Het nieuwe e-mailgeluid in Apple Mail wijzigen

Inhoudsopgave:

Het nieuwe e-mailgeluid in Apple Mail wijzigen
Het nieuwe e-mailgeluid in Apple Mail wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Mail-app en selecteer Mail > Voorkeuren in de menubalk.
  • Selecteer de Algemeen tab.
  • Kies een nieuw geluid uit het vervolgkeuzemenu naast Nieuwe berichten geluid.

Dit artikel legt uit hoe je het nieuwe e-mailgeluid op een Mac kunt wijzigen met Apple Mail in OS X Lion (10.7) en hoger. Het bevat informatie over andere e-mailvoorkeuren die u kunt aanpassen.

Het nieuwe e-mailgeluid in Apple Mail wijzigen

De Mail-app in Mac OS X en macOS kondigt nieuwe e-mail aan met een standaardgeluid. U kunt echter een andere waarschuwingstoon kiezen uit een lijst in de voorkeuren van Mail, en de toon die u selecteert, wordt afgespeeld telkens wanneer er een nieuw bericht in uw inbox binnenkomt.

Het geluid wijzigen dat wordt afgespeeld wanneer u een nieuw bericht ontvangt in Apple Mail:

  1. Open de Mail app.
  2. Selecteer Mail > Voorkeuren in de menubalk van Mail.

    De sneltoets om Voorkeuren te openen is Command+, (komma).

    Image
    Image
  3. Ga naar de Algemeen tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer je favoriete geluid in het vervolgkeuzemenu naast Nieuwe berichtengeluid. De 14 opties omvatten Sosumi, Ping, Submarine, Tink en andere Apple-favorieten.

    Image
    Image

Andere e-mailvoorkeuren

Terwijl je in het Mail-voorkeurenscherm bent, wil je misschien nog een paar andere voorkeuren wijzigen.

  • Controleren op nieuwe berichten is standaard ingesteld op Automatisch, maar u kunt het vervolgkeuzemenu gebruiken om de frequentie te wijzigen in elke 5, 10, 15, 30 minuten, 1 uur, of handmatig ophalen.
  • Dock ongelezen telling geeft het aantal ongelezen berichten weer met een rood nummer dat bovenop het Mail-pictogram in het Mac-dock staat. De standaard is alleen voor het Postvak IN, maar u kunt deze instelling wijzigen om een nummer te plaatsen voor alle e-mailberichten of alleen e-mails van de huidige datum, of een paar andere, meer obscure opties.
  • De map Downloads is vooraf geconfigureerd om alle gedownloade bestanden in de map Downloads te plaatsen, die toegankelijk is op het dock. U kunt de downloadlocatie echter naar elke plaats op uw Mac wijzigen.
  • Andere opties zijn onder meer een keuze om automatisch uitnodigingen aan Agenda toe te voegen, een instelling om te proberen je berichten later te verzenden als de uitgaande service niet beschikbaar is, en de optie om berichten in gesplitste weergave te openen wanneer ze op volledig scherm zijn.

Aanbevolen: