Hoe kolommen in Excel te verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe kolommen in Excel te verplaatsen
Hoe kolommen in Excel te verplaatsen
Anonim

Wat te weten

  • De eenvoudigste manier om een kolom in Excel te verplaatsen, is door deze te markeren, op Shift te drukken en deze naar de nieuwe locatie te slepen.
  • U kunt ook knippen en plakken gebruiken of Gegevens sorteren gebruiken om kolommen te herschikken vanaf het tabblad Gegevens.
  • Kolommen die deel uitmaken van een samengevoegde groep cellen worden niet verplaatst.

Dit artikel behandelt hoe u een kolom in Excel kunt verplaatsen met de muis, een kolom kunt knippen en plakken en kolommen kunt herschikken met behulp van de functie Gegevens sorteren. Deze instructies zijn van toepassing op Microsoft Excel 2019 en 2016 en ook op Excel in Office 365.

Kolommen verplaatsen in Excel

Er zijn verschillende manieren om de kolommen in een Excel-werkblad te herschikken, maar de ene is eenvoudiger dan alle andere. Het duurt slechts een markering en een beweging met slepen en neerzetten. Zo verplaatst u kolommen in Excel met uw muis.

  1. In het werkblad waar u kolommen wilt herschikken, plaatst u uw cursor boven de kolom die u wilt verplaatsen. Je zou je cursor in een pijl moeten zien veranderen. Als dit het geval is, klikt u om de kolom te markeren.

    Image
    Image
  2. Houd vervolgens de Shift-toets op het toetsenbord ingedrukt en klik en houd vast op de rechter- of linkerrand van de kolom die u wilt verplaatsen en sleep deze naar rechts of links.

    Terwijl u uw cursor over de kolommen sleept, ziet u dat de randen donkerder worden om aan te geven waar de nieuwe kolom zal verschijnen. Als u tevreden bent met de locatie, laat u de muisklik los.

    Image
    Image
  3. Je kolom wordt verplaatst naar de locatie die wordt aangegeven door de donkere rand.

    Image
    Image

Een kolom verplaatsen in Excel met knippen en plakken

De volgende gemakkelijkste manier om een kolom in Excel te verplaatsen, is door de kolom van de oude locatie naar de nieuwe te knippen en te plakken. Dit werkt zoals je het zou verwachten.

  1. Markeer de kolom die u wilt verplaatsen en druk vervolgens op Ctrl + X op uw toetsenbord om de kolom van zijn huidige locatie te verwijderen. Je ziet de "marching mieren" rond de kolom om aan te geven dat het van zijn huidige locatie is afgesneden.

    Image
    Image
  2. Markeer vervolgens een kolom rechts van waar u de geknipte kolom naartoe wilt verplaatsen en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het menu Insert Cut Cells.

    Image
    Image
  3. De nieuwe kolom wordt ingevoegd aan de linkerkant van de geselecteerde kolom.

    Image
    Image

Hoe kolommen in Excel te verplaatsen met behulp van een gegevenssortering

Kolommen verplaatsen met een gegevenssortering is waarschijnlijk niet de gemakkelijkste manier om dingen te verplaatsen als je maar een of twee kolommen hebt die moeten worden verplaatst, maar als je een grote spreadsheet hebt en je de volgorde van talloze kolommen, deze kleine truc kan een grote tijdbesparing opleveren.

Deze methode werkt niet als u gegevensvalidatie op uw bestaande kolommen heeft. Om door te gaan, moet u de gegevensvalidatie verwijderen. Markeer hiervoor de cellen met gegevensvalidatie, selecteer Data Validation > Settings > Clear All, en klik op OK

  1. Om te beginnen, moet je een rij helemaal bovenaan je spreadsheet toevoegen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de eerste rij en selecteer Insert in het contextmenu.

    Image
    Image
  2. Er wordt een nieuwe rij ingevoegd boven je bovenste rij. Deze rij moet bovenaan de pagina staan, boven alle andere koptekstrijen of rijen met informatie.

    Ga door uw spreadsheet en nummer de kolommen in de volgorde waarin u ze in de spreadsheet wilt laten verschijnen door een nummer in de nieuwe bovenste rij in te voeren. Zorg ervoor dat u elke kolom nummert die u gebruikt.

    Image
    Image
  3. Selecteer vervolgens alle gegevens in de spreadsheet die u opnieuw wilt rangschikken. Klik vervolgens op het tabblad Data in de groep Sorteren en filteren op Sorteren.

    Image
    Image
  4. Klik in het Sorteren dialoogvenster op Options.

    Image
    Image
  5. Klik in het dialoogvenster Sorteeropties op het keuzerondje naast Sorteer van links naar rechts en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  6. Je keert terug naar het Sorteren dialoogvenster. Selecteer in het Sorteren op vervolgkeuzemenu Rij 1 en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  7. Dit zou je kolommen moeten sorteren op de nummers die je in die eerste rij hebt vermeld. Nu kunt u met de rechtermuisknop op de eerste rij klikken en Delete selecteren om deze te verwijderen.

    Image
    Image

Aanbevolen: