Microsoft Office gratis proefversie: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Microsoft Office gratis proefversie: wat u moet weten
Microsoft Office gratis proefversie: wat u moet weten
Anonim

Microsoft Office is een op zichzelf staande productiviteitssuite die alleen als eenmalige aankoop wordt aangeboden, terwijl Microsoft 365 een cloudgebaseerde abonnementsservice is die dezelfde apps biedt die beschikbaar zijn met Office 2019, maar met extra tools en voordelen. Als je Microsoft Office wilt proberen, maar niet zeker weet of je er klaar voor bent, download dan de gratis proefversie van Microsoft 365 en gebruik Microsoft Office een maand gratis.

Wat u krijgt met uw gratis proefversie van Microsoft 365

Een gratis proefversie van Microsoft 365 biedt alle componenten van de Office-suite, inclusief Access, Excel, Outlook, PowerPoint, Publisher en Word.

Een Microsoft 365-abonnement omvat ook apps om Microsoft Office-bestanden op mobiele apparaten te bewerken. Android- en iOS-tablets en -telefoons worden ondersteund.

Je kunt je op maximaal vijf apparaten tegelijk aanmelden bij Office, inclusief elke combinatie van pc's, Macs, tablets en telefoons.

Als je een permanent gratis productiviteitspakket wilt, bekijk dan een gratis Microsoft Office- alternatief voor je tekstverwerkings-, spreadsheet-, database- en presentatiebehoeften.

De gratis proefversie van Microsoft 365 installeren

Een Microsoft-account is vereist om u aan te melden voor de gratis proefversie van Microsoft 365. Een nieuw account kan worden gemaakt vanaf de Microsoft-accountpagina.

Je kunt je niet twee keer aanmelden voor de proefversie van Microsoft 365. Als u de proefversie probeert te krijgen van een account dat er eerder toegang tot heeft gehad, wordt u in een bericht geïnformeerd dat de aanbieding alleen voor nieuwe klanten is.

  1. Nadat je een account hebt aangemaakt, ga je naar de pagina Probeer Microsoft 365 gratis en selecteer Probeer 1 maand gratis.

    Image
    Image

    Als dit de eerste keer is dat u uw e-mailadres op de website van Microsoft gebruikt, kunnen er enkele basisvragen aan u worden gesteld, zoals uw naam.

  2. Druk op Volgende op de eerste pagina.
  3. Kies een betaalmethode. Hoewel de proefperiode gratis is, verzamelt Microsoft uw betalingsgegevens tijdens dit proces, zodat er kosten in rekening worden gebracht nadat de proefperiode is afgelopen. Je kunt op elk moment annuleren om dit te voorkomen (we zullen dat hieronder bespreken).

    Image
    Image

    Zolang dit de eerste keer is dat u zich aanmeldt voor de gratis proefperiode met dit e-mailadres, worden er pas kosten in rekening gebracht nadat de proefperiode is afgelopen.

  4. Volg de stappen die nodig zijn om uw betalingsgegevens toe te voegen. Dit houdt in dat u uw creditcard- of bankpasgegevens invoert, inlogt bij PayPal of uw bankgegevens opgeeft.
  5. Selecteer Abonneren om de proefperiode te starten. Schakel desgewenst de optie voor promotionele e-mail uit als u deze niet wilt.

    Image
    Image

    Als je van plan bent om aan het einde van de proefperiode niet te annuleren, zodat je MS Office kunt behouden, wordt de prijs die in rekening wordt gebracht op deze overzichtspagina weergegeven.

  6. Open het tabblad Installaties op de pagina waarnaar u zojuist bent doorverwezen en selecteer vervolgens Install Office.

    Image
    Image
  7. Accepteer de standaardoptie, tenzij je reden hebt om iets anders te kiezen. Selecteer bijvoorbeeld Andere opties en kies zo nodig een andere taal of versie. Selecteer vervolgens Install om de suite met applicaties te downloaden.

    Image
    Image
  8. Wanneer het downloaden van het bestand is voltooid, opent u het en volgt u de installatie-instructies op het scherm om Microsoft 365 gratis op uw computer te installeren.

Details over de gratis proefversie van Microsoft 365

De gratis proefversie van Microsoft 365 is een maand gratis, zonder verplichtingen. Je moet een abonnement betalen nadat de proefperiode voorbij is, tenzij je annuleert voor de deadline.

Er wordt een hele maand niets in rekening gebracht. Omdat je betalingsgegevens hebt opgegeven om de proefversie te krijgen, is die informatie gekoppeld aan je Microsoft-account.

Als je automatische betalingen wilt uitschakelen, zeg je je abonnement op voordat de maand is verstreken. Als u uw abonnement opzegt op dezelfde dag dat u het aanmaakt, wordt er bijvoorbeeld niets in rekening gebracht aan het einde van de proefperiode en kunt u Microsoft 365 nog steeds gebruiken tot de laatste dag van de proefperiode.

Hoe u uw gratis proefversie van Microsoft 365 kunt annuleren

Annuleer je Microsoft 365-abonnement voordat je gratis proefperiode voorbij is, als je de producten niet wilt blijven gebruiken. U kunt dit op elk moment tijdens de proefperiode doen en de software werkt tot de vervaldatum.

De datum waarop het abonnement wordt verlengd, wordt bovenaan uw pagina Services en abonnement weergegeven naast Jaarabonnement, en de datum waarop u de proefperiode startte, wordt weergegeven op de onderaan onder uw factureringsgeschiedenis.

De snelste manier om de proefperiode te annuleren, is door het gedeelte Beheer van uw account te openen en Abonnement opzeggen te selecteren. Bevestig op de volgende pagina door te kiezen voor Schakel terugkerende facturering uit.

Image
Image

Na het annuleren zul je merken dat de Jaarabonnement datum verandert van "Verlengt op " in "Verloopt op ". Dat is de gemakkelijkste manier om te zien dat je met succes hebt voorkomen dat Microsoft 365 je automatisch in rekening brengt na de proefperiode.

Aanbevolen: