Wat is Facebook Portal TV en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Facebook Portal TV en hoe werkt het?
Wat is Facebook Portal TV en hoe werkt het?
Anonim

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig videobellen via Facebook Messenger met vrienden, familie en meer.
  • Slimme camera die iedereen in beeld houdt tijdens een gesprek.
  • Mediastreaming zoals muziek, video's en films, en meer.
  • Toegang tot Facebook Kijk op tv om te genieten van inhoud op het grote scherm.
  • Alexa ingebouwd en ondersteuning voor vaardigheden.

Wat we niet leuk vinden

  • Privacy-implicaties van niet alleen Facebook meer data geven, maar ook directe toegang tot je woonkamer.
  • Videobellen ondersteunt alleen Messenger en WhatsApp.
  • Hebben we echt een ander apparaat voor mediastreaming nodig.
  • Prijzig voor wat het biedt.

Facebook Portal TV is een settopbox, ontworpen om rechtstreeks op een tv aan te sluiten. Hoewel het er anders uitziet, lijkt de ervaring opmerkelijk veel op het stand-alone videoplatform van Facebook, Portal genaamd. Sommigen noemen het ook Facebook TV, omdat het lijkt op andere set-top- en entertainmentapparaten van vergelijkbare providers, zoals Amazon Fire TV of apparaten van Roku.

Portal TV is bedoeld om verbinding te maken met een primair beeldscherm, zoals de tv in de woonkamer, en zal discreet op een entertainmentcentrum of plank eronder worden geplaatst. Het bevat Alexa ingebouwd, voor slimme spraakopdrachten, evenals de nodige functies om deel te nemen aan videogesprekken: zoals een microfoon, webcam en luidsprekers.

Wat is Portal van Facebook?

Voordat we dieper ingaan op Facebook Portal TV, laten we Facebook Portal bekijken.

Portal is in wezen een op zichzelf staand videoscherm dat verbinding maakt met Facebook en communicatie mogelijk maakt met contacten, zoals vrienden of familie. Je kunt in het weekend bijvoorbeeld je mama of papa bellen om bij te praten en te chatten via een streaming videoverbinding. Het maakt videobellen toegankelijk in elk huis en elimineert de noodzaak om een smartphone, tablet of computer te hebben.

Het kan natuurlijk veel meer dan videogesprekken. Het kan muziek afspelen, video's en films streamen, foto's weergeven als een digitale fotolijst en nog veel meer. En omdat Alexa is ingebouwd, kun je Alexa-vaardigheden installeren om met apps en services van derden te werken.

Wat is Facebook Portal TV?

Image
Image

Facebook Portal TV - of gewoon Portal TV - is Portal zonder het scherm. In plaats van een ingebouwd scherm te gebruiken, sluit je het aan op een tv, vermoedelijk een in je woonkamer.

Het lijkt veel op een Xbox Kinect en bevat een AR-vriendelijke camera, luidsprekers en een microfoon. Je kunt de box bedienen met een afstandsbediening of via spraakopdrachten door Alexa te bellen.

Net als de originele Portal is de tv-versie in de eerste plaats bedoeld om vrienden, familie en contacten via Facebook met elkaar in contact te brengen via videogesprekken en interactieve digitale ervaringen. En omdat het Alexa heeft, kun je zo ongeveer alles wat je kunt doen met een Echo-luidspreker met Portal TV.

Hiermee kunt u ook inhoud rechtstreeks naar uw tv streamen, net als andere slimme tv-apparaten. Facebook's Portal TV zal de nadruk leggen op de online inhoud van Facebook, vaak gedeeld via het sociale netwerk en op Facebook Watch-think Facebook's versie van YouTube of Netflix.

Portal TV-functies en voordelen

  • 12.5MP camera met 120 graden gezichtsveld
  • Geen geïntegreerd scherm, maar gebruikt ingebouwde tv-resolutie
  • 8-microfoonarray voor heldere communicatie van hoge kwaliteit
  • Geen ingebouwde luidsprekers, maar gebruikt tv, surroundsysteem of soundbar (als er een is aangesloten op je tv)
  • Videogesprekken via Facebook Messenger of WhatsApp
  • Alexa spraakassistent ingebouwd met ondersteuning voor Alexa-vaardigheden
  • Speciale knop voor het uitschakelen van microfoon en camera en cameraklep voor privacy
  • Ondersteunt 2,4 GHz en 5 GHz wifi-netwerken

Wat kan Portal TV doen?

Het korte antwoord is dat Portal TV alles kan wat de originele Portal kan, evenals alles wat een slimme Alexa-luidspreker kan.

Je kunt muziek afspelen, video's en films bekijken, recepten opzoeken en communiceren met andere apps en diensten. Als u bijvoorbeeld wilt zien wie er voor uw voordeur staat door te synchroniseren met een slimme videodeurbel, kunt u dat doen.

Alexa-vaardigheden breiden de functionaliteit behoorlijk uit en bieden ondersteuning voor services die anders misschien niet zijn opgenomen. Met één vaardigheid kan Alexa bijvoorbeeld een bepaalde podcast afspelen. Een andere kan haar in staat stellen om te communiceren met de slimme verlichting van een specifiek merk. Alexa-vaardigheden introduceren games en leuke activiteiten, kookhulp, laten je winkelen via spraakopdrachten, luisteren naar audioboeken en podcasts, en nog veel meer.

Maar de belangrijkste functie van de Portal en Portal TV is de mogelijkheid om te videobellen met vrienden of familie. Door het ontwerp en de functies belooft Portal een dynamische en interactieve ervaring. Als jij of je kinderen door de kamer bewegen, houdt de camera iedereen in beeld met behulp van kunstmatige intelligentie. De camera kan ook in- en uitzoomen voor grotere of kleinere groepen.

Tijdens een videogesprek kun je verschillende activiteiten starten, zoals naar muziek luisteren, games spelen of interactieve verhaalervaringen delen, zoals gedemonstreerd in de Portal-commercials.

Hoewel Portal TV veel out-of-the-box functionaliteit biedt, is het vooral bedoeld voor zware Facebook-gebruikers die in contact willen blijven met vrienden en familie via de diensten van het sociale netwerk.

Aanbevolen: