Hoe deel je je scherm op Microsoft Teams

Inhoudsopgave:

Hoe deel je je scherm op Microsoft Teams
Hoe deel je je scherm op Microsoft Teams
Anonim

Wat te weten

  • Om je hele scherm te delen, klik je op het deelpictogram (het vak met een pijl) in de rechterbovenhoek en klik je vervolgens op je scherm in het deelmenu.
  • Om slechts één venster of programma te delen, klikt u op het pictogram voor delen en vervolgens op het venster dat u wilt weergeven in het menu voor delen.
  • Om te stoppen met delen, klik je op het vakje met de X erin onderaan je scherm.

Als je een vergadering leidt of een presentatie geeft over Microsoft Teams, moet je weten hoe je je scherm in Teams kunt delen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw volledige scherm kunt delen, hoe u slechts één venster kunt delen en hoe u kunt stoppen met delen.

Hoe deel je je scherm op Microsoft Teams

Microsoft Teams scherm delen maakt het gemakkelijk om een presentatie te geven aan een verspreid publiek en om een snel voorbeeld te delen om een punt te maken. Dit is wat u moet doen:

  1. Doe mee aan de Teams-oproep of -vergadering. Je kunt je video laten draaien als je wilt, maar dat is niet vereist om je scherm te delen.
  2. Om uw scherm te delen, begint u door op het pictogram voor delen te klikken (een vak met een pijl erin bij de knop Leave).

    Image
    Image

    In tegenstelling tot zijn concurrenten zoals WebEx en Zoom, vereist Teams niet dat je presentatorrechten hebt of "de bal" hebt. Iedereen kan delen in Teams screenen.

  3. Een menu voor delen verschijnt onderaan het Teams-venster en toont elk venster dat je hebt geopend. Klik op je scherm om het te delen (meestal staat het op de eerste positie in het menu).

    Image
    Image
  4. Je weet dat je je scherm deelt wanneer een rode omtrek op je scherm verschijnt en het Teams-venster wordt geminimaliseerd in de benedenhoek van je scherm (noch het overzicht noch het Teams-venster verschijnt in schermafbeeldingen).

    Image
    Image

Je hele scherm delen is gemakkelijk en snel in Microsoft Teams, maar er zijn enkele nadelen. Omdat je het hele scherm deelt, wordt alles wat verschijnt ook gedeeld. Iedereen in het gesprek ziet alle instant messages, sms-berichten, e-mailvoorbeelden of andere vensters. Als je niet oppast, kun je per ongeluk iets gênants delen. Voor Mac-gebruikers is het inschakelen van Niet storen een goede manier om dit te voorkomen.

Hoe deel je slechts één venster of programma op Microsoft Teams

Aangezien het delen van je hele scherm in Teams soms kan leiden tot gênante overshares, is het vaak beter om één venster of programma te delen. Dit is wat je moet doen:

  1. Volg stap 1-2 van de laatste sectie.
  2. Wanneer het deelmenu verschijnt, klikt u alleen op het venster dat u wilt presenteren (bijvoorbeeld de PowerPoint-presentatie die u geeft).

    Image
    Image
  3. De rode omtreklijn verschijnt rond het venster dat je hebt geselecteerd om te delen. Zelfs als u overschakelt naar andere vensters of programma's, zolang u maar één venster deelt, is dat alles wat iedereen in het gesprek te zien krijgt. Dit verkleint drastisch de kans dat je iets deelt wat je niet bedoelde.

Hoe u kunt stoppen met het delen van uw scherm op Microsoft Teams

Klaar met je presentatie en klaar om het delen van schermen in Microsoft Teams te stoppen? Het is moeiteloos. Zoek gewoon het geminimaliseerde Teams-venster in de benedenhoek van uw scherm. Daarin is het pictogram voor delen iets veranderd: het is nu een doos met een X erin. Klik op de X om te stoppen met het delen van uw scherm.

Aanbevolen: