Hoe Microsoft OneDrive voor Mac in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft OneDrive voor Mac in te stellen
Hoe Microsoft OneDrive voor Mac in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Open de Mac App Store en typ OneDrive in de zoekbalk. Kies Get om de app te downloaden.
  • Start OneDrive en voer uw Microsoft-accountgegevens in.
  • Klik op Kies OneDrive-maplocatie en selecteer een locatie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Microsoft OneDrive voor Macs op macOS 10.12 of nieuwer instelt en gebruikt. Het bevat informatie over optionele betaalde opslagplannen.

Hoe installeer ik Microsoft OneDrive op Macs met macOS Sierra (10.12) of hoger

Voor OneDrive hebt u een Microsoft-account en OneDrive voor Mac nodig. Beide zijn gratis. Als u nog geen Microsoft-ID hebt, gaat u naar het aanmeldingsscherm van Microsoft ID en klikt u op Een Microsoft-account maken Zodra u de gevraagde informatie hebt ingevoerd en een wachtwoord hebt aangemaakt, heeft u een nieuwe Microsoft-account ID.

Download de gratis OneDrive-app uit de Mac App Store. Het wordt geleverd met 5 GB cloudopslag, en meer tegen betaling.

  1. Open de Mac App Store door op het pictogram in het Dock te klikken. Typ OneDrive in de zoekbalk om de app te vinden en selecteer Get om deze te downloaden.

    Image
    Image

    U kunt ook op Command+ Spacebar drukken, naar de App Store zoeken en erop klikken wanneer deze in de zoekresultaten verschijnt.

  2. Start OneDrive en voer uw Microsoft-accountgegevens in.

    Image
    Image
  3. Om de installatie te voltooien, selecteert u een locatie voor uw OneDrive-map. Klik op Kies OneDrive-maplocatie. Je kunt het overal op je Mac plaatsen, inclusief het bureaublad.

    Image
    Image

Hoe OneDrive voor de Mac te gebruiken

Microsoft OneDrive is een cloudgebaseerde opslag- en synchronisatieoplossing die werkt op Mac, pc en mobiele apparaten met toegang tot internet. Wanneer u OneDrive op uw Mac installeert, lijkt het gewoon een andere map te zijn. Zet een bestand of map van elk type neer in de OneDrive-map en de gegevens worden onmiddellijk opgeslagen in het OneDrive-cloudopslagsysteem.

Toegang tot uw OneDrive-map met een webbrowser. Met browsergebaseerde toegang kunt u gebruikmaken van de cloudgebaseerde opslag op elk computerplatform dat u gebruikt, zonder dat u de OneDrive-app hoeft te installeren. U hebt ook toegang tot OneDrive vanaf uw iPhone en iPad door de OneDrive-app voor iOS-apparaten te downloaden.

OneDrive kan samen met andere cloudgebaseerde opslagservices worden gebruikt, waaronder Apple's iCloud, Dropbox en Google Drive. Er is niets dat u ervan weerhoudt om alle vier te gebruiken en te profiteren van de gratis opslaglagen die door elke service worden aangeboden.

OneDrive werkt net als elke andere map op je Mac. Het enige verschil is dat de gegevens erin ook worden opgeslagen op externe OneDrive-servers. In de OneDrive-map vindt u standaardmappen met het label Documents, Pictures, Attachments en Public. U kunt zoveel mappen toevoegen als u wilt en elk organisatiesysteem creëren dat bij u past.

Image
Image

Het toevoegen van bestanden is net zo eenvoudig als het kopiëren of slepen naar de OneDrive-map of de juiste submap. Nadat u bestanden in de OneDrive-map hebt geplaatst, kunt u ze openen vanaf elke Mac, pc of mobiel apparaat waarop OneDrive is geïnstalleerd. Je hebt ook toegang tot de OneDrive-map vanaf elke computer of elk mobiel apparaat met behulp van de webinterface.

De OneDrive-app wordt uitgevoerd als een menubalkitem dat de synchronisatiestatus bevat voor bestanden die in de OneDrive-map worden bewaard. Pas voorkeuren aan door het OneDrive-menubalkitem te selecteren en op de knop three-dot More te klikken. Je bent ingesteld en hebt 5 GB vrije ruimte om te gebruiken. Als je erachter komt dat je meer cloudopslag nodig hebt, is dat tegen een redelijke vergoeding beschikbaar.

OneDrive-abonnementen

OneDrive biedt momenteel slechts een paar serviceniveaus, inclusief abonnementen die zijn gekoppeld aan Microsoft 365.

Plan Opslag Prijs/Maand
OneDrive Basic 5 GB 5 GB totale opslagruimte Gratis
OneDrive 100 GB 100 GB totale opslag $1.99
OneDrive + Microsoft 365 Personal 1 TB voor 1 gebruiker $6.99
OneDrive + Microsoft 365 Family 1 TB elk voor 6 gebruikers $9.99

Aanbevolen: