Een gratis proefversie van Photoshop krijgen

Inhoudsopgave:

Een gratis proefversie van Photoshop krijgen
Een gratis proefversie van Photoshop krijgen
Anonim

Adobe Photoshop is de industriestandaard voor beeldbewerkingstoepassingen. Gelukkig kun je profiteren van een proefperiode om te voorkomen dat je er ook maar een cent aan uitgeeft.

Hieronder vindt u instructies voor het downloaden van een absoluut gratis versie van Adobe Photoshop voor uw Windows- of Mac-computer. Je krijgt toegang tot dezelfde functies en tools als degene die je kunt kopen, met als enige verschil dat het na zeven dagen onbruikbaar wordt.

Image
Image

Tientallen gratis online afbeeldingseditors hebben vergelijkbare functies als Photoshop, maar zonder de tijdsbeperking. We houden ook een lijst bij van gratis downloadbare foto-editors die u kunt gebruiken in plaats van die van Adobe.

Een gratis proefversie van Photoshop krijgen

Hoewel het hele installatieproces enige tijd in beslag neemt, is bijna alles geautomatiseerd, wat betekent dat je door slechts een paar schermen hoeft te klikken om Photoshop te installeren.

Je computer heeft minimaal 8 GB RAM en meer dan 4 GB vrije ruimte op de harde schijf nodig om Photoshop te kunnen gebruiken. U moet de resterende vrije ruimte op uw harde schijf controleren voordat u verder gaat.

Zorg ervoor dat u de proefversie gebruikt wanneer u het meest geneigd bent om alle functies uit te proberen. Nadat je de gratis proefperiode van Photoshop zeven dagen hebt gehad, kun je de proefversie niet opnieuw installeren, ongeacht of je deze tijdens de gratis periode elke dag hebt gebruikt.

  1. Open de pagina Gratis proefversie van Photoshop op de website van Adobe en selecteer Gratis proberen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de gewenste proefversie. Om alleen Photoshop gratis te krijgen, gebruikt u de Start gratis proefversie knop in dat gedeelte. Of u kunt tijdens dezelfde proefperiode een aantal andere Adobe-programma's gebruiken, zoals InDesign en Illustrator.

    Image
    Image
  3. Voer uw e-mailadres in en selecteer vervolgens Doorgaan om in te loggen of een nieuw account aan te maken. Dit is vereist om de gratis proefversie van Photoshop te krijgen.

    Als je van plan bent om ervoor te betalen na de proefperiode, is dit het moment om de toezegging te wijzigen. Kies uit een jaar- of maandabonnement.

    Image
    Image
  4. Kies een betaalmethode (creditcard/debetkaart of PayPal) en voer die details in zoals beschreven op de pagina, en selecteer vervolgens Akkoord en abonneer je.

    Image
    Image

    Je beta alt niet voor Photoshop op dit scherm. Zolang de "nu vervallen" prijs aan de rechterkant nog steeds $0.00 aangeeft, krijg je gewoon de proefversie. Zoals u echter onderaan deze pagina zult leren, moet u de proefperiode annuleren voordat de zeven dagen voorbij zijn, tenzij u voor Photoshop wilt betalen.

  5. Als je een nieuwe gebruiker bent, zie je dit scherm waar je een wachtwoord voor je account moet invoeren. Selecteer Stel uw wachtwoord in en volg de aanwijzingen op de Adobe-site om uw nieuwe Adobe-account te maken.

    Image
    Image
  6. De download zou onmiddellijk moeten beginnen. Open het installatieprogramma als het klaar is.

    Image
    Image

    Als je niets ziet, download en installeer Creative Cloud dan handmatig vanaf de website van Adobe.

  7. Volg de aanwijzingen op het scherm van het installatiebestand om Creative Cloud en Photoshop te installeren. Hiervoor selecteert u Doorgaan in het installatieprogramma, logt u in op uw Adobe-account in een webbrowser en kiest u vervolgens Begin met installeren.

    Image
    Image
  8. Wacht enkele minuten terwijl Creative Cloud wordt geïnstalleerd.

    Image
    Image
  9. Zodra de installatie is voltooid, wordt Creative Cloud geopend en begint de installatie van Photoshop.

    Image
    Image

    Photoshop zou automatisch moeten openen zodra het is geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, gebruikt u de pijl naast de bijbehorende knop in Creative Cloud om de optie Open te vinden.

De gratis proefversie van Photoshop annuleren

Als je Photoshop niet echt wilt kopen, moet je annuleren voordat de proefperiode voorbij is. Volg de onderstaande stappen om uw gratis proefversie van Photoshop te beëindigen, of u kunt contact opnemen met Adobe voor hulp.

  1. Open uw Adobe-accountpagina en meld u aan met dezelfde informatie die u hebt gebruikt bij het verkrijgen van de proefversie.
  2. Open het gedeelte Mijn abonnementen van uw account via het tabblad Plannen bovenaan.
  3. Selecteer Beheer abonnement.

    Image
    Image
  4. Kies Abonnement opzeggen op de volgende pagina en leg dan uit waarom je je proefabonnement opzegt, gevolgd door Doorgaan.

    Image
    Image
  5. Lees door wat het opzeggen van je abonnement betekent (je hebt geen toegang tot Photoshop en de opslagruimte in de cloud is beperkt), en selecteer vervolgens Doorgaan.
  6. Een Aanbiedingen-pagina probeert je nog een laatste keer te laten blijven. Selecteer Nee, bedankt.
  7. Beëindig de proefversie van Photoshop door Bevestigen te selecteren op de laatste pagina.

    Image
    Image

Meer Photoshop-freebies

Er zijn tal van gratis bronnen beschikbaar om te gebruiken met deze afbeeldingseditor. Of je nu de gratis proefversie van Photoshop of de volledige versie van de software hebt, zorg ervoor dat je alle gratis add-ons bekijkt die je ermee kunt gebruiken.

Er zijn talloze gratis stockfotowebsites waar je gratis afbeeldingen kunt vinden om te bewerken in Photoshop. Er zijn ook volledige PSD-sjablonen beschikbaar om te downloaden die alle lagen bevatten die nodig zijn om een project in de PSD-indeling te bewerken. Als je liever je eigen foto's gebruikt en alleen wat gratis texturen, patronen of vormen toevoegt om dingen op te fleuren, is dat ook een optie.

Er zijn ook gratis tools beschikbaar om de bewerking uit te voeren, zoals Photoshop-acties die uw bewerkingsstappen kunnen versnellen, en filters en plug-ins om meer functionaliteit aan het programma toe te voegen.

Aanbevolen: