De toekomst is rooskleurig voor robots op CES 2021

Inhoudsopgave:

De toekomst is rooskleurig voor robots op CES 2021
De toekomst is rooskleurig voor robots op CES 2021
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Tijdens een woensdagpanel op CES bespraken experts de toekomst van robotica en waar de technologie ons naartoe zal brengen.
  • Meer dan 240 roboticabedrijven nemen dit jaar deel aan CES.
  • Robots op CES kunnen alles, van het ontsmetten van kamers tot een vervangend huisdier.
Image
Image

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2021 nemen robots het op een goede manier over. De robotproducten van dit jaar hebben bewezen dat we de uitdagingen van vandaag kunnen oplossen met behulp van intelligente machines.

Volgens een rapport van Oxford Economics uit 2019 zullen er in 2030 maar liefst 20 miljoen robots zijn. Nieuwe toepassingen voor robotica in de gezondheidszorg, automatisering, engineering, machine learning en meer dragen bij aan dat aantal, en experts zeg dat de toekomst er rooskleurig uitziet.

"Ik denk graag na over al het potentieel dat deze nieuwe technologie biedt om ons te helpen een beter leven te leiden dan we nu doen", zei James Ryan Burgess, CEO van Wing, tijdens een CES 2021-panel.

De toekomst van robotica

Er zijn meer dan 240 bedrijven die zich dit jaar in de "robotica" -ruimte op CES bevinden. De sector groeit snel, maar experts zeggen nog steeds dat er veel hindernissen moeten worden genomen voordat we naast robots kunnen bestaan.

"Iedereen ziet dit als een glimmende nieuwe ruimte om binnen te komen, maar er is zeker een leercurve", zei Kathy Winter, vice-president en algemeen directeur van de Autonomous Transportation and Infrastructure Division bij Intel, tijdens het panel.

Sommige van deze hindernissen zijn schaalbaarheid, het bedienen van vloten van robots en overheidsvoorschriften inzake normen en veiligheid.

Image
Image

"De industrie moet samenkomen om te laten zien wat er mogelijk is", zei Burgess. "We moeten leren waartoe de technologie in staat is en hoe deze gestandaardiseerd kan worden. Het is een eerlijke uitdaging om zo snel te gaan als de technologie zich voordoet."

Een andere hindernis die de robotica-industrie moet overwinnen, is de manier waarop het grote publiek naar robots kijkt. Hoewel velen van ons robots als futuristische technologie beschouwen, zeggen experts dat de technologie er al is en voortdurend verbetert.

"Vroeger dachten mensen over robots als een gimmick of niet als iets echt nuttigs, maar ze zullen zich realiseren dat deze verandering in de wereld veel sneller komt dan ze dachten", zei Ahti Heinla, de mede-oprichter en CEO van Starship Technologies, tijdens het panel. "Deze diensten bestaan en werken - het is alleen dat [klanten] ze nog niet hebben gebruikt."

De Robots op CES

Op CES 2021 maakten honderden robots hun debuut die alles doen, van het leveren van goederen en het ontsmetten van kamers tot het bieden van gezelschap en het inschenken van een glas pinot noir. Hier zijn enkele van onze favorieten.

MOFLIN

Misschien wel de schattigste robot op CES dit jaar is de MOFLIN-huisdierrobot van Vanguard Industries. De schattige kleine robot gebruikt kunstmatige intelligentie en sensoren onder zijn harige grijze vacht om menselijke interacties te gebruiken om patronen te bepalen en zijn omgeving te evalueren. Hij maakt zelfs geluid en beweegt. Als uw appartement geen huisdieren toestaat, kan dit het beste zijn.

Image
Image

Dual Arm Robot Systeem (DARS)

Het Industrial Technology Research Institute heeft een robot ontwikkeld met mensachtige armen en handen voor meerdere zorgtoepassingen. De handen van de robot bootsen menselijke behendigheid met hoge precisie na om verschillende taken uit te voeren, zoals het bespelen van een elektrische piano. Met twee zeven-assige armen van drie voet die elk vijf vingers hebben, kan de DARS verschillende objecten vasthouden, zelfs als ze zacht of onregelmatig gevormd zijn.

Samsung-robots

Samsung debuteerde eerder deze week een paar nieuwe robots op CES, waaronder de JetBot 90 AI+. Deze handige robotstofzuiger maakt gebruik van lidar en kunstmatige intelligentie om door je huis te navigeren. Hij kan automatisch zijn vuilnisbak legen en tegelijkertijd een oogje houden op uw huisdieren als u niet thuis bent.

Samsung's Bot Handy-robot is een soort butler die je vuile vaat kan opbergen, voorwerpen van verschillende groottes, vormen en gewichten kan oppakken, en kan zelfs een glas wijn voor je inschenken, en dat allemaal terwijl je geavanceerde AI.

De derde robot van het bedrijf, Bot Care genaamd, fungeert als een persoonlijke assistent die in de loop van de tijd aan uw gedrag went. In Samsungs voorbeeld van mogelijke toepassingen kan de Bot Care u eraan herinneren om een pauze te nemen van uw werk en te rekken of u te herinneren aan aanstaande vergaderingen die u op uw planning hebt staan.

ADIBOT

Omdat we het afgelopen jaar allemaal geobsedeerd zijn geraakt door ontsmetting, kwam UBTECH met een robot die voor ons reinigt. Het robotsysteem, ADIBOT genaamd, helpt oppervlakken te desinfecteren door UV-C-desinfectietechnologie te combineren met AI.

De ADIBOT-systemen bieden 360-graden stralingslichtdekking, evenals intelligente veiligheidsfuncties, waaronder het gebruik van "risicobeperkende" camera's, PIR-sensoren, veiligheidssignalisatie met sensoren en een noodafstandsbediening.

Je hoeft je niet langer af te vragen hoe een toekomst met robots eruit zal zien, want die is er al. Hopelijk om te helpen.

Aanbevolen: