De 11 beste privacy- en beveiligingsapps voor Android

Inhoudsopgave:

De 11 beste privacy- en beveiligingsapps voor Android
De 11 beste privacy- en beveiligingsapps voor Android
Anonim

Hackers en stalkers kunnen uw privébedrijf binnendringen vanuit uw e-mailaccount, sms-berichten, bestanden, browsergeschiedenis, foto's en andere items op uw smartphone. Deze Android-apps houden uw communicatie, browsegeschiedenis, gegevens en aanvullende privé-informatie veilig en beveiligd.

Alle onderstaande apps zouden gelijkelijk beschikbaar moeten zijn, ongeacht het bedrijf dat uw Android-telefoon maakt, inclusief Samsung, Google, Huawei, Xiaomi en anderen.

Signaal

Image
Image

Signal Private Messenger gebruikt end-to-end encryptie om je berichten en voicechats privé te houden. Het vereist geen account; je kunt het activeren met een sms-bericht. Nadat je de app hebt ingesteld, kun je de berichten importeren die op je telefoon zijn opgeslagen.

Je kunt Signal ook gebruiken om niet-gecodeerde berichten of spraakoproepen uit te wisselen met niet-Signal-gebruikers, zodat je niet tussen apps hoeft te schakelen.

De Signal-app is gratis zonder advertenties.

Signa alteksten en oproepen gebruiken data. Houd dus rekening met uw datalimieten en gebruik indien mogelijk Wi-Fi (met een VPN).

Telegram Messenger

Image
Image

Telegram werkt op dezelfde manier als Signal, maar biedt enkele extra functies, waaronder stickers en GIF's. Er zijn geen advertenties in de app en het is helemaal gratis. U kunt Telegram op meerdere apparaten gebruiken, hoewel slechts op één telefoon. In tegenstelling tot Signal, staat Telegram je niet toe om berichten te sturen naar niet-gebruikers.

Alle berichten op Telegram zijn versleuteld. Bovendien kun je chats in de cloud opslaan of alleen toegankelijk maken op het apparaat dat ze heeft verzonden of ontvangen. De laatste functie heet geheime chats, die kunnen worden geprogrammeerd om zichzelf te vernietigen.

Wickr Me

Image
Image

Wickr Me biedt end-to-end versleutelde tekst, video, MMS-berichten en voicechat. Het bevat leuke stickers, graffiti en fotofilters. Het heeft ook een shredder-functie die alle verwijderde berichten, afbeeldingen en video's permanent van je apparaat verwijdert.

Net als Signal en Telegram is Wickr Me kosten- en advertentievrij.

ProtonMail

Image
Image

ProtonMail is een e-mailservice gevestigd in Zwitserland. Het vereist twee wachtwoorden, een om in te loggen op uw account en de andere om uw berichten te coderen en te decoderen. Versleutelde gegevens worden opgeslagen op de servers van het bedrijf die zich onder 1.000 meter granietrots in een bunker bevinden.

De gratis versie van ProtonMail bevat 500 MB opslagruimte en 150 berichten per dag. Het premium ProtonPlus-abonnement verhoogt de opslag tot 5 GB en de toewijzing van berichten tot 300 per uur of 1.000 per dag. Het ProtonMail Visionary-abonnement biedt 20 GB opslagruimte en onbeperkte berichten.

Stille telefoon - privégesprekken

Image
Image

Als je je telefoon regelmatig als telefoon gebruikt, zorg er dan voor dat je oproepen hetzelfde beschermingsniveau hebben als je sms'jes en e-mails. Silent Phone versleutelt uw telefoongesprekken, biedt veilige bestandsdeling en heeft een zelfvernietigingsfunctie voor sms-berichten.

Een betaald abonnement omvat onbeperkt bellen en berichten.

DuckDuckGo

Image
Image

DuckDuckGo is een zoekmachine met een eend voor een mascotte en een twist: het volgt uw zoekactiviteit niet en richt geen advertenties op u op basis van uw gegevens. Het nadeel van de zoekmachine die geen informatie over u verzamelt, is dat de zoekresultaten niet zo aangepast zijn als die van Google. Het komt neer op kiezen tussen maatwerk en privacy.

Tor-browser

Image
Image

De Tor-browser beschermt uw privacy door te voorkomen dat websites uw locatie identificeren en personen de sites die u bezoekt niet kunnen volgen. Om Tor te gebruiken, heb je een bijbehorende app zoals OrBot nodig om je internetverkeer te versleutelen.

Ghostery-privacybrowser

Image
Image

Stel dat je een paar sneakers hebt uitgecheckt op Amazon, maar ze niet hebt gekocht. Nu zie je advertenties voor diezelfde sneakers op elke site die je bezoekt, alsof ze een geest zijn die je volgt. Ghostery minimaliseert de toegang tot uw gegevens die worden gebruikt door de advertentietrackers die dit proces mogelijk maken. Je kunt de trackers bekijken en alle trackers blokkeren waar je je niet prettig bij voelt.

Met de app kun je ook snel je cookies en cache wissen (wat verder helpt om de spookfactor te minimaliseren). U kunt ook kiezen uit acht zoekmachines, waaronder DuckDuckGo.

Avira Phantom VPN

Image
Image

Open wifi-verbindingen, zoals die worden aangeboden in coffeeshops en openbare plaatsen, zijn kwetsbaar voor hackers die je privégegevens kunnen binnendringen en vastleggen. Een VPN zoals Avira Phantom VPN versleutelt uw verbinding en uw locatie om snuffelaars buiten te houden.

Avira Phantom VPN biedt maandelijks tot 500 MB aan data en verhoogt dat tot 1 GB als u zich registreert. Phantom VPN biedt gratis en betaalde apps.

Adblock-browser

Image
Image

Advertenties helpen veel websites en apps om de rekeningen te betalen. Sommige advertenties zijn vaak opdringerig, belemmeren iets dat u leest of belemmeren een goede gebruikerservaring. Deze situatie kan vooral frustrerend zijn op een klein scherm. Erger nog, sommige advertenties bevatten tracking of malware.

Net als zijn desktop-tegenhanger, kunt u met Adblock Browser voor Android alle advertenties blokkeren en de sites die u wilt ondersteunen op een veilige lijst zetten.

AppLock

Image
Image

Je telefoon doorgeven om foto's te delen of hem aan je kind geven om een game te laten spelen, kan je een beetje ongemakkelijk maken, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Iedereen met toegang tot je telefoon kan iets zien waarvan je niet wilt dat ze het zien.

AppLock stelt je in staat om apps die je niet gebruikt te vergrendelen met een wachtwoord, pincode, patroon of vingerafdruk. Het vergrendelen van uw apps biedt een extra beveiligingslaag als uw telefoon verloren of gestolen is en iemand voorbij het vergrendelingsscherm komt. Je kunt het ook gebruiken om afbeeldingen en video's in je Galerij-app te beveiligen.

AppLock gebruikt een willekeurig toetsenbord en een onzichtbaar patroonslot om te voorkomen dat je je wachtwoord of patroon prijsgeeft. Je kunt ook voorkomen dat anderen de app uitschakelen of verwijderen.

Applock heeft een gratis, door advertenties ondersteunde optie, of je kunt betalen om van de advertenties af te komen.

Aanbevolen: