Een Xbox 360-controller aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Xbox 360-controller aansluiten
Een Xbox 360-controller aansluiten
Anonim

Wat te weten

  • Synchronisatie met een Xbox 360: Druk op Wireless Connect op de Xbox 360 en druk vervolgens op Sync op de controller.
  • PC: sluit een bedrade controller aan op een open USB-poort. Gebruik voor draadloos een draadloze ontvanger.
  • Mac: sluit een draadloze ontvanger aan, download het stuurprogramma voor de Xbox 360-ontvanger, houd Guide ingedrukt, druk op Sync op de ontvanger en controller.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Xbox 360-controller aansluit op een Xbox 360, Windows-pc (met Windows 10, 8.1 of 7) of een Mac.

De Xbox 360-controller synchroniseren met een Xbox 360

Het synchroniseren van een Xbox 360-controller met een originele Xbox 360 is natuurlijk het gemakkelijkste proces in deze lijst. Hier is hoe:

  1. Schakel de Xbox 360 in.
  2. Schakel de Xbox 360-controller in door de grote Guide-knop in het midden ingedrukt te houden.

    Image
    Image
  3. Druk op de Wireless Connect-knop op de Xbox 360. Deze bevindt zich aan de voorkant van de console. Je zou de lichtring rond de aan/uit-knop van de console moeten zien knipperen en draaien.

    Op de Xbox 360 E- en S-consoles bevindt de Wireless Connect-knop zich bij de controllerpoorten. Op de originele Xbox 360-console bevindt deze zich in de buurt van de geheugenkaartsleuven.

  4. Terwijl de lampjes nog steeds knipperen, drukt u op de Sync-knop op de controller. Deze bevindt zich aan de achterkant van de gamepad, naast de bekabelde verbinding. De gidsknop knippert wanneer de synchronisatie is voltooid.

Je weet dat de controller is gesynchroniseerd met de console wanneer de LED's rond de Guide-knop van de controller stoppen met knipperen en één LED blijft branden. De Xbox-console geeft een soortgelijk licht weer, hoewel de Xbox 360 E een enkel ononderbroken licht rond de aan/uit-knop laat zien.

Hoe de Xbox 360-controller op de pc aan te sluiten

Als je een bedrade Xbox 360-controller hebt, hoef je deze alleen maar aan te sluiten op een open USB-poort op je pc. Windows installeert automatisch de benodigde stuurprogramma's en geeft een melding wanneer de controller klaar is voor gebruik.

Als je pc de Xbox 360-controller niet detecteert, probeer hem dan op een andere USB-poort aan te sluiten en test hem opnieuw. Als het nog steeds niet werkt, zorg er dan voor dat Windows volledig is bijgewerkt. Installeer eventuele updates en probeer het opnieuw.

Als je een draadloze Xbox 360-controller op een Windows-pc wilt aansluiten, heb je een draadloze ontvanger nodig. Microsoft heeft een officiële, maar er zijn ook opties van derden die net zo goed werken, hoewel ze een paar extra hoepels bevatten om doorheen te springen. Zo stel je er een in:

  1. Sluit de draadloze ontvanger aan op een vrije USB-poort op uw pc. Als u de officiële adapter gebruikt, zou deze automatisch de installatiesoftware van het stuurprogramma moeten starten. Volg de instructies op het scherm en ga dan verder naar stap 7. Als je een niet-officiële adapter gebruikt, volg je de onderstaande stappen.
  2. Gebruik het Windows-zoekvak om Apparaatbeheer te zoeken en selecteer het vervolgens uit de resultaten.
  3. Je zou één item in de lijst moeten zien met een kleine, gele driehoek, wat suggereert dat Windows het apparaat niet herkent. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Properties > Driver > Update Driver.
  4. Selecteer Brows my computer for driver software.
  5. Selecteer Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma's op mijn computer.
  6. Scroll door de lijst en selecteer Xbox 360 Wireless Receiver for Windows. Selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  7. Er verschijnt een waarschuwingsbericht dat suggereert dat het niet kan bevestigen of het stuurprogramma compatibel is. Als u de stappen correct hebt gevolgd, is dit het geval. Selecteer Yes en wacht tot de installatie is voltooid. Het lampje op de ontvanger zou dan groen moeten worden.
  8. Schakel je Xbox 360-controller in door de centrale Guide-knop ingedrukt te houden. Druk op de synchronisatieknop op de draadloze ontvanger en op de controller. Ze knipperen allebei een paar seconden, maar zouden dan verbinding moeten maken. Als dit niet het geval is, probeert u de procedure opnieuw en zorgt u ervoor dat de ontvanger en de controller zich in de buurt van elkaar bevinden.

Als de bovenstaande methode niet werkt, kun je het stuurprogramma voor de Xbox 360 draadloze controller downloaden van de downloadwebsite van Microsoft. Zoek gewoon naar " Xbox" in de categorie gaming en selecteer vervolgens Xbox 360 Wireless Controller voor Windows Download de juiste driver voor uw besturingssysteem, open de bestand en volg de instructies op het scherm.

De Xbox 360-controller aansluiten op een Mac

Het aansluiten van een Xbox 360-controller op macOS werkt op dezelfde manier als Windows.

  1. Sluit de draadloze ontvanger aan op uw Mac.
  2. Download en installeer het open-source Xbox 360-ontvangerstuurprogramma van GitHub.
  3. Schakel je Xbox 360-controller in door de Guide-knop ingedrukt te houden.
  4. Druk op de synchronisatieknop op de draadloze ontvanger en op de controller. Ze knipperen allebei een paar seconden, maar zouden dan verbinding moeten maken.

Aanbevolen: