Hoe Google Voice werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Google Voice werkt
Hoe Google Voice werkt
Anonim

Google Voice is een telefoondienst die communicatiekanalen kan verenigen, zodat meerdere telefoons tegelijkertijd kunnen overgaan via één enkel gratis telefoonnummer dat werkt zoals de meeste andere telefoonnummers. Bij een inkomende oproep heb je verschillende opties om deze communicatie af te handelen.

In de kern is Google Voice geen VoIP-service zoals Skype, maar het maakt wel gebruik van VoIP-technologie via internet om sommige van zijn gesprekken te routeren, om internationale gesprekken tegen een goedkoop tarief mogelijk te maken, gratis lokale gesprekken en om de vele functies te bieden waar het bekend om staat.

Image
Image

Google Voice geeft een telefoonnummer. Hiermee worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar elke telefoon van uw keuze: uw huistelefoon, smartphone of een andere telefoon.

Een andere manier om Google Voice te gebruiken, is door je primaire telefoonnummer over te zetten naar deze service, om je bestaande nummer te gebruiken als je Google-nummer, maar deze functie heeft een paar kanttekeningen.

Hoe Google Voice werkt

Google Voice koppelt met het PSTN - het vaste vaste telefoonsysteem - en het mobiele netwerk om de gesprekken door te geven. Elke oproep die hierdoor wordt gestart, moet noodzakelijkerwijs via de PSTN gaan. De PSTN doet echter niet al het werk. De oproep wordt vervolgens doorgestuurd naar de servers van Google, waar de nummers worden samengevoegd.

Stel bijvoorbeeld dat de oproep wordt doorgeschakeld naar een ander Google Voice-nummer. Dat nummer wordt geïdentificeerd in de nummers van Google en van daaruit wordt de oproep naar de eindbestemming gestuurd.

Het belangrijkste doel van Google Voice is om communicatiekanalen te verenigen in plaats van kosten te besparen. Als gevolg hiervan kunt u eenvoudig van provider wisselen zonder het telefoonnummer te hoeven wijzigen, omdat één nummer elke telefoon via elke provider kan laten overgaan. Als uw fysieke telefoonnummer verandert, hoeft u alleen het nummer te wijzigen waarnaar uw oproepen worden doorgeschakeld.

Hoe Google Voice te krijgen

Google Voice-apps kunnen worden gedownload voor de belangrijkste mobiele platforms.

Download voor:

  1. Open de Google Voice-website en klik op Google Voice ophalen. Log in op uw Google-account als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image

    Kies iOS, Android of Web.

    Image
    Image

    Mogelijk ziet u ook een scherm met de servicevoorwaarden en het privacybeleid. Accepteer ze met de Doorgaan knop.

    Image
    Image
  2. Voer op de pagina met vragen over het kiezen van een Google Voice-nummer een plaats- of netnummer in om een telefoonnummer uit die regio te krijgen.

    Image
    Image
  3. Bekijk de gepresenteerde nummers en kies er een om te gebruiken als uw Google Voice-nummer door te klikken of te tikken op Select.

    Als je meer wilt zien dan de weinige die standaard worden weergegeven, kies je de Load More-knop onder de cijfers.

  4. Verifieer uw bestaande telefoonnummer met de Verify knop op de volgende pagina.

    Image
    Image
  5. Voer het telefoonnummer in waarnaar Google Voice inkomende oproepen moet doorschakelen en selecteer Send Code.

    Image
    Image
  6. Controleer je telefoon op het sms-bericht van Google en voer die code vervolgens in op de Google Voice-website in het tekstvak met de tekst G -. Het ziet er dus ongeveer uit als G-9820.
  7. Selecteer Verify om te bevestigen dat de code correct is ingevoerd.
  8. Kies Claim om te bevestigen dat je Google Voice-oproepen wilt doorschakelen naar dat telefoonnummer.

    Als Google Voice al oproepen naar die telefoon doorschakelt, zorgt het instellen van een nieuw Google Voice-nummer voor die telefoon ervoor dat het niet meer wordt gebruikt met het vorige Google Voice-nummer (d.w.z. oproepen die naar uw telefoon werden doorgeschakeld vanaf een andere Google Voice-account stopt met overgaan op die telefoon). Deze storing treedt alleen op als je dezelfde telefoon hebt gebruikt met een ander Google Voice-nummer van een ander Google-account.

  9. Gebruik de Finish knop om het instellen van Google Voice te voltooien en klik vervolgens op Finish op het laatste scherm om je Google Voice-account te openen.

Meerdere telefoons rinkelen

Je Google Voice-account ondersteunt verschillende configuratie-instellingen en voorkeuren, waaronder een functie waarmee je kunt instellen welke telefoons je wilt laten overgaan wanneer iemand je Google-nummer belt. U kunt maximaal zes verschillende nummers invoeren om zes verschillende telefoons of apparaten te laten overgaan bij een oproep. U kunt bijvoorbeeld uw mobiele telefoon, huistelefoon en kantoortelefoon laten rinkelen.

Zo stel je meerdere telefoons in met Google Voice:

  1. Open je Google Voice-instellingen via de menuknop met drie stippen aan de linkerkant van de Google Voice-website.

    Image
    Image
  2. Met het tabblad Telefoonnummers geselecteerd, zoek je de Gekoppelde nummers sectie van de instellingen.
  3. Klik of tik op Nieuw gekoppeld nummer onder je bestaande telefoonnummer.

    Image
    Image
  4. Voer het telefoonnummer in dat Google Voice-oproepen moet accepteren en selecteer Send Code of Call als je de optie voor bellen hebt gekozen.

    Als je de beloptie hebt gekozen, moet je nogmaals op Bellen klikken of tikken om het telefoongesprek te starten.

  5. Voer in de daarvoor bestemde ruimte op de Google Voice-website de code in die je via sms hebt ontvangen of die je tijdens het telefoongesprek hebt gehoord.
  6. Ga terug naar de instellingenpagina van Google Voice vanaf stap 1 en open het tabblad Oproepen.
  7. Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje naast alle relevante telefoonnummers. Als dat niet het geval is, plaatst u een vinkje in het vakje naast elk nummer dat moet overgaan wanneer een oproep binnenkomt via uw Google Voice-nummer.

Bottom Line

Naast bellen en gebeld worden, heeft Google Voice verschillende opties waarmee je kunt aanpassen wat er gebeurt als iemand je probeert te bereiken. U kunt regels instellen voor zowel individuele contacten als groepen van hen die hun oproepen doorsturen naar een ander nummer (bijvoorbeeld uw huistelefoon), ze rechtstreeks naar de voicemail sturen of ze alleen doorverbinden naar specifieke apparaten. Met andere opties kunt u oproepen screenen en aangepaste begroetingen gebruiken voor specifieke mensen.

Google Voice-kosten

Google Voice is geen compleet alternatief voor de diensten van mobiele telefoonaanbieders, in tegenstelling tot Skype en dergelijke. Hoewel je nog steeds je telefoon of draadloze provider moet betalen om Google Voice te gebruiken (omdat het verbinding moet maken met je telefoon om het te gebruiken), is het nog steeds gratis, wat betekent dat je niets extra hoeft te betalen om te gebruiken Google Voice.

Met Google Voice kun je wel geld besparen:

  • Maak gratis lokale gesprekken en buitenlandse gesprekken (inkomend van buiten de VS) naar elk nummer binnen de Verenigde Staten en Canada.
  • Plaats goedkoop (tegen VoIP-tarieven) naar elke internationale bestemming. Dergelijke oproepen zouden vele malen duurder zijn via PTSN-telefonie.
  • Google Voice biedt gratis sms'jes, zodat je sms'jes kunt verzenden via je Google-nummer zonder te betalen.

Google Voice is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Aangezien je het nergens anders kunt gebruiken, moet je een alternatieve service overwegen als je iets als Google Voice van buiten de VS nodig hebt.

Aanbevolen: