Een iPad verbinden met wifi in 6 eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Een iPad verbinden met wifi in 6 eenvoudige stappen
Een iPad verbinden met wifi in 6 eenvoudige stappen
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Wi-Fi en schakel de Wi-Fi-schuifregelaar in.
  • Verbinden met openbaar netwerk: Tik op de netwerknaam. Verbinding maken met privénetwerk: Tik op de netwerknaam, voer het wachtwoord van het netwerk in, tik op Join.
  • Snelkoppeling: Ga naar Control Center en tik op het Wi-Fi icoon. Je iPad maakt verbinding met elk nabijgelegen wifi-netwerk waarmee hij in het verleden verbinding heeft gemaakt.

Dit artikel legt uit hoe je je iPad kunt verbinden met wifi, of het nu een openbaar wifi-netwerk is of een privénetwerk waarvoor een wachtwoord nodig is.

Een iPad verbinden met wifi

Als je je iPad online wilt krijgen, volg je deze stappen om verbinding te maken met wifi:

  1. Tik op het startscherm van de iPad op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Wi-Fi.

    Image
    Image
  3. Om de iPad te laten zoeken naar draadloze netwerken in de buurt, verplaatst u de Wi-Fi schuifregelaar naar aan/groen. Binnen enkele seconden verschijnt een lijst met alle netwerken bij u in de buurt. Naast elk staan indicaties of ze openbaar of privé zijn en hoe sterk het signaal is.

    Als je geen netwerken ziet, kan er geen binnen bereik zijn.

    Image
    Image
  4. Je ziet twee soorten wifi-netwerken: openbaar en privé. Privénetwerken hebben een slotpictogram ernaast. Tik op de netwerknaam om verbinding te maken met een openbaar netwerk. Uw iPad zal proberen verbinding te maken met het netwerk en als dit lukt, wordt de netwerknaam naar de bovenkant van het scherm verplaatst met een vinkje ernaast.

    Naast elke netwerknaam staat een wifi-pictogram met drie regels dat de sterkte van het netwerksignaal aangeeft. Hoe meer zwarte balken in dat pictogram, hoe sterker het signaal. Maak altijd verbinding met netwerken met meer balken. Ze zijn gemakkelijker om verbinding mee te maken en zorgen voor een snellere verbinding.

    Image
    Image
  5. Als je toegang wilt tot een privénetwerk, heb je een wachtwoord nodig. Tik op de netwerknaam en voer het wachtwoord van het netwerk in het pop-venster in. Tik vervolgens op de Join knop in de pop-up.

    Image
    Image
  6. Als uw wachtwoord correct is, maakt u verbinding met het netwerk om online te gaan. Als dit niet het geval is, probeert u het wachtwoord opnieuw in te voeren of probeert u uw verbinding op te lossen.

Een snelkoppeling om verbinding te maken met wifi: Control Center

Als je snel online wilt zijn en je binnen het bereik bent van een netwerk waarmee je in het verleden verbinding hebt gemaakt (bijvoorbeeld thuis of op kantoor), kun je wifi snel inschakelen met behulp van het Control Center. Veeg hiervoor naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Tik in het Control Center op het Wi-Fi-pictogram zodat het wordt gemarkeerd. Je iPad maakt verbinding met elk nabijgelegen wifi-netwerk waarmee hij in het verleden is verbonden.

Image
Image

iPad verbinden met persoonlijke iPhone-hotspot

Als je geen wifi-netwerk kunt vinden, kun je je iPad nog steeds online krijgen door het mobiele netwerk van een iPhone in de buurt te delen. U gebruikt de persoonlijke hotspot-functie die in de iPhone is ingebouwd om de gegevensverbinding te gebruiken (dit wordt ook wel tethering genoemd). De iPad maakt via Wi-Fi verbinding met de iPhone.

Beschikbare hotspots vind je onder Persoonlijke hotspots in de wifi-instellingen.

Image
Image

Gegevensbeveiliging en wifi-hotspots

Hoewel het vinden van een gratis, open wifi-netwerk geweldig is als je er een nodig hebt, moet je ook rekening houden met beveiliging. Verbinding maken met een wifi-netwerk dat je nog niet eerder hebt gebruikt en waarvan je niet weet dat je het kunt vertrouwen, kan je internetgebruik blootstellen aan toezicht of je blootstellen aan hacking. Vermijd dingen zoals het controleren van een bankrekening of het doen van aankopen via een niet-vertrouwd wifi-netwerk. Let op dingen die u moet controleren voordat u verbinding maakt met een Wi-Fi-hotspot.

Je kunt geen verbinding maken met wifi als je wifi-menu is uitgeschakeld. Lees hoe dit probleem wordt veroorzaakt en hoe u het kunt oplossen in het oplossen van uitgegrijsde wifi (het artikel gaat over de iPhone, maar is ook van toepassing op iPad).

Aanbevolen: