Hoe AI uw vergaderingen gemakkelijker kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe AI uw vergaderingen gemakkelijker kan maken
Hoe AI uw vergaderingen gemakkelijker kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Otter transcribeert Zoom- en Google Meet-audio in re altime.
  • De betaalde versie kan live ondertitels toevoegen aan Zoom-oproepen.
  • Kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen zelfs individuele sprekers herkennen.
Image
Image

Thuiswerken via Zoom heeft verschillende voordelen: geen woon-werkverkeer, geen broek nodig en nu geen vergadernotities meer nodig

Otter transcribeert Zoom- en Google Meet-vergaderingen in re altime, dus je kunt gewoon uitzoomen en alles later lezen. Of, als je het type bent dat een broek draagt, dan kun je die getranscribeerde notities volgen terwijl ze gebeuren. Otter is niet de enige tool die het gemakkelijker maakt om met audio- en videogesprekken te werken, maar het voordeel is dat het werkt met de videoconferentie-apps die we allemaal thuis gebruiken.

"Re altime transcriptie, ondertiteling en AI-assistent voor vergaderingen is al enige tijd beschikbaar in Cisco Webex", vertelde Samuel Cordery, expert op het gebied van samenwerkingstechnologieën en hoofd klantervaring bij Cisco Gold Partner ITGL, aan Lifewirevia Twitter. noemde het, "Zeer nuttig."

Geen notities meer

Nu zo velen van ons vanuit huis werken, zijn videogesprekken de meest effectieve manier voor onze werkgevers om ieders tijd te verspillen. Otter is een geweldig hulpmiddel om er doorheen te komen. Het neemt audio op, transcribeert het live, in re altime, en laat je de resultaten zoeken, knippen en markeren. Er is een nieuwe Chrome-extensie voor het opnemen van Google Meet-vergaderingen en er zijn apps voor Mac, iOS en Android.

Image
Image

De app kan ook gesprekken opnemen en opnamen importeren die elders zijn gemaakt. Dat betekent dat je opgenomen interviews kunt transcriberen, wat een groot probleem is voor verslaggevers.

Eindelijk een goed gebruik voor AI

Als je ooit hebt moeten zitten luisteren naar een opgenomen interview en het hebt moeten pauzeren terwijl je probeert bij te blijven met typen, weet je dat transcriptie altijd lastig is geweest. Maar nu is automatische transcriptie misschien goed genoeg om het handmatig transcriberen van opgenomen audio te vergeten.

Deze tools kunnen niet alleen schone tekst uit audio halen die nogal luidruchtig is - opgenomen met bijvoorbeeld de app voor spraakmemo's op je telefoon - ze kunnen zelfs de stemmen van individuele sprekers herkennen.

Otter is een voorbeeld van deze tools. Hiermee kunt u on-the-fly vergadernotities maken, zonder dat u daadwerkelijk aantekeningen hoeft te maken. Het kan ook bijna re altime ondertitels genereren, met duidelijke voordelen.

Een ander geweldig stuk transcriptiesoftware is Descript, een krachtige app voor het bewerken van podcasts. Het transcribeert uw audio en koppelt de tekst vervolgens aan de opname. U kunt de tekst knippen, kopiëren, plakken en verwijderen, en het zal automatisch de audio herschikken zodat deze overeenkomt.

Automatische transcriptie is goed genoeg om het handmatig transcriberen van opgenomen audio te vergeten.

Dit maakt het bewerken van audio voor meerdere personen niet alleen gemakkelijk, het heeft ook een aantal uiterst nuttige bijwerkingen. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar veelvoorkomende aarzelings- en vulwoorden, zoals 'um', enzovoort. Vervolgens kunt u ze allemaal in één keer verwijderen, precies alsof u met tekst werkt.

Gebruiksvriendelijk

We horen veel over kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en andere namen voor hetzelfde, en dit is waar ze al nuttig werk doen. Telkens wanneer u uw fotobibliotheek opent en al uw vrienden en familie automatisch in albums ziet, is dat AI. Idem voor zoekopdrachten van uw eigen foto's: probeer te zoeken op 'sneeuwpop', 'ontbijt' of 'kaarten' om resultaten te zien die zijn verkregen door machine learning.

AI is een populair modewoord voor technologiebedrijven, maar we zien nu al de voordelen. Het is verre van perfect, maar de beste tools beseffen dit en geven je iets dat goed genoeg is.

Terwijl het gebruik van Siri van Apple een oefening in frustratie is, kun je met tools zoals Otter, Descript of het zoeken naar foto's in je telefoon snel taken uitvoeren die onmogelijk of veel te tijdrovend zouden zijn, met bijna geen poging. In plaats van te proberen te slim te zijn, zoals Siri, brengen ze ons het grootste deel van de weg naar ons doel, en kunnen we de kleine resterende stukjes werk doen die nodig zijn om het te bereiken.

Aanbevolen: