Een draadloze muis aansluiten

Inhoudsopgave:

Een draadloze muis aansluiten
Een draadloze muis aansluiten
Anonim

Wat te weten

  • In Windows 10: Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten > Bluetooth of ander apparaat toevoegen.
  • Op een Mac: zet uw draadloze muis in de koppelingsmodus, selecteer het Apple-pictogram en kies vervolgens Systeemvoorkeuren >Bluetooth.
  • Op Ubuntu Linux: zet uw draadloze muis in de koppelingsmodus, open het Bluetooth paneel en selecteer uw muis in de Devices lijst.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een draadloze muis op een computer aansluit. Instructies zijn van toepassing op Windows 10, macOS Catalina (10.15) tot en met macOS Sierra (10.12) en Ubuntu Linux (versie 18.04).

Sluit een draadloze muis aan op een computer met Windows 10

Het Bluetooth-menu biedt een manier om een draadloze muis aan te sluiten in Windows 10.

  1. Open de Settings app (druk op Win+ I als snelkoppeling) en selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de linkerzijbalk Bluetooth en andere apparaten en selecteer vervolgens het plusteken (+) naast Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het pop-upvenster Een apparaat toevoegen Bluetooth.

    Image
    Image
  4. Volg de stappen van de wizard voor het toevoegen van apparaten. U moet de draadloze muis in de koppelingsmodus zetten. Windows detecteert de muis en voegt de relevante stuurprogramma's toe.

    Een draadloze muis vindbaar maken verschilt per fabrikant, dus raadpleeg je snelstarthandleiding.

Sluit een draadloze muis aan op een computer met macOS

Zet uw draadloze muis in de koppelingsmodus. Raadpleeg de apparaatdocumentatie voor instructies.

  1. Klik op het Apple-logo in de menubalk bovenaan het scherm en selecteer Systeemvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Klik op Bluetooth om de systeemvoorkeuren te openen.

    Image
    Image
  3. Je Mac zoekt naar elk apparaat in de koppelingsmodus wanneer je het Bluetooth-paneel opent. U zou een verbindingsverzoek moeten zien om te verifiëren dat u verbinding wilt maken met het opgegeven apparaat. Zo ja, klik dan op Connect.

    Image
    Image

Sluit een draadloze muis aan op een computer waarop Ubuntu Linux draait (versie 18.04)

Plaats uw draadloze muis in de koppelingsmodus. Raadpleeg de apparaatdocumentatie voor instructies.

  1. Open het Bluetooth-paneel en zorg ervoor dat de schakelaar bovenaan in de On positie staat.
  2. Selecteer uw muis in de Devices lijst en voltooi de installatie. Voltooi deze stap binnen 20 seconden om time-outs te voorkomen. Wanneer de muis verbinding maakt, wordt de status weergegeven als Verbonden.
  3. Selecteer de aangesloten muis om een paneel te openen voor apparaatspecifieke aanpassingen.

Overwegingen voor draadloze muis

Draadloze muizen gebruiken Bluetooth-technologie om verbinding te maken met je computer, waardoor je desktop vrij is van de wirwar van extra snoeren. Omdat ze afhankelijk zijn van Bluetooth, maken draadloze muizen verbinding net als elk ander Bluetooth-apparaat.

Een Bluetooth-muis verschilt op een aantal belangrijke punten van een bedrade muis:

  • Je moet relatief dichtbij blijven. Hoewel u met een Bluetooth-muis tot 10 meter van uw computer kunt gaan, moet u de muis mogelijk opnieuw koppelen als u de muis buiten bereik wilt plaatsen.
  • De draadloze muis heeft batterijen nodig Je hebt ofwel reservebatterijen of een oplaadkabel nodig voor draadloze muizen met niet-vervangbare batterijen. Hoewel de meeste moderne Bluetooth-muizen maanden of jaren op een enkele set batterijen werken, suggereert de wet van Murphy dat je muis op het slechtst mogelijke moment sterft. Wees voorbereid.
  • Verschillende muizen ondersteunen verschillende aantallen gekoppelde apparaten Sommige muizen koppelen met één computer tegelijk. Andere modellen ondersteunen twee of drie apparaten. Als je reist met één muis maar met twee computers, zoals een laptop en een Windows-tablet, kies dan een muis die beide ondersteunt zonder dat je hem telkens opnieuw moet koppelen.
  • Draadloze muizen en hun dongles groeien soms poten. Als uw computer een dongle nodig heeft, zoek dan naar een onopvallend model dat u permanent in een USB-slot kunt laten zitten. Grotere dongles kunnen eraf vallen of beschadigd raken in een laptoptas.
  • Verschillende computers laden Bluetooth-stuurprogramma's op verschillende punten in hun opstartvolgorde Als u problemen moet oplossen met een computer die niet goed opstart, kan het zijn dat uw Bluetooth-muis niet laadt voordat de computer het begeeft. Gewoonlijk worden USB-stuurprogramma's geladen vóór draadloze stuurprogramma's, dus u kunt meer geluk hebben bij het oplossen van een wankele computer met een bedrade muis.

Bluetooth-adapters

De draadloze muis is afhankelijk van een ingebouwde zender die communiceert met een ontvanger in de computer om te koppelen met uw computer. De meeste moderne tabletcomputers en laptops hebben ingebouwde Bluetooth-radio's. Sommige desktopcomputers doen dat echter niet. Als uw computer geen Bluetooth van nature ondersteunt, koop dan een Bluetooth-adapter of selecteer een draadloze muis met een USB-dongle die als ontvanger dient.

Aanbevolen: