal de lidmaatschapsfunctie gebruikt, is door te zoeken naar de Join-knop op het hoofdkanaal of onder de video's. In beide gevallen bevindt de Join-knop zich links van de Subscribe of Subscribe-knop.

De YouTube-lidmaatschapsknop Deelnemen is niet zichtbaar op smartphones.

Image
Image

Hoeveel kosten YouTube-lidmaatschappen?

Alle YouTube-lidmaatschappen kosten $ 4,99. Je kunt een lidmaatschap upgraden naar hogere niveaus, waarbij elke laag zijn eigen prijs en voordelen heeft. Perks stapelen zich op naarmate je hoger gaat in elke laag, wat betekent dat als je lid wordt van de duurste laag, je toegang krijgt tot de voordelen in alle lagere.

Voor elke betaling van een YouTube-lidmaatschap ontvangt de kanaaleigenaar 70 procent van het geld, terwijl YouTube 30 procent ontvangt. Deze berekening wordt gemaakt na het toepassen van de kosten van belastingen, dus de YouTuber krijgt iets minder dan de verwachte $ 3,49.

YouTube dekt alle transactiegerelateerde kosten. Hoe hoog deze kosten ook zijn, deze kosten worden niet afgetrokken van je maandelijkse betaling of de vergoeding van de YouTuber.

Wat ontvangen YouTube-kanaalleden?

Beloningen of voordelen voor het betalen van lidmaatschapskosten van een YouTube-kanaal variëren van kanaal tot kanaal, hoewel veel ervan enkele algemene voordelen bieden, waaronder:

  • Member-exclusieve berichten: Veel kanalen schrijven speciale berichten voor hun leden. Ze verschijnen op het tabblad Community op de pagina van een kanaal en in je hoofdfeed. Deze posts zijn alleen zichtbaar voor betalende leden en geven meestal inzicht in de productie van video's of het persoonlijke leven van de YouTuber.
  • Loyaliteitsbadges: deze kleine afbeeldingen verschijnen naast je YouTube-gebruikersnaam wanneer je een opmerking schrijft of deelneemt aan een livechat. Badges helpen je op te vallen en zijn een manier om het kanaal te promoten.
  • Exclusieve emoji: sommige YouTube-kanalen bieden leden speciale emoji's die ze kunnen gebruiken in de YouTube-app en -website. Net als loyaliteitsbadges zijn deze meestal voorzien van unieke illustraties die nergens anders te vinden zijn en die mensen of uitdrukkingen kunnen bevatten die bekend zijn bij het publiek van een specifiek YouTube-kanaal. Het Philip DeFranco-kanaal gebruikt bijvoorbeeld vaak het woord 'wauw' in zijn YouTube-videotitels, dus een van zijn emoji is een gestileerde afbeelding van het woord. Deze speciale YouTube-emoji's zijn in wezen hetzelfde als Twitch-emotes.

Hoe lid te worden van een YouTube-lidmaatschap

Je favoriete kanaal ondersteunen met een YouTube-lidmaatschap is eenvoudig. Zo doe je het:

  1. Bezoek het kanaal dat je wilt steunen en selecteer de Join-knop.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een klein informatiepaneel met de maandelijkse kosten en de voordelen van lidmaatschap.

    Image
    Image

    De maandelijkse kosten bedragen $ 4,99 in de VS. Dit prijspunt bepa alt de kosten van YouTube-lidmaatschappen in andere valuta's in verschillende regio's. Dit is geen directe conversie. In Australië zijn de kosten van een YouTube-lidmaatschap bijvoorbeeld AUS $ 5,99. De prijs van uw regio wordt automatisch weergegeven op deze pagina.

  3. Selecteer Deelnemen.

    Image
    Image
  4. Voer uw creditcardgegevens in. Als u met PayPal wilt betalen, selecteert u die betalingsoptie in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Als je eerder een creditcard hebt gebruikt om je te abonneren op YouTube Premium of een andere aankoop op YouTube hebt gedaan, zijn je betalingsgegevens vooraf geladen.

  5. Selecteer Kopen. Er verschijnt een welkomstbericht nadat de transactie is voltooid.

Wanneer worden er kosten in rekening gebracht voor een YouTube-lidmaatschap?

Je moet de eerste betaling voor een YouTube-lidmaatschap onmiddellijk doen. Daarna wordt het maandelijkse bedrag elke maand op dezelfde dag in rekening gebracht.

Als je bijvoorbeeld op 20 februari een YouTube-lidmaatschapsabonnement bent gestart, worden er direct kosten in rekening gebracht op deze datum. U zou de tweede betaling doen op 20 maart, de derde betaling op 20 april, enzovoort.

Een YouTube-lidmaatschap annuleren

Beheer of annuleer je YouTube-lidmaatschap via de YouTube-aankopenpagina. Om het te vinden, ga je naar het linkermenu op de YouTube-website of ga je naar het tabblad Bibliotheek op de YouTube iOS- en Android-apps.

Zijn YouTube-sponsoring en lidmaatschap hetzelfde?

YouTube-sponsoring is de oorspronkelijke naam voor lidmaatschappen. De naam veranderde medio 2018 in Lidmaatschappen toen de functie voor meer gebruikers werd uitgerold.

Aanbevolen: