Hoe Samsung-apps op Smart TV's te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Samsung-apps op Smart TV's te gebruiken
Hoe Samsung-apps op Smart TV's te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Maak een account aan op Settings > General > System Manager >Samsung-account > Account aanmaken , log in en ga naar Apps.
  • Of gebruik de ingebouwde webbrowser van de smart tv, druk op Internet @TV op uw afstandsbediening, of druk op Content en selecteer Internet @TV.

Dit artikel laat zien hoe u toegang krijgt tot het gedeelte Apps op uw Samsung Smart TV, zodat u ze kunt gebruiken, toevoegen of verwijderen. Raadpleeg voor meer informatie over uw specifieke model de gedrukte handleiding (voor pre-Smart Hub-tv's) of de e-handleiding die direct op uw tv-scherm beschikbaar is (voor Smart Hub-compatibele tv's).

Een Samsung-account instellen

Als je voor de eerste keer een Samsung-tv instelt, moet je een Samsung-account instellen. Selecteer in het startscherm Instellingen > Algemeen > Systeembeheerder > Samsung-account > Account aanmaken U kunt uw Samsung-account maken met uw e-mailadres of inloggen met een Facebook- of PayPal-account.

Voor modellen ouder dan 2017, open Instellingen in het startscherm en selecteer vervolgens Systeeminstellingen>Samsung-account.

Image
Image

Als je tv die opties niet heeft, zoals voor Samsung smart-tv's van modeljaar 2010, moet je eerst een Samsung Apps-account maken op de Samsung Apps-website.

Aanmelden bij uw account op de tv

Als je inlogt op je Samsung-account op de tv, krijg je toegang tot apps waarvoor je moet betalen voor inhoud of gameplay.

  1. Druk op de MENU/123 knop op uw afstandsbediening.
  2. Selecteer Menu in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Select Smart Hub > Samsung-account > Aanmelden.
  4. Voer je e-mailadres en wachtwoord in.
  5. Selecteer Aanmelden opnieuw.
  6. Kies een afbeelding om uw account te onderscheiden van andere.
  7. Selecteer Klaar.

De Netflix-app werkt mogelijk niet meer op Samsung Smart TV's van 2010 en 2011. Als uw tv is getroffen, ziet u een melding op uw scherm.

Toegang tot en gebruik van apps: 2015 tot heden

Begin 2015 heeft Samsung het Tizen-besturingssysteem opgenomen als de basis van de Smart Hub-interface om toegang te krijgen tot alle tv-functies, inclusief hoe Samsung-apps worden weergegeven en geopend.

Als je de tv aanzet, wordt het startmenu onderaan het scherm weergegeven. Als dat niet het geval is, drukt u op de Home- of Smart Hub-knop op uw afstandsbediening (verschillende modellen gebruiken verschillende knoppen).

  1. Het startscherm (Smart Hub) biedt toegang tot algemene tv-instellingen, bronnen (fysieke verbindingen), kabel, satellietservice en een webbrowser. Daarnaast worden ook vooraf geladen apps weergegeven (bijv. Netflix, YouTube en Hulu), evenals een selectie met het label Apps.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apps om toegang te krijgen tot een schermvullende weergave van de vooraf geladen apps in Mijn apps, met links naar andere categorieën zoals Wat is er nieuw, Populairst, Video, Lifestyle en Entertainment. De categorieën omvatten vooraf geladen en voorgestelde apps die u kunt downloaden, installeren en op de selectiebalk van het startscherm kunt plaatsen.

    Image
    Image

    Als u op zoek bent naar een app die niet in de lijst staat, kunt u zien of deze beschikbaar is in de Samsung Apps Store met behulp van de zoekfunctie, die zich in de rechterbovenhoek van een van de apps bevindt menuschermen. Als u de gewenste app vindt, kunt u deze installeren door dezelfde stappen te volgen als hierboven beschreven.

  3. Als je een app ziet in een van de categorieën die je wilt toevoegen aan je Mijn apps categorie, selecteer dan het pictogram van die app.

    Image
    Image
  4. Nadat je de app hebt geselecteerd, ga je naar de installatiepagina voor die app, die informatie geeft over wat de app doet, evenals enkele voorbeeldschermafbeeldingen die laten zien hoe de app werkt.
  5. Om de app te downloaden, selecteer Install.

    Image
    Image

    De meeste apps kunnen gratis worden gedownload en geïnstalleerd, maar sommige vereisen een vergoeding, en sommige gratis apps vereisen een extra abonnement of betalen per video om toegang te krijgen tot inhoud. Als er een betaling nodig is, wordt u gevraagd die informatie op te geven.

  6. Nadat de app is geïnstalleerd, wordt u gevraagd deze te openen. Als u de app na installatie niet wilt openen, kunt u deze later openen.

Andere manieren om toegang te krijgen tot streaming-apps op Samsung-tv's

Een alternatieve manier om toegang te krijgen tot streaming-apps is via de ingebouwde webbrowser van de tv. Samsung kan echter sommige kanalen blokkeren en de browser ondersteunt bepaalde bestandsindelingen voor digitale media niet die nodig zijn om inhoud te streamen.

Image
Image

Samsung-apps op tv's van 2011–2014

Samsung introduceerde de Smart Hub TV-interface in 2011, waarbij tussen 2011 en 2014 verschillende aanpassingen werden doorgevoerd, maar toegang tot apps en accountconfiguratie is in wezen hetzelfde als hierboven vermeld.

Het Smart Hub-menu (toegankelijk via de Smart Hub-knop op de afstandsbediening) bestaat uit een volledig scherm, dat uw momenteel bekeken tv-zender in een kleine doos weergeeft, terwijl de rest uw tv-instellingen en opties voor inhoudselectie, waaronder Samsung Apps-worden weergegeven op het resterende gedeelte van het scherm.

Het apps-menu is verdeeld in verschillende secties, waaronder:

  • Aanbevolen apps
  • Mijn apps
  • Meest populair
  • Wat is er nieuw
  • Categorieën

Er is ook een extra menu Games-apps. Bij modellen van 2011 geeft het startscherm van de Samsung App de apps per categorie weer: Video, Lifestyle en Sports.

Net als bij de modellen van 2015 tot en met 2019, kun je via de zoekfunctie naar extra apps zoeken.

Het downloaden en installeren en het invullen van de betalingsvereisten gebeurt op dezelfde manier als het meest recente systeem (zoals hierboven beschreven).

Image
Image

Samsung-apps op tv's uit 2010

Om toegang te krijgen tot Samsung-apps op modellen die beschikbaar zijn vóór 2011, moet je naar Internet @TV gaan, wat op twee manieren kan:

  • Druk op de Internet @TV knop op de afstandsbediening
  • Druk op de Content-knop op de afstandsbediening en selecteer vervolgens het Internet @TV-pictogram.

Hierdoor wordt een scherm weergegeven met de apps die op de tv zijn geïnstalleerd, samen met een pictogram voor de Samsung Apps-winkel waar u meer apps kunt krijgen.

In de Smart TV-modellen van 2010 worden bovenaan het app-scherm aanbevolen apps aanbevolen: Hulu, ESPN ScoreCenter, Samsung's Product Video Tutorials genaamd SPSTV, Yahoo en Netflix. Die ruimte wordt uiteindelijk gevuld met andere apps als nieuwere worden geïnstalleerd.

Onder de aanbevolen apps staat een raster met pictogrammen voor de apps die je hebt gedownload. Door op de D-knop op de afstandsbediening te drukken, verandert de manier waarop de apps worden gesorteerd. Om een app aan je favorieten toe te voegen, druk je op de B-knop op de afstandsbediening wanneer de app is gemarkeerd.

Picture-in-picture wordt ondersteund, zodat je naar je tv-programma kunt blijven kijken terwijl je de app vindt die je wilt gebruiken. Dit is handig voor apps zoals ESPN-scorecard die niet op volledig scherm worden weergegeven - ze verschijnen over uw tv-programma.

Apps kopen en downloaden: modellen uit 2010

Na het aanmaken van uw account via de Samsung Apps-website, kunt u extra gebruikers aan uw account toevoegen, zodat gezinsleden apps kunnen kopen vanaf één hoofdaccount (als betaling vereist is).

In eerste instantie moet u online geld toevoegen aan uw apps-account. Nadat u uw betalingsgegevens heeft ingesteld en uw Samsung TV heeft geactiveerd, kunt u App Cash kopen in stappen van $5. Selecteer hiervoor het grote pictogram dat wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van de tv om de Samsung Apps Store te openen en selecteer vervolgens Mijn account

U kunt door app-categorieën bladeren in de Samsung Apps Store. Als u een app selecteert, wordt er een pagina weergegeven met een beschrijving van de app, de prijs en de grootte van de app.

Tv-opslag beheren

Er is een limiet aan het aantal apps dat u kunt downloaden, aangezien de tv zeer weinig opslagruimte heeft.

Als je geen ruimte meer hebt, kun je een of meer apps van de tv verwijderen om ruimte vrij te maken. Naast de knop Nu kopen, in een scherm met de beschrijving van apps, bevindt zich een knop waarmee u uw apps kunt beheren en ze onmiddellijk kunt verwijderen om ruimte te maken voor andere. Gekochte apps kunnen gratis opnieuw worden gedownload.

The Bottom Line

Samsung Apps breiden de toegang tot inhoud uit op zowel hun smart-tv's als Blu-ray Disc-spelers. Nu u weet hoe u Samsung Apps kunt krijgen en gebruiken, kunt u meer te weten komen over de verschillende Samsung-apps en welke Samsung-apps het beste zijn.

Naast de smart-tv's van Samsung zijn veel apps ook beschikbaar via hun Blu-ray Discs-spelers en Galaxy-smartphones. Niet alle Samsung Apps zijn echter beschikbaar voor gebruik op alle Samsung App-compatibele apparaten.

Aanbevolen: