De beste e-paper smartwatches

Inhoudsopgave:

De beste e-paper smartwatches
De beste e-paper smartwatches
Anonim

De hypermoderne smartwatches op de markt omvatten toeters en bellen zoals waterdichtheid, mobiele connectiviteit en heldere kleurendisplays. Niet alle gebruikers hebben deze functies echter nodig. Als u een smartwatch wilt die in één oogopslag meldingen biedt, samen met het volgen van basisactiviteiten, wilt u misschien wat geld besparen en voor een basismodel gaan. Een e-paper smartwatch zou de perfecte pasvorm kunnen zijn. Dit zijn de voor- en nadelen van deze apparaten.

Image
Image

Bottom Line

E-paper verwijst naar een weergavetechnologie die je waarschijnlijk kent van e-readers zoals de Amazon Kindle. In plaats van rijke kleuren te bieden, is een e-paperscherm meestal zwart-wit, hoewel er kleurenversies bestaan, en licht weerkaatst zoals papier dat doet. Het resultaat is een vrij vlakke ervaring die brede kijkhoeken biedt en goed is om in direct zonlicht te lezen. Een e-paper smartwatch beschikt over deze weergavetechnologie in plaats van een AMOLED-scherm of een LCD-scherm.

De voordelen van een e-paper smartwatch

Het meest voor de hand liggende voordeel van een smartwatch met een e-paper display is een langere levensduur van de batterij. Deze technologie vereist minder stroom dan andere soorten beeldschermen, dus je hoeft je horloge niet zo vaak op te laden. Als je naar de beste smartwatches kijkt vanuit het perspectief van de levensduur van de batterij, zie je dat e-paperopties zoals die van Pebble hoog scoren. Afhankelijk van je levensstijl en of je de neiging hebt om elke avond voor het slapengaan te vergeten je tech aan te sluiten, kan de mogelijkheid om meerdere dagen opgeladen te blijven, betekenen dat je uiteindelijk meer uit je apparaat ha alt.

Naast een lange batterijduur, bieden e-paper smartwatches geweldige kijkhoeken, zodat u geen moeite zult hebben om de meldingen op uw scherm te onderscheiden, zelfs als u in direct zonlicht staat. Als je vaak buiten hardloopt of veel buiten bent, kan deze functie een verschil maken. Het is onwaarschijnlijk dat je e-books vanaf je pols leest op een smartwatch, dus een e-paper display is niet zo essentieel op dit soort wearables als op een e-reader, maar het kan nog steeds van pas komen.

Bottom Line

Als je een verbluffende visuele ervaring op je smartwatch wilt, is de kans groot dat je een e-paper-display tegenv alt. Zelfs als u een model kiest met een e-paper kleurenscherm, zal het niet de helderste op de markt zijn en de tinten zullen niet de rijkste zijn. Over het algemeen zijn e-paper-displays beslist zwakker dan hun LCD- en OLED-tegenhangers, dus houd daar rekening mee wanneer u verschillende soorten smartwatches vergelijkt. Het is ook de moeite waard om alle modellen die u interesseren persoonlijk te bekijken, zodat u hun displays en andere functies kunt testen.

De beste e-paper smartwatches

Nu je een idee hebt van wat dit type smartwatch onderscheidt van anderen, kun je beginnen te evalueren of dit de juiste keuze voor jou is. Als je je niet laat afschrikken door de bovengenoemde nadelen en als de langer dan gemiddelde levensduur van de batterij en de verbeterde kijkhoeken en de zichtbaarheid van zonlicht een verschil voor je maken, kijk dan eens naar enkele van de beste keuzes.

Sony FES Watch

Het feit dat deze wearable ooit in de MoMA Store te koop was, zegt veel. Het draait allemaal om vorm, en functie is meer een bijzaak. Opvallend is echter de FES Watch. Het is gemaakt van één strook e-paper en u kunt met een druk op de knop schakelen tussen 24 ontwerpen voor de wijzerplaat en het bandje. Om het een smartwatch te noemen, is misschien wat langdradig, omdat je het niet kunt gebruiken met populaire apps zoals Instagram en Twitter, maar het is nogal een gespreksstarter en het gaat maar liefst twee jaar mee op een lading.

Hoewel de MoMA Store het FES-horloge niet langer verkoopt, kun je het nog steeds vinden op Sony's Hong Kong-website of op eBay.

Kiezeltijd

De Pebble Time smartwatch biedt geweldige functionaliteit in een eenvoudig pakket. Het e-paper display met LED-achtergrondverlichting op deze smartwatch biedt 64 kleuren en je krijgt tot zeven dagen batterijduur op één lading. Houd er rekening mee dat u het scherm bedient met drie fysieke knoppen in plaats van rechtstreeks op het scherm te drukken en te vegen, wat voor sommige gebruikers onhandig kan aanvoelen. De Pebble Time beschikt over de tijdlijninterface, die uw relevante informatie in chronologisch formaat presenteert. Hoewel de Pebble Time niet langer in productie is, kun je ze nog steeds vinden via externe verkopers.

Fitbit kocht eind 2016 het merk Pebble en het merk Pebble maakt geen smartwatches meer. Pebble online ondersteuning stopte met ingang van juni 2018, hoewel een onofficiële ontwikkelaarsgroep uitgebreide ondersteuning biedt. Fitbit maakt nu smartwatches, maar die hebben geen e-paper display.

Pebble Time Round

Als de lijst met functies van de Pebble Time je aanspreekt, maar je wilt een meer verfijnd pakket en een ontwerp dat meer op een standaard polshorloge lijkt, dan is de Pebble Time Round het bekijken waard. Deze wearable heeft een e-paper kleurendisplay en drie fysieke knoppen. In tegenstelling tot de Pebble Time heeft de Pebble Time Round een rond display (vandaar de naam) en heeft een batterijlevensduur van maximaal twee dagen. Dit komt omdat het wordt geleverd in een veel slanker pakket, dus je offert een lange levensduur op voor uiterlijk.

Maar het kan de afweging waard zijn als je ijverig bent om de wearable op peil te houden en als je een smartwatch wilt die meer geschikt is voor op kantoor. Pebble-horloges zijn voorzien van verbeterde activiteitsregistratie en een slim alarm om u wakker te maken wanneer u in uw lichtste slaapfase bent. Als je een smartwatch wilt gebruiken om je fitnessinspanningen een boost te geven, kan dit van pas komen.

Pebble 2 + hartslag

Ondanks de ondergang eind 2016 domineren Pebble-smartwatches nog steeds de e-paper smartwatch-categorie als geheel. De laatste Pebble-keuze hier is de moeite waard vanwege de op fitness gerichte functies. Deze gadget is onhandiger dan sommige andere opties, maar het zwart-wit e-paper-display is geschikt voor maximaal zeven dagen gebruik op een lading, en je krijgt een 24/7 hartslagmeter die je hartslag automatisch meet. Als fitness-tracking een prioriteit voor je is, zou dit model een solide keuze kunnen zijn, hoewel het eruit ziet als een veel oudere en minder verfijnde neef van de Pebble Time.

Clearink Smartwatch

Clearink is gespecialiseerd in e-paper displays voor smartwatches en kleine tablets. De Clearink-smartwatch uit 2017 heeft een 1,32-inch e-paper-kleurendisplay met een 202 DPI-scherm, wat een grote verbetering is ten opzichte van het introductiemodel. Het heeft ook een 30% beter kleurengamma en slechts de helft van het vermogen van zijn eerste generaties, dankzij een 5V-batterij.

Bottom Line

Vergeleken met wearables zoals de Apple Watch, lijken e-paper smartwatches misschien eenvoudig en ingetogen. Ze zijn meestal lichter in functies en veel minder duur dan hun broeders met helderdere schermen. Dat gezegd hebbende, als je niet alle toeters en bellen nodig hebt en gewoon meldingen om je pols wilt bekijken, kan een van deze gadgets bij je passen. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en beslis welke functies voor u het belangrijkst zijn voordat u een van deze of een andere smartwatch kiest.

Aanbevolen: