De beste wetenschap Twitter-accounts om te volgen

Inhoudsopgave:

De beste wetenschap Twitter-accounts om te volgen
De beste wetenschap Twitter-accounts om te volgen
Anonim

Ok, wetenschapsnerds. Dit is je kans om wat plezier te hebben op Twitter, met mensen die misschien je serieuze behoefte aan informatie krijgen. Dit zijn niet de enige wetenschappelijke Twitter-accounts, maar ze zijn enkele van de beste om u op weg te helpen.

Neil deGrasse Tyson

Image
Image

@neiltyson is misschien wel een van de meest bekende wetenschappers op aarde van dit moment. Dr. Tyson is een astrofysicus, auteur en onlangs de gastheer van @COSMOsonTV, een ruimte-tijd-odyssee. We begrijpen ook dat hij populairder is in de Andromeda-melkweg, maar hun waardering voor wetenschap is lichtjaren hoger dan die van ons.

IFLSwetenschap

Image
Image

@IFLScience is de "lichtere kant van de wetenschap" en vaak best grappig. Terwijl IFLScience tweet over belangrijke wetenschappelijke onderwerpen, behandelen ze ook onderwerpen als muzikanten die maki-oproepen veranderen in beatbox-ritmes en time-lapse-video's van hyena's die zich tegoed doen aan een buffel.

NASA

Image
Image

Je kunt niet praten over de beste wetenschappelijke Twitter-accounts zonder @NASA te noemen. De National Aeronautics and Space Administration heeft ons met het ruimteschip Voyager naar de maan en buiten ons zonnestelsel gebracht. Ze stuurden ook de Hubble-ruimtetelescoop in een baan om de aarde, die prachtige en gedetailleerde beelden van het universum biedt.

Nieuwsgierigheid Rover

Image
Image

Zolang we het over NASA hebben, zou het zonde zijn om @MarsCuriosity niet te noemen. Curiosity Rover verkende Mars 15 jaar voordat het uiteindelijk stierf in februari 2019. Mars is ver weg, dus Curiosity plaatste niet veel op Twitter. Maar er zijn niet veel andere plaatsen om beelden van dichtbij te zien van onze naburige planeet.

Amy Mainzer

Image
Image

Wetenschapper @AmyMainzer werkt samen met het Jet Propulsion Laboratory bij NASA. Op haar Twitter-foto draagt ze een Star Trek-uniform. Dat zou je moeten vertellen wat je wilt weten over dit wetenschappelijke Twitter-account. Tweets over meteorieten, het universum, vlinders en cactussen sieren haar feed.

Jane Goodall Institute

Image
Image

Terug op aarde wordt de studie van niet-menselijke primaten ongetwijfeld geleid door Dr. Jane Goodall. De @JaneGoodallInst geeft u het laatste nieuws over onze naaste menselijke verwanten.

Het American Museum of Natural History

Image
Image

Van de buitenste regionen van de ruimte tot de evolutionaire geschiedenis van vogels, de @AMNH is een van de meest diverse wetenschappelijke Twitter-accounts. Tweets bevatten links naar artikelen over dodelijke libellen, de meest efficiënte voortbewegingsmethoden en afbeeldingen van trilobietfossielen.

Carolyn Porco

Image
Image

@carolynporco is een planetaire wetenschapper, Cassini-beeldvormingsleider en CICLOPS-directeur. Haar Tweets variëren van statistische informatie over armoede en de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen tot discussies over planetaire verschijnselen.

Wetenschappelijke Amerikaan

Image
Image

Of je nu meer wilt weten over liegen, chlamydia, MERS of papegaaiviskak, @sciam heeft het voor je. Scientific American bestaat al sinds 1845 en hun Twitter-account begon in 2008. Die lange geschiedenis geeft hen tal van uiteenlopende onderwerpen om over te tweeten. En met meer dan een miljoen volgers is er geen gebrek aan discussies om te volgen.

Joanne Manaster

Image
Image

Net als sommige van deze anderen bestrijkt het wetenschappelijke Twitter-account van @sciencegoddess veel terrein. Dr. Manaster is een bioloog aan de University of Illinois School of Integrative Biology.

Een van haar doelen op Twitter en in haar werk is om "jongeren, met name meisjes, te ondersteunen en aan te moedigen om STEM-carrières te overwegen." Het feit dat haar account @sciencegoddess is, zou je moeten vertellen wat je moet weten over haar passie voor wetenschap en haar wrange gevoel voor humor.

Gwen Pearson

Image
Image

Ze is een bug en een functie, volgens haar Twitter-account. @bug_gwen is entomoloog bij de Purdue Bug Barn in 'Low Earth Orbit, Indiana'. Onnodig te zeggen dat dit wetenschappelijke Twitter-account fouten bevat. Oké, sorry voor de slechte grappen. In alle ernst, Dr. Pearson raakt leuke onderwerpen aan zoals honingbijen en serieuze onderwerpen zoals het gebrek aan geld voor wetenschap in de scholen.

Katie Mack

Image
Image

Met de toepasselijke naam @AstroKatie op Twitter, is Dr. Katie Mack een kenner van alles wat kosmisch is. Momenteel is Dr. Mack heeft een vraag - en een buitengewoon geniale en geestige verklaring - voor alle dingen die astrofysisch zijn.

Er zijn nog veel meer wetenschappelijke Twitter-accounts. Sommige zijn luchtig en sommige zijn de feiten. Bekijk er in ieder geval een paar en leer wat er speelt in de wereld van de wetenschap.

Aanbevolen: