Hoe deel je je scherm op Skype

Inhoudsopgave:

Hoe deel je je scherm op Skype
Hoe deel je je scherm op Skype
Anonim

Als je Skype gebruikt, heb je geen dure vergaderservice nodig om je vrienden of collega's iets op je scherm te laten zien. De originele videochatservice ondersteunt al lang een functie voor het delen van schermen, op voorwaarde dat je deze start vanaf een desktopversie van de app.

Instructies in het artikel zijn van toepassing op Skype op Windows 10, macOS, Linux, Android en iOS. Skype voor Bedrijven komt ook aan bod op de platforms waar het beschikbaar is. Bovendien, hoewel Skype beschikbaar is voor webbrowsers, is de functie Scherm delen dat niet.

Wat u moet weten over het delen van een scherm op Skype

Er is één algemene vereiste wanneer je je scherm wilt delen. U moet in gesprek zijn met uw contactpersoon. Je hebt het geluid niet nodig, maar het is handig om uit te leggen wat er op het scherm gebeurt.

Als je in gesprek bent, kun je iemand laten zien wat er op je scherm staat, hoewel je mogelijkheden voor delen per platform verschillen:

  • Windows, macOS en Linux: één persoon kan een scherm delen met iedereen die in gesprek is.
  • Android en iOS: u kunt foto's maken, maar het scherm niet delen.

Scherm delen op Skype voor Windows, macOS en Linux

Recente versies van Skype hebben een lange weg afgelegd om de applicatie consistent te maken op desktopbesturingssystemen. Wanneer u bent verbonden met een oproep, biedt Skype een proces met één klik om uw scherm te delen dat op alle platforms vergelijkbaar is.

  1. Selecteer het Screen delen pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Als je meer dan één monitor of beeldscherm hebt, selecteer dan welke je wilt delen. Klik op Scherm delen om te starten.

    Image
    Image
  3. Bevestig wat er wordt gedeeld. Skype plaatst een gele rand rond het scherm.

    Image
    Image
  4. Als u het delen wilt stoppen, selecteert u opnieuw het pictogram Scherm delen of beëindigt u het gesprek.

    Image
    Image

Scherm delen op Skype voor Bedrijven voor Windows en macOS

Skype voor Bedrijven is de zakelijke versie van Skype van Microsoft. Het komt van hun vorige boodschapper genaamd Lync. Het proces om uw scherm te delen is vergelijkbaar met de consumentenversie van Skype, omdat u moet bellen, maar de bedieningselementen op het scherm zijn iets anders.

  1. Selecteer in een videogesprek het Inhoud delen pictogram onderaan het scherm, tweede van rechts.

    Image
    Image
  2. Selecteer Deel uw bureaublad om het hele bureaublad te delen of selecteer Deel een venster om een enkel venster te delen.

    Image
    Image
  3. Gebruik dit menu om het delen te stoppen of het gesprek te beëindigen.

Snapshots delen op Skype voor Android en iOS

Mobiele apparaten kunnen geen live screencasts delen in gesprekken, maar deze apparaten kunnen screenshots delen.

Scherm delen is het equivalent van video. Als u een mobiel netwerk gebruikt, gebruikt het uw gegevens snel. Gebruik een Wi-Fi-netwerk om te hoge kosten te voorkomen, tenzij u alleen sms't terwijl u Skype gebruikt.

  1. Tik op iOS of Android op de Plus wanneer u in gesprek bent. Deze tik toont de acties die u kunt ondernemen tijdens een gesprek.
  2. Tik op Momentopname.

    Image
    Image
  3. Skype maakt een momentopname van uw scherm en voegt deze automatisch in de tekstchat van het gesprek in.

    Je merkt het misschien niet als de spraakoproep het volledige scherm in beslag neemt, maar de chatindicator in de linkerbenedenhoek van het scherm toont een nieuw bericht. Daar vind je de afbeelding van je scherm.

    Image
    Image
  4. Anderen in het gesprek kunnen de schermafbeelding bekijken of downloaden, dus wees voorzichtig met wat er nog meer op het scherm staat wanneer u deze vastlegt.

Hoewel je je scherm niet naar andere bellers kunt sturen, kun je wel gedeelde schermen op een mobiel apparaat ontvangen. Het verschijnt in het midden van het scherm, maar is mogelijk te klein om bruikbaar te zijn.

Problemen met Skype-scherm delen oplossen

Zoals de meeste internetfuncties met een hoge doorvoer, werkt het delen van schermen niet altijd zoals gepland. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en oplossingen:

  • Als u het delen van het scherm start en uw bellers melden dat er niets verschijnt, schakelt u de functie uit en vervolgens weer in. Deze omschakeling is ook de oplossing voor een vastgelopen scherm, bijvoorbeeld wanneer u over het scherm beweegt, maar bellers melden dat ze geen wijzigingen zien.
  • Als het starten en stoppen van het delen van het scherm niet werkt, verlaat u het gesprek en maakt u opnieuw verbinding.
  • Screendeling via internet maakt het onderhevig aan verkeerspieken en andere netwerkbarrières, wat betekent dat het niet de beste optie is om iets te delen waarvoor een hoge servicekwaliteit vereist is. Hier is geen oplossing voor, alleen een waarschuwing om Skype niet te gebruiken om bijvoorbeeld een videogame te streamen als je de hoge kwaliteit wilt behouden.

Aanbevolen: