Google verandert hoe advertentietracking werkt op Android

Google verandert hoe advertentietracking werkt op Android
Google verandert hoe advertentietracking werkt op Android
Anonim

Een bijgewerkt document heeft onthuld dat Android 12 gebruikers in staat zal stellen zich volledig af te melden voor het volgen van gepersonaliseerde advertenties.

Android 12 heeft al een reeks privacyfuncties die de komende maanden zullen verschijnen, maar bijgewerkte ontwikkelaarsdocumenten hebben onthuld dat Google een stap verder gaat en gebruikers eindelijk de mogelijkheid biedt om zich volledig af te melden voor het volgen van gepersonaliseerde advertenties. Volgens 9To5Google heeft Google het document woensdag vroeg geüpdatet, waarbij hij nota nam van de wijzigingen die zouden komen in het opt-out-systeem in Android 12.

Image
Image

Google biedt gebruikers al een tijdje de mogelijkheid om zich af te melden voor gepersonaliseerde advertenties, maar deze wijziging zal het in feite meer op het systeem van Apple laten lijken, dat de manier waarop gebruikers in meerdere apps worden gevolgd, volledig afsnijdt. Met deze update zal Google nu echter de manier waarop het systeem werkt veranderen.

In het document staat: "Als onderdeel van de update van Google Play-services eind 2021, wordt de advertentie-ID verwijderd wanneer een gebruiker zich afmeldt voor personalisatie met behulp van de advertentie-ID in Android-instellingen. Elke poging om toegang te krijgen tot de ID ontvangt een tekenreeks van nullen in plaats van de identifier. Om ontwikkelaars en aanbieders van advertentie-/analysediensten te helpen met naleving en om de keuze van de gebruiker te respecteren, kunnen ze meldingen ontvangen voor afmeldingsvoorkeuren."

Google biedt gebruikers al een tijdje de mogelijkheid om zich af te melden voor gepersonaliseerde advertenties, maar deze wijziging zal het in feite meer op het systeem van Apple laten lijken…

Voorheen konden ontwikkelaars uw advertentie-ID nog steeds zien, zelfs als u zich had afgemeld voor gepersonaliseerde tracking. Dit werd gefactureerd als een manier om analyses te controleren of fraude te voorkomen, maar het betekende dat uw informatie nog steeds direct beschikbaar was voor die ontwikkelaars. Nu sluit Google de toegang tot die informatie echter volledig af.

De nieuwe wijzigingen worden ergens eind 2021 van kracht voor Android 12-apps, waarbij Google beweert dat het deze in 2022 zal uitbreiden naar alle applicaties die beschikbaar zijn via Google Play-services.

Aanbevolen: