Hoe 8 mm en Hi8 videobanden over te zetten naar dvd of VHS

Inhoudsopgave:

Hoe 8 mm en Hi8 videobanden over te zetten naar dvd of VHS
Hoe 8 mm en Hi8 videobanden over te zetten naar dvd of VHS
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de camcorder aan op een videorecorder/DVD-recorder.
  • Of sluit de camcorder aan op een analoog-naar-digitaal video-omzetter en sluit deze aan op een computer met een dvd-station.
  • Neem in beide gevallen op het doelmedium op terwijl de bron speelt.

Dit artikel behandelt twee methoden voor het overbrengen van 8 mm- en Hi8-videobanden naar dvd of VHS.

Camcorderbanden kopiëren naar VHS of dvd

Als u uw camcorderbanden naar een meer recent formaat kopieert, blijft uw beeldmateriaal betrouwbaarder en kunt u het bewerken.

Image
Image
  1. Sluit de camcorder rechtstreeks aan op de videorecorder of dvd-recorder en niet op de tv.
  2. Gebruik de ingangsselectieknop op de afstandsbediening van de videorecorder of dvd-recorder of op de voorkant van de videorecorder of dvd-recorder schakel van de tuner naar de AV-ingangen(meestal geel gekleurd voor video en rood/wit voor audio) om het signaal van die ingangen te krijgen om op band op te nemen.

    Sommige videorecorders bieden toegang tot de AV-ingangen door de kanaalselectie omhoog of omlaag te wijzigen totdat u AV, lijn of video-ingang bereikt. Als uw videorecorder of dvd-recorder video-ingangen heeft aan de voor- en achterkant van de videorecorder, de achterste ingangen zijn lijn één, AV1, Aux1 of video 1 en de voorste ingangen zijn lijn 2, AV2, Aux2 of video 2.

  3. Sluit de audio-/videokabels van de camcorder aan van de AV-uitgangen naar de AV-ingangen aan de voor- of achterkant van de videorecorder of dvd-recorder.

    Image
    Image
  4. Schakel de videorecorder of dvd-recorder in op AV-in, Line-in of Aux in (afhankelijk van het merk) met de ingangs- of bronselectieknop op de afstandsbediening of op de recorder.
  5. Plaats de band die gekopieerd moet worden naar VHS of DVD in de camcorder, en plaats een lege band erin de videorecorder of een lege dvd in de dvd-recorder.
  6. Druk op record op de videorecorder of dvd-recorder en druk op play op de camcorder. Hiermee kunt u uw band kopiëren.

    De reden dat u eerst op record op de videorecorder of dvd-recorder moet drukken, is dat het enkele seconden kan duren voordat de videorecorder of dvd-recorder het opnameproces start.

    U kunt uw band op tv bekijken terwijl deze wordt gekopieerd. Laat het tv-toestel gewoon op het kanaal of de ingang staan die u normaal gesproken doet bij het bekijken van een videoband of dvd.

  7. Stop de videorecorder of dvd-recorder en de camcorder wanneer de opname is voltooid.
  8. Nadat u hebt bevestigd dat u de kopie kunt afspelen (zorg ervoor dat uw tv is ingesteld op het kanaal of de ingang waarop u normaal uw videorecorder bekijkt), zet u uw videorecorder terug naar de tuner zodat u later normale tv-programma's kunt opnemen.

Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw camcorder, videorecorder of dvd-recorder voor aanvullende tips. Er zou een pagina moeten zijn over het kopiëren van banden van een camcorder, kopiëren van de ene videorecorder naar de andere, of van een videorecorder naar een dvd-recorder.

Kopieer tapes naar dvd met een pc of laptop

In 2016 werd de productie van nieuwe videorecorders officieel stopgezet. Ook zijn dvd-recorders zeer zeldzaam. Sommige dvd-recorders en dvd-recorder/vhs-videorecorders zijn mogelijk nog steeds beschikbaar (nieuw of gebruikt).

Een ander alternatief is om kopieën van uw banden op dvd te maken met behulp van een pc of laptop. Dit wordt gedaan door de camcorder aan te sluiten op een analoog-naar-digitaal video-omzetter, die op zijn beurt wordt aangesloten op een pc (meestal via USB).

Wat te doen als u niet langer een 8mm- of Hi8-camcorder heeft

Helaas kunt u geen adapter kopen om uw 8 mm- of Hi8-banden in een videorecorder af te spelen. Overweeg in plaats daarvan de volgende opties:

  • Optie 1 - Leen een Hi8/8mm-camcorder van een vriend of familielid voor tijdelijk gebruik (gratis - als je er toegang toe hebt).
  • Optie 2 - Koop een goedkope HI8 (of een Digital8-camcorder die ook analoge Hi8 en 8 mm kan afspelen) camcorder of MiniDV-camcorder om uw banden af te spelen. Controleer Amazon of eBay voor gebruikte eenheden.
  • Optie 3 - Breng uw banden naar een videoduplicator en laat ze professioneel op dvd overzetten (kan duur zijn, afhankelijk van het aantal banden). Laat de dienst een dvd-kopie maken van een of twee van uw banden. Als de dvd kan worden afgespeeld op uw dvd- of Blu-ray Disc-speler (u kunt het op meerdere proberen om er zeker van te zijn), is het misschien de moeite waard om de service kopieën van al uw banden te laten maken.

Opties 1 of 2 zijn het meest praktisch en kosteneffectief. Breng op dit moment ook banden over naar dvd en niet naar VHS. Je zou beide kunnen doen als dat nodig is. Als u ze door een service naar dvd laat overzetten, laat ze er dan een doen en test het om er zeker van te zijn dat het op uw dvd-speler wordt afgespeeld. Als alles goed gaat, kunt u met deze optie beslissen of u uw resterende banden wilt laten overzetten.

Hoe u uw banden kunt bekijken

Als je een werkende 8 mm/Hi8-camcorder hebt, kijk dan naar je banden door de AV-uitgangen aan te sluiten op de overeenkomstige tv-ingangen. Selecteer vervolgens de juiste ingang op de tv en druk op play op uw camcorder.

Aanbevolen: