AR kan reparaties aan huis gemakkelijker en minder stressvol maken

Inhoudsopgave:

AR kan reparaties aan huis gemakkelijker en minder stressvol maken
AR kan reparaties aan huis gemakkelijker en minder stressvol maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sommige bedrijven bieden nu augmented reality aan om je gadgets te helpen repareren.
  • Dell's nieuwe AR Assistant-app begeleidt gebruikers door stapsgewijze reparaties thuis met behulp van augmented reality.
  • De software maakt deel uit van een groeiende recht-op-reparatie-beweging waarvan voorstanders zeggen dat het afval kan verminderen.

Image
Image

De helft van de strijd om je gadgets te repareren is misschien de instructies op het juiste moment opzoeken, maar sommige bedrijven bieden nu augmented reality (AR) als oplossing.

De nieuwe AR Assistant-app van Dell maakt gebruik van augmented reality om gebruikers stap voor stap te begeleiden bij reparaties of vervangingen thuis voor meer dan 97 verschillende systemen in 7 talen. De software maakt deel uit van een groeiende beweging van recht op reparatie die ook e-waste kan verminderen.

"Het recht op reparatie beweging is een belangrijke ontwikkeling met betrekking tot de duurzaamheid in de technische wereld - veel oude apparaten, zoals laptops en smartphones, worden fysiek vernietigd om te voorkomen dat gevoelige gegevens worden hersteld en gebruikt voor kwaadwillende doeleinden, " vertelde Russ Ernst, executive VP van producten en technologie bij Blancco, een leverancier van gegevensverwijdering en mobiele levenscyclusoplossingen, via e-mail aan Lifewire. "Als de beweging de levensduur van deze apparaten verlengt, zal minder technologie voortijdig op stortplaatsen belanden, wat zou moeten helpen de belasting van het milieu te verlichten die is gecreëerd door de opeenhoping van gevaarlijk e-waste."

Zien is geloven

Met de AR-assistent van Dell kunnen gebruikers hun apparaten zien en repareren met behulp van mixed reality en informatieve overlays op de machine die wordt gerepareerd, gebruikmakend van een smartphonecamera. De app heeft ook een verbeterde kloontechnologie op bepaalde systemen, die een gekloonde server in elke gewenste ruimte weergeeft en volledige 360-graden interactie mogelijk maakt met een hoge mate van realisme.

"AR is handig voor het repareren van gadgets omdat de instructies visueel en interactief zijn en gedetailleerdere handleidingen bieden die consumenten gemakkelijk kunnen volgen", vertelde Christopher Marquez, VP Enterprise Services voor Dell Technologies, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Wanneer gebruikers hun objecten vastleggen, worden instructies virtueel op het echte object geplaatst om consumenten te begeleiden."

Terwijl je naar een bepaald apparaat kijkt, kan AR je begeleiden en alle vereiste informatie verstrekken in de context van de huidige activiteit, vertelde Vaclav Vincalek, een tech-expert, aan Lifewire via e-mail. Het geeft je alle noodzakelijke stappen, maar waarschuwt je ook voor mogelijke gevaren of valkuilen.

"We hebben zoveel apparaten om ons heen en toegang tot gekwalificeerde ondersteuning is niet altijd beschikbaar", voegde Vincalek eraan toe."Merken en fabrikanten die dit soort hulp aan hun klanten kunnen bieden, zullen de reputatie van het bedrijf op het gebied van verbeterde klantenservice vergroten."

Marquez wees erop dat het zelf repareren van items ook handiger kan zijn dan wachten op technische ondersteuning.

"Voor professionals is het absoluut noodzakelijk dat technologie onmiddellijk wordt gerepareerd, en als we weten hoe we onze eigen technologie moeten repareren, hebben consumenten geen last van hun dag", voegde hij eraan toe. "Zelf repareren biedt het gemak dat u niet hoeft te wachten tot een technicus een tijd afspreekt om naar u toe te komen, [en in plaats daarvan] neemt u gewoon het onderdeel en gaat u verder."

De toekomst van reparatie

Andere persoonlijke technologiebedrijven bieden de middelen om je eigen gadgets te repareren, hoewel Dell misschien een van de eersten is die AR gebruikt. Apple heeft bijvoorbeeld zijn Self Service Repair-programma gelanceerd, waarmee klanten die gemakkelijk hun eigen reparaties kunnen uitvoeren, toegang krijgen tot Apple-onderdelen en -gereedschappen.

AR-producten kunnen ook perfect passen bij bijvoorbeeld een universiteit die training geeft voor technische rollen, zei Vincalek. "Stel je voor dat je leert motoren te repareren", voegde hij eraan toe. "Hoeveel fysieke motoren zouden ze in de werkplaats kunnen brengen, als je met meer motoren zou moeten friemelen om de verschillen tussen hen te begrijpen? Met AR zou je toegang kunnen hebben tot 100 motoren. Je hebt een oneindige simulator. Of neem de olie- en gassector, waar instrumentatie-ingenieurs die in het veld werken alle praktische training kunnen krijgen die ze ter plaatse aankunnen."

Image
Image

Organisaties gebruiken AR ook om op afstand taken uit te voeren waarvoor voorheen reizen nodig was, vertelde Jereme Pitts, CEO van Librestream, dat AR-oplossingen levert, via e-mail aan Lifewire. Zo heeft een auditor van de multinationale supermarktketen Tesco op één dag virtuele locatiebezoeken in drie landen afgelegd met behulp van AR. De audits, die een productlancering in Azië, een verpakkingsgoedkeuring in Ierland en een hygiëne-inspectie in Spanje omvatten, zouden normaal gesproken twee weken tijd en reizen vergen.

"We staan op het punt een enorme werkgelegenheidsverschuiving mee te maken nu experts met pensioen gaan", zei Pitts. "In plaats van al die kennis verloren te laten gaan, verzamelen we de kennis van alle werknemers, oud of nieuw, en stapelen we deze "kennisnetwerken" op met industriële tool- en apparatuurontwerpen en blauwdrukken om deskundige hulp op afstand robuuster te maken."

Correctie 2022-06-29: Veranderde de bedrijfsbeschrijving voor Blancco in paragraaf 3.

Aanbevolen: