Doe deze dingen als je iPhone is gestolen

Inhoudsopgave:

Doe deze dingen als je iPhone is gestolen
Doe deze dingen als je iPhone is gestolen
Anonim

Een handvol verstandige voorzorgsmaatregelen zal uw gegevens beschermen en kan u zelfs helpen uw telefoon te herstellen, mocht uw handset verloren of gestolen zijn.

Er is geen garantie dat deze tips je in elk geval zullen beschermen of je iPhone zullen herstellen, maar het volgen ervan zal je algehele risico verlagen.

Vergrendel je iPhone en verwijder de gegevens

Image
Image

Het eerste dat u moet doen, is uw persoonlijke gegevens beschermen. Als je een toegangscode op je iPhone hebt ingesteld, ben je redelijk veilig. Maar als je dat niet doet, of extra beveiliging wilt, gebruik dan Zoek mijn iPhone om je telefoon te vergrendelen en een toegangscode toe te voegen. Die stap zal in ieder geval voorkomen dat de dief je telefoon gebruikt.

Als je de iPhone niet terug kunt krijgen of als er gevoelige informatie op staat, verwijder dan de gegevens van de telefoon op afstand. Het verwijderen van gegevens kan de dief er misschien niet van weerhouden uw iPhone te gebruiken, maar hij heeft daarna in ieder geval geen toegang meer tot uw persoonlijke gegevens.

Als uw iPhone u door uw werkgever is verstrekt, kan uw IT-afdeling de gegevens mogelijk ook op afstand verwijderen. Neem contact op met de helpdesk van uw bedrijf voor meer informatie over uw opties.

Debet- en creditcards verwijderen van Apple Pay

Image
Image

Als je de draadloze betalingsservice van Apple gebruikt, moet je alle creditcards of betaalpassen die je aan de telefoon hebt toegevoegd verwijderen voor gebruik met Apple Pay (ze zijn later gemakkelijk weer toe te voegen). Apple Pay is zeer veilig - dieven zouden uw Apple Pay niet moeten kunnen gebruiken zonder uw vingerafdruk of gezichtsscan, wat ze waarschijnlijk niet zullen hebben - maar het is fijn om de gemoedsrust te hebben dat uw creditcard niet virtueel zit in de zak van een dief. Gebruik iCloud om de kaarten te verwijderen.

Volg je telefoon met Zoek mijn iPhone

Image
Image

Apple's gratis Zoek mijn iPhone-service kan je telefoon volgen met behulp van de ingebouwde GPS van het apparaat en je op een kaart laten zien waar de telefoon zich ongeveer bevindt. De enige vangst? Je moet Zoek mijn iPhone hebben ingesteld voordat je telefoon werd gestolen.

Als je Zoek mijn iPhone niet leuk vindt, zijn er veel andere apps in de App Store die je kunnen helpen de telefoon te vinden. Met sommige van deze apps kun je ook op afstand de beveiligingsinstellingen wijzigen.

Probeer het niet zelf te herstellen; Krijg hulp van de politie

Image
Image

Als je je iPhone hebt kunnen lokaliseren met een GPS-tracking-app zoals Zoek mijn iPhone, probeer hem dan niet zelf te herstellen. Als u naar het huis gaat van de persoon die uw telefoon heeft gestolen, loopt u mogelijk gevaar.

Neem in plaats daarvan contact op met de plaatselijke politie (of, als je al aangifte hebt gedaan, degene aan wie je de diefstal hebt gemeld) en laat de wetshandhavers weten dat je informatie hebt over de locatie van je gestolen telefoon. Hoewel de politie misschien niet altijd helpt, is de kans groter dat de politie de telefoon voor u terugvindt naarmate u meer informatie heeft.

Een politierapport indienen

Image
Image

Als je de telefoon niet meteen kunt terugvinden, doe dan aangifte bij de politie op de plaats waar de telefoon is gestolen. Deze stap kan al dan niet leiden tot het terugkrijgen van uw iPhone (in feite kan de politie u vertellen dat ze weinig kunnen doen vanwege de waarde van de telefoon of het aantal diefstallen), maar het hebben van documentatie zou moeten helpen bij het handelen met een telefoon en verzekeringsmaatschappijen.

Zelfs als de politie je vertelt dat ze je in eerste instantie niet kunnen helpen, als je gegevens over de locatie van je telefoon kunt krijgen, kan het nodig zijn om het rapport te hebben om de politie te krijgen om je te helpen het terug te vinden.

Bovendien zorgt een gestolen telefoonrapport ervoor dat de IMEI van het apparaat wordt aangemeld bij een database, zodat de telefoon niet kan worden gewist en ergens anders kan worden gebruikt, waardoor deze onbruikbaar wordt voor de mensen die hem hebben gestolen.

Informeer uw werkgever

Image
Image

Als je iPhone je op je werk hebt gekregen, stel je werkgever dan onmiddellijk op de hoogte van de diefstal. De IT-afdeling van uw bedrijf kan mogelijk voorkomen dat de dief toegang krijgt tot kritieke bedrijfsinformatie. Mogelijk heeft uw werkgever u richtlijnen gegeven over wat u moet doen in geval van diefstal toen hij de telefoon aan u uitgaf. Het is een goed idee om deze procedures van tijd tot tijd op te frissen.

Bel uw telefoonbedrijf

Image
Image

Sommige telefoonbedrijven zijn misschien meer geneigd om actie te ondernemen als je een politierapport hebt, terwijl anderen misschien meteen handelen zonder een aangifte. Door uw mobiele telefoonbedrijf te bellen om de diefstal te melden en het account dat aan de telefoon is gekoppeld te laten opschorten of annuleren, zorgt u ervoor dat u niet beta alt voor de kosten die de dief heeft gemaakt.

Voordat u uw telefoondienst opzegt, kunt u proberen deze te volgen met Zoek mijn iPhone. Nadat de service is uitgeschakeld, kunt u deze niet meer volgen.

Wijzig uw wachtwoorden

Image
Image

Als je geen toegangscode hebt en er geen kunt instellen met Zoek mijn iPhone (de dief kan de telefoon hebben geblokkeerd om verbinding te maken met netwerken), zijn al je gegevens zichtbaar. Laat de dief geen toegang krijgen tot accounts waarvan de wachtwoorden op uw iPhone zijn opgeslagen. Als u de wachtwoorden van uw e-mailaccount wijzigt, voorkomt u dat de dief e-mail leest of verzendt vanaf uw telefoon. Daarnaast helpt het wijzigen van online bankieren, Apple ID en andere belangrijke accountwachtwoorden identiteitsdiefstal of financiële diefstal te voorkomen.

Bel uw telefoonverzekeringsmaatschappij, als u er een heeft

Image
Image

Als je een telefoonverzekering hebt (van je telefoonmaatschappij of een verzekeringsmaatschappij) om je iPhone te beschermen en je polis dekt diefstal, neem dan contact op met de verzekeraar. Het hebben van een politierapport is hier een grote hulp. Als u de situatie aan de verzekeringsmaatschappij meldt, gaat de bal aan het rollen om uw telefoon te vervangen als u deze niet kunt herstellen.

Mensen informeren

Image
Image

Als je telefoon weg is en je hem niet kunt volgen met GPS of hem niet kunt vergrendelen, krijg je hem waarschijnlijk niet terug. In dat geval moet u de personen in uw adresboek en e-mailaccounts op de hoogte stellen van de diefstal. Ze zullen waarschijnlijk geen telefoontjes of e-mails van de dief krijgen, maar als de dief een slecht gevoel voor humor heeft of ernstiger slechte bedoelingen heeft, wil je dat mensen weten dat jij het niet bent die lastige e-mails verstuurt.

Aanbevolen: