Windows Desktop weergeven op een tv met Chromecast

Inhoudsopgave:

Windows Desktop weergeven op een tv met Chromecast
Windows Desktop weergeven op een tv met Chromecast
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Chrome op een Windows-computer het menu met drie stippen pictogram.
  • Kies Cast > Cast Desktop en selecteer de naam van uw Chromecast om het bureaublad op uw tv weer te geven.
  • Kies Cast > Select source > Cast tab en selecteer vervolgens de bijnaam van de Chromecast om het actieve tabblad in Chrome te casten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het Windows-bureaublad op een tv kunt weergeven met Chromecast. Het bevat informatie voor het casten van alleen een Chrome-browsertabblad en voor het gebruik van castingservices.

Hoe u uw bureaublad kunt casten

Om uw hele computerbureaublad op uw tv weer te geven via Chromecast, moeten uw Windows-computer en Chromecast-apparaat op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Open de Chrome-browser op de computer en dan:

  1. Selecteer het three-dot menupictogram in de rechterbovenhoek van Chrome en kies Cast.
  2. Selecteer Cast desktop en kies vervolgens de Chromecast's bijnaam in de lijst met apparaten.

    Image
    Image
  3. Na een paar seconden begint je bureaublad met casten.
  4. Als je een weergave met meerdere monitoren hebt, vraagt Chromecast je om het scherm te kiezen dat je wilt weergeven. Kies het juiste scherm, selecteer Share en het juiste scherm verschijnt op uw tv.

    Als je je hele bureaublad cast, komt de audio van je computer erbij. Als u niet wilt dat dit gebeurt, schakelt u ofwel de audio uit die wordt afgespeeld op uw desktop-iTunes, Windows Media Player, enz., ofwel zet u het volume lager met de schuifregelaar in het Chrome Mirroring-venster.

  5. Om te stoppen met het casten van het bureaublad, selecteert u het blauwe Chromecast-pictogram in de browser. Wanneer het Chrome Mirroring-venster verschijnt, selecteert u Stop.

Waar is desktopcasting goed voor

Image
Image

Het casten van je bureaublad werkt goed voor statische items zoals een diavoorstelling van foto's die zijn opgeslagen op je harde schijf of een PowerPoint-presentatie. Net als bij het casten van een tabblad, is het casten van video niet geweldig. Als u een video op uw televisie wilt afspelen, sluit u uw pc rechtstreeks aan via HDMI of gebruikt u een service die is gebouwd voor het streamen van video via uw wifi-thuisnetwerk, zoals Plex.

Een Chrome-browsertabblad casten

Je kunt ook een enkel tabblad casten vanuit de Google Chrome-webbrowser.

  1. Open Chrome op je computer en navigeer naar de website die je op je tv wilt weergeven.
  2. Selecteer het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Cast in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een klein venster met de namen van alle cast-vriendelijke apparaten in je netwerk, zoals een Chromecast of Google Home smart speaker. Voordat u uw apparaat kiest, drukt u echter op de naar beneden wijzende pijl bovenaan, waarna in het kleine venster Select source. staat

    Image
    Image
  4. Kies Cast-tab en selecteer de bijnaam van de Chromecast.

    Image
    Image
  5. Als het is aangesloten, zegt het venster Chrome Mirroring samen met een volumeschuifregelaar en de naam van het tabblad dat je hebt geopend.

    Zodra een tabblad aan het casten is, kun je naar een andere website navigeren, en het zal blijven weergeven wat er op dat tabblad staat.

  6. Kijk omhoog naar je tv en je ziet dat het tabblad het hele scherm in beslag neemt, hoewel meestal in de brievenbusmodus om de kijkverhouding correct te houden.
  7. Als je wilt stoppen met casten, sluit je het tabblad of klik je op het Chromecast-pictogram in je browser rechts van de adresbalk (deze is blauw). Dat brengt het Chrome Mirroring-venster terug. Klik nu op Stop in de rechter benedenhoek.

Waarvoor het casten van tabbladen goed werkt

Het casten van een Chrome-browsertabblad is ideaal voor alles dat meestal statisch is, zoals vakantiefoto's die zijn opgeslagen in Dropbox, OneDrive of Google Drive. Het is ook goed voor het bekijken van een website op grotere schaal, of zelfs voor het weergeven van een PowerPoint-presentatie online of de presentatie-webapp van Google Drive.

Waar het niet zo goed voor werkt, is video. Soort van. Als je iets gebruikt dat casten al ondersteunt, zoals YouTube, werkt het prima omdat de Chromecast YouTube rechtstreeks van internet kan halen en je tabblad een afstandsbediening voor YouTube op de tv wordt. Met andere woorden, het zendt zijn tabblad niet langer uit naar de Chromecast.

Niet-Chromecast-ondersteunende inhoud, zoals Vimeo en Amazon Prime Video, is iets problematischer. In dit geval streamt u inhoud rechtstreeks van uw browsertabblad naar uw televisie. Eerlijk gezegd werkt dit niet goed. Het is nauwelijks te zien, omdat je korte stotters en sprongen moet verwachten als onderdeel van de afspraak.

Het is gemakkelijk voor Vimeo-fans om dit op te lossen. In plaats van casten vanaf een pc-tabblad, gebruikt u de mobiele apps van de service voor Android en iOS, die Chromecast ondersteunen. Amazon Prime Video ondersteunt momenteel geen Chromecast, maar je kunt Prime Video op je tv krijgen via andere streaming-apparaten zoals Amazon's $ 40 Fire TV Stick of Roku.

Wat is casten?

Casting is een methode om draadloos inhoud naar je televisie te sturen, maar het werkt op twee verschillende manieren. Je kunt inhoud casten van een service die dit ondersteunt, zoals YouTube, die Chromecast eigenlijk vertelt om naar de online bron (YouTube) te gaan en een bepaalde video op te halen om op de tv af te spelen. Het apparaat dat Chromecast heeft gevraagd dat te doen (bijvoorbeeld je telefoon) wordt dan een afstandsbediening om af te spelen, te pauzeren, vooruit te spoelen of een andere video te kiezen.

Als je echter vanaf je pc cast, stream je meestal inhoud van je desktop naar je tv via een lokaal netwerk zonder hulp van een online service. Dat is anders, want streamen vanaf een desktop is afhankelijk van de rekenkracht van je thuis-pc, terwijl het streamen van YouTube of Netflix afhankelijk is van de cloud.

Waarom casten?

Google's $ 35 HDMI-dongle is een betaalbaar alternatief voor settopboxen zoals Apple TV en Roku. In de eerste plaats kunt u hiermee allerlei soorten inhoud op een tv bekijken, waaronder YouTube, Netflix, videogames en Facebook-video's.

Maar de Chromecast helpt je ook om twee basisitems van elke pc met Chrome op je tv te zetten: een browsertabblad of het volledige bureaublad. Deze functie werkt met de Chrome-browser op elk pc-platform dat dit ondersteunt, inclusief Windows, Mac, GNU/Linux en Chrome OS van Google.

Castingdiensten zoals Netflix, YouTube en Facebook Video

Image
Image

Niet heel veel services hebben ingebouwde casting van de pc-versie van internet naar de Chromecast. Dit komt omdat veel services het al hebben ingebouwd in hun mobiele apps op Android en iOS en zich niet druk hebben gemaakt over laptops en desktops.

Hoe dan ook, sommige services ondersteunen casten vanaf de pc, met name Google's eigen YouTube, Facebook en Netflix. Als je vanuit deze services wilt casten, begin je een video af te spelen en met de spelerbedieningen zie je het cast-pictogram - de omtrek van een scherm met een wifi-symbool in de hoek. Selecteer dat en het kleine venster verschijnt opnieuw in uw browsertabblad. Selecteer de bijnaam voor je Chromecast-apparaat en het casten begint.

Aanbevolen: