Wat is de Google Pixel Slate?

Inhoudsopgave:

Wat is de Google Pixel Slate?
Wat is de Google Pixel Slate?
Anonim

De Pixel Slate combineert het zorgvuldige industriële ontwerp dat gebruikelijk is in de andere producten van Google met de gedurfde uitspraak van het bedrijf over wat een computer is. De Slate is nogal een moeilijk apparaat om vast te spijkeren, dus in dit artikel zullen we het stap voor stap bekijken.

De basis van de Pixel Slate

Er zijn in totaal vier modellen van de Slate beschikbaar, die verschillen in de processor, RAM en opslag die ze bieden. Bekijk de productpagina in de Google Store voor de verschillende configuraties en gerelateerde prijzen.

Image
Image

Fabrikant: Google

Display: 12.3-inch "moleculair" LCD-aanraakscherm, 3000x2000 resolutie @ 293 PPI

Processor: Intel Celeron, 8e generatie m3, 8e generatie i5 of 8e generatie i7 Core-processor (afhankelijk van het model)

Geheugen: 4, 8 of 16 GB (afhankelijk van het model)

Opslag: 32, 64, 128 of 256 GB (afhankelijk van het model)

Draadloos: 802.11 a/b/g/n/ac, 2x2 (MIMO), dual- band (2,4 GHz, 5,0 GHz) / Bluetooth 4.2

Camera: 8 MP "Duo" groothoek aan de voorkant / 8 MP aan de achterkant

Gewicht : 1.6 lbs

Besturingssysteem : Chrome OS

Releasedatum : Oktober 2018

Opmerkelijke kenmerken van Pixel Slate

Image
Image

Google noemt het volgende als opvallende kenmerken van de Slate:

  • De Slate draait op Chrome OS, dat wordt beschouwd als een van de gemakkelijkste en veiligste besturingssystemen voor zowel thuis- als zakelijke gebruikers. Het is niet alleen gebouwd op een Linux-basis die (volgens velen) minder kwetsbaar is voor virussen en andere malware, het bevat ook regelmatige updates voor beveiliging en extra functies.
  • Vanaf recente releases hebben bepaalde modellen de mogelijkheid om Android-applicaties uit te voeren. De Slate is er zo een.
  • Nog recenter heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om Linux-applicaties ook op Chrome OS te installeren (het is tenslotte Linux onder de motorkap).
  • Het titelloze Molecular Screen van de Pixel heeft dezelfde verhouding van 3:2 als andere Google-apparaten. De hoge PPI en het kleurenspectrum zijn geoptimaliseerd voor het bekijken van video's en het consumeren van andere media.
  • De batterij van 48 mWh geeft je volgens Google 12 uur gebruikstijd, wat betekent dat je de hele werkdag opgeladen bent. U kunt ook in slechts 15 minuten 2 uur opladen met snel opladen via USB-C.
  • Een optionele Pixelbook Pen geeft je nauwkeurige, drukgevoelige tekeningen. Bovendien kun je het gebruiken om Google Assistant te activeren.
  • Hoewel de Slate eerst een tablet is, zijn sommige hardwareconfiguraties meer gericht op de zakelijke markt. Daartoe zijn er een aantal toetsenbordaccessoires beschikbaar voor productiviteit. Het eigen Pixel Slate-toetsenbord van Google is een standaard opvouwbaar model, maar het G-Type voor Google Pixel Slate-toetsenbord van Brydge is een aantoonbaar gemakkelijker te gebruiken en zakelijke optie.
  • Over gesproken, Google Assistant is ingebouwd in de Slate, zodat je (bijvoorbeeld) een e-mail kunt dicteren, een herinnering voor jezelf kunt instellen of je smart home-apparaten kunt bedienen via spraakopdrachten.
  • Wat betreft integratie, als je andere Google-apparaten hebt, kun je je Slate ontgrendelen met je Pixel-telefoon of deze gebruiken om sms-berichten op te stellen en te verzenden.

Hoewel deze opsommingstekens een overzicht geven van de mogelijkheden van de Slate, vertellen ze op zichzelf niet echt het hele verhaal. Lees verder om te ontdekken hoe sommige van deze functies samen de Slate een echte stap voorwaarts maken.

Pixel Slate is de eerste tablet

Image
Image

Hoewel Chrome OS 2-in-1's al een tijdje bestaan, gebruiken velen van hen de "converteerbare" vormfactor. Dit betekent dat ze zijn ontworpen voor gebruik met het (permanent bevestigde) toetsenbord en touchpad, maar je kunt ze ook opvouwen en ze als een tablet gebruiken als je dat wilt.

Voor gebruikers die echt op zoek zijn naar een tablet, levert dit echter twee problemen op. Ten eerste brengt de extra hardware extra gewicht en volume met zich mee. Dit blijft (letterlijk) de hele tijd bij je, zelfs als je alleen maar wat YouTube-video's wilt bekijken of door je nieuwsfeed wilt scrollen. Je zou ook kunnen beweren dat deze extra hardware stroom zal verbruiken die anders zou kunnen worden bespaard, maar dit is een ondergeschikt punt in het grotere geheel. Bovendien waren de eerdere versies van Chrome OS ontworpen rond toetsenbord- en cursorinvoer vanuit softwareperspectief. Gebruikers van de eerste generatie convertibles klaagden vaak dat interfaces niet waren afgestemd op de tabletvormfactor: bedieningselementen waren te klein om aan te raken, applicaties reageerden niet goed op schermrotatie, enz.

Google begint ook hun spel te verbeteren ter ondersteuning van pen-apparaten. Google bedoelt dat de combinatie van de Slate en de eerder genoemde Pixelbook Pen aanvoelt als pen op papier. Het kan worden gebruikt om aantekeningen te maken in apps zoals Google Keep (zelfs als het scherm is vergrendeld), schetsen te maken, tekst op het scherm te selecteren en zelfs Google Assistent te activeren.

Al deze dingen vormen samen een veel capabeler tablet-besturingssysteem dan het besturingssysteem dat slechts een paar jaar geleden beschikbaar was. En de aankondiging van de Slate is genoeg bewijs van het vertrouwen van Google in de tabletfuncties van het systeem om een apparaat uit te brengen dat de eerste plaats inneemt op de tablet.

Pixel Slate draait Chrome OS

Image
Image

Er zijn verschillende kenmerken van Chrome OS die het een uitstekende keuze maken voor een alledaags besturingssysteem.

Ten eerste is het zijn oorsprong als besturingssysteem voor alleen browsers, wat betekent dat het eenvoudig en elegant is. Sommige pc-besturingssystemen zijn opgeblazen door te proberen elke functie ter wereld op te nemen.

Chrome OS' minimalistische benadering maakt het echter zeer geschikt voor iedereen, van casual thuisgebruikers tot professionals die onderweg zijn tot oudere gebruikers die geen complexiteit nodig hebben. Als je een e-mail naar je kleinkind wilt sturen, open je Gmail. Als je een show wilt bekijken, selecteer je Hulu of Netflix uit de grote, duidelijke lijst met pictogrammen in het opstartprogramma. Hoewel er zeker krachtige applicaties beschikbaar zijn in Chrome OS, hoeft het alleen zo complex te worden als u ervoor kiest om het te maken.

Maar als je ervoor kiest om die weg in te slaan, biedt Chrome OS misschien wel de grootste selectie software op elk platform ter wereld, desktop of mobiel. Vanaf het allereerste begin was Chrome OS gericht op het brengen van webapplicaties naar uw apparaat op een manier die niet cloud-achtig leek. U had (of kon) bureaubladpictogrammen krijgen voor apps zoals Google Docs, Evernote of Spotify. Er was een druk om deze web-apps offline geschikt te maken, wat betekent dat je ze kon gebruiken als je niet verbonden was met internet. Dus terwijl de oorspronkelijke gedachte was dat je je gegevens ook in de cloud zou opslaan, groeide de lokale opslag om aan de eisen van deze offline apps te voldoen.

Naast de ingebouwde applicaties kan Chrome OS nu ook software draaien voor twee andere belangrijke platforms. De eerste is Android, waarmee gebruikers van de meeste apparaten toegang hebben tot de Google Play Store en de 2,6 miljoen apps die het bevat. Natuurlijk zijn niet alle apps geoptimaliseerd voor een groter scherm (een probleem dat we ook bij Android-tablets zagen), en sommige werken misschien zelfs helemaal niet. Maar voor het grootste deel zullen deze op uw Slate worden geïnstalleerd en uitgevoerd. De recentere toevoeging zijn Linux-apps, die toegang bieden tot software van desktopklasse. Nu kunt u Office of Photoshop misschien niet installeren, maar u kunt wel hun open source- alternatieven krijgen.

Al met al biedt het Chrome OS-platform toegang tot een breed scala aan software, en de Slate geeft je dit in een mooi, draagbaar pakket.

Pixel Slate is ontworpen als een 2-in-1-apparaat

Image
Image

Ten slotte is de Slate vanaf het begin niet alleen ontworpen als een tablet, maar als een tablet die zou kunnen uitgroeien tot meer. Het eigen toetsenbord van Google werd bij de lancering aangekondigd, evenals een nieuwe versie (kleur, eigenlijk) van de Pixelbook-pen. Maar de Designers bij Google bedachten zich ook andere randapparatuur. De beschrijvingen van het apparaat op verschillende webpagina's vermelden ook docks die kunnen worden aangesloten op een gewone monitor, toetsenbord en muis om van het apparaat een geïmproviseerde desktop te maken. Dit is niet iets wat de huidige Chromebooks niet kunnen. Maar het punt hier is dat de Google-ontwerpers de Slate hier niet van hebben uitgesloten, alleen maar omdat het een mobiel apparaat is.

Een functie die dit doel echt demonstreert, is de bureaubladmodus. Geïntroduceerd in Chrome OS 70, bevat de standaard desktop/launcher grote, goed gespreide pictogrammen die gemakkelijk met een vinger kunnen worden aangeraakt. Het is ook standaard ingesteld op een modus voor gesplitst scherm met twee apps. Maar sluit een toetsenbord of muis aan en het systeem wisselt naar een meer vertrouwd uiterlijk met overlappende vensters. Dit biedt het beste van twee werelden op het gebied van mediaconsumptie en productiviteit.

De Pixel Slate wil uw dagelijkse favoriete computer zijn

Met de hoeveelheid aandacht die de mensen bij Google hebben gestoken in het zowel flexibel als capabel maken van de Pixel Slate, is hun boodschap duidelijk: ze willen dat de Pixel Slate je dagelijkse computer wordt. Nu zijn er zeker gebruikers voor wie dit niet waar zal zijn. Programmeurs hebben bijvoorbeeld veel pk's nodig om de programma's die ze schrijven te compileren, en videotechnici hebben heel wat opslagruimte nodig voor onbewerkte videobeelden.

Maar voor de gemiddelde consument biedt de Slate een complete browse-ervaring samen met toegang tot de Android-apps die ze mogelijk al op een telefoon gebruiken. Voor niet-technische zakelijke gebruikers maken de beveiligings- en cloudgerichte functies van Chrome OS de Slate een perfect geschikte keuze (en hun systeembeheerders zullen er dol op zijn).

Er zijn echter zelfs uitzonderingen op de bovenstaande uitzonderingen. De Slate kan gemakkelijk de tekstbewerkings- en servertoegangsbehoeften van webontwikkelaars aan, terwijl korte video, zoals vloggen, goed binnen handbereik is van een mobiel apparaat. Dus voordat u een nieuwe laptop aanschaft die misschien meer kost, meer weegt en minder flexibel is, moet u de Slate eens van dichtbij bekijken. Het kan de "alledaagse computer" zijn waarnaar u op zoek was.

Aanbevolen: