Minecraft Mobs uitgelegd: dorpelingen

Inhoudsopgave:

Minecraft Mobs uitgelegd: dorpelingen
Minecraft Mobs uitgelegd: dorpelingen
Anonim

Dorpsbewoners

Image
Image

Als je in hun steden komt, verwacht dan niets anders dan deals. Nou, een deal voor hen. Ze handelen zonder aarzelen met u en bieden niet veel terug. Af en toe krijg je een deal in je voordeel, maar kijk er niet naar uit.

Biologie

Image
Image

Dorpsbewoners zijn een passieve menigte die in dorpen paait. Dorpelingen komen met veel verschillende beroepen en vormen. De verschillende beroepen van dorpelingen zijn boeren, smeden, slagers, priesters en bibliothecarissen. Hun verschillende vormen zijn Baby Villagers (praktisch hetzelfde als een normale dorpeling, maar een baby) en de Zombie Villagers. Zombie Villagers gedragen zich alsof ze normale zombies zijn, maar behouden de kwaliteiten van een dorpeling. Momenteel is de enige kwaliteit van een Zombie Villager die van de normale dorpsbewoners komt, het hoofd, dat een groene tint heeft in vergelijking met de normale huidskleur. In de komende 1.9-update zullen Zombie-dorpelingen echter hun normale beroepen behouden en zullen ze gescheurde, vuile versies van hun kleding hebben die bij elkaar passen.

Handel

Image
Image

Als een speler met de rechtermuisknop op een dorpeling klikt, verschijnt er een interface waar je kunt handelen. Hoewel het handelsmechanisme hetzelfde is voor elk beroep van dorpeling, zijn de verhandelde items dat niet. Wanneer je een deal met een dorpeling accepteert en handelt, komen er na verloop van tijd nieuwe 'tiers' items voor handel beschikbaar. Wanneer alle 'tiers' zijn geactiveerd, worden er geen nieuwe tiers ontgrendeld. De dorpeling die een priester is, zal dingen ruilen die betoverd zijn, deze items kunnen betrekking hebben op Bottle O' Enchanting of dingen van die aard. Als je een dorpeling ruilt met het beroep van landbouwer, ruil je items rond voedsel. De dorpeling die een smid is, ruilt items voor je in de trant van zwaarden, harnassen, kolen en meer. Een bibliothecaris ruilen Dorpelingen ruilen vaak dingen zoals boeken (betoverd en niet-betoverd), boekenplanken, klokken en kompassen (en nog veel meer). Ten slotte zal de slager dingen voor je ruilen in de trant van leer en vlees, of dat nu een zadel is of voedsel in het algemeen.

Vrij sociaal

Image
Image

Dorpelingen staan erom bekend dat ze rondrennen en interactie hebben met andere dorpelingen of hun kleine steden verkennen. Als een speler binnen een bepaalde afstand van een dorpeling rent, zal de dorpeling naar de speler staren en totdat ze worden weggejaagd door een zombie, wanneer de nachtcyclus begint of wanneer het begint te stormen. Dorpelingen rennen hun huizen binnen en gaan niet weg voordat een van deze lopende evenementen is afgelopen. Soms zie je veel dorpelingen in een bepaald gebied. Dorpelingen hebben de neiging om zoveel mogelijk mensen in een gebouw te stoppen.

Als een babydorpeling een IJzergolem opmerkt en de IJzergolem een bloem van de papavervariëteit vasthoudt, zal de jonge dorpeling de bloem uit zijn handen nemen. Als de Iron Golem geen bloem vasthoudt, zullen de Baby Villagers in plaats daarvan naar de Iron Golem kijken. Een leuke kanttekening, die veel spelers vaak hebben gespeculeerd, is dat wanneer babydorpelingen met elkaar rondrennen, ze misschien "tag" spelen. Dit is niet bevestigd of ontkend, maar veel mensen hebben dit opgemerkt en hebben verschillende video's over het onderwerp gepost.

Deuren? Echt?

Image
Image

Deuren. Dat lees je goed. De bepalende factor in het al dan niet paren van een dorpeling met een andere dorpeling is (vrij letterlijk) een deur. Dorpelingen paren over het algemeen totdat de bevolking van dorpelingen in een stad 30% tot 40% meer is dan het aantal deuren. Als twee dorpelingen paren, als de ene boer is en de andere boer, betekent dit niet noodzakelijk dat het kind boer zal zijn. Er is geen vaste manier om een vastberaden beroep van dorpeling te krijgen door middel van fokken.

Langs de lijnen van fokken is bereidheid. Als twee dorpelingen gaan paren, moeten ze bereid zijn. Om ervoor te zorgen dat een dorpeling gewillig wordt, kan de speler twee verschillende dingen doen. Het eerste wat een speler kan doen om een dorpeling gewillig te maken, is door 12 aardappelen, 12 wortelen en 3 brood naar de dorpeling te gooien. Dit zal de dorpeling verleiden om gewillig te worden. Wanneer de dorpeling het voedsel eet, zullen ze gewillig worden. Het tweede dat een speler kan doen om een dorpeling te verleiden om gewillig te worden, is ruilen. Handelen met dorpelingen voor de eerste keer zal een dorpeling bereid maken. Als je na de eerste keer weer een dorpeling ruilt, heb je een kans van 20% om bereid te worden.

ConcluderendDorpsbewoners zijn een zeer interessante menigte en er is zeker meer aan de hand dan wat we over het algemeen zien. We raden je aan om een dorp in je Minecraft-wereld te zoeken en te kijken welke dingen je dorpelingen in het ene dorp versus het andere doen. Pas echter op wanneer u handelt, de lokale bevolking kan proberen u te bedriegen!

Aanbevolen: