Safari-bladwijzers toevoegen op een iPhone of iPod Touch

Inhoudsopgave:

Safari-bladwijzers toevoegen op een iPhone of iPod Touch
Safari-bladwijzers toevoegen op een iPhone of iPod Touch
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de URL in Safari. Tik op Delen > Bladwijzer toevoegen of Toevoegen aan favorieten. Accepteer de naam en selecteer Save.
  • Bewerk en herschik bladwijzers door op het Bookmarks icoon onderaan Safari te tikken en Bewerken onder de lijst te selecteren.

Dit artikel legt uit hoe je bladwijzers kunt toevoegen op een iPhone of iPod Touch met behulp van de Safari-browserapp. We bespreken ook het verschil tussen bladwijzers en favorieten. Instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 en hoger.

Bladwijzers toevoegen in Safari voor iPhone

Een bladwijzer toevoegen aan Safari op uw iPhone of iPod Touch:

  1. Open Safari en ga naar de URL die u wilt toevoegen aan uw bladwijzer.
  2. Tik op het Share icoon onderaan de pagina. Het ziet eruit als een doos met een pijl die naar boven wijst.
  3. Tik in het Delen menu op Bladwijzer toevoegen. Voer desgewenst een nieuwe naam in of tik op Opslaan om de bladwijzer onder de oorspronkelijke naam op te slaan.

    Image
    Image
  4. U kunt ook het Bookmark-pictogram ingedrukt houden (het lijkt op een open boek) naast het Share-pictogram enselecteren Bladwijzer toevoegen . Selecteer Opslaan om de bladwijzer op te slaan.

    Image
    Image

Favorieten toevoegen aan Safari op een iPhone

Het proces voor het toevoegen van favorieten is vergelijkbaar:

  1. Open Safari en ga naar de URL die je aan je favorietenlijst wilt toevoegen.
  2. Tik op het Share icoon onderaan de pagina. Het ziet eruit als een doos met een pijl die naar boven wijst.
  3. Tik in het Delen menu op Toevoegen aan Favorieten. Voer desgewenst een nieuwe naam in of tik op Opslaan om de URL onder de oorspronkelijke naam op te slaan.

    Image
    Image

Safari-bladwijzers versus favorieten

Mensen gebruiken de woorden bladwijzers en favorieten vaak door elkaar. Er is echter een onderscheid tussen de twee mappen in de Safari-app op de iPhone en iPod.

In iOS is een favoriet één type bladwijzer. Bladwijzers op een iPhone of iPod Touch verschijnen in een standaard primaire map in Safari, waar alle pagina's met bladwijzers worden opgeslagen. Alles dat aan deze map is toegevoegd, is toegankelijk via het bladwijzerpictogram in Safari, zodat u op elk moment toegang hebt tot die opgeslagen koppelingen.

Favorieten is een map die is opgeslagen in de map Bladwijzers. Het is de eerste map die u ziet wanneer u Bladwijzers opent. U krijgt niet sneller toegang tot favorieten dan tot bladwijzers op een iPhone of iPod Touch. Op een iPad verschijnen de favorieten echter als tabbladen boven aan elke Safari-pagina die u opent, dus u bent één tik verwijderd van een van hen. U kunt aan beide mappen extra aangepaste mappen toevoegen om uw bladwijzers op elk iOS-apparaat te ordenen.

Het is ook mogelijk om snelkoppelingen naar bladwijzers toe te voegen aan het startscherm van de iPhone of iPod Touch, zodat je direct toegang hebt tot websites zonder Safari eerst te openen.

Bladwijzers bewerken en rangschikken

Je kunt je bladwijzers op een paar manieren bewerken en rangschikken:

  • Om mappen en bladwijzers te bekijken en te ordenen, tikt u op het Bookmark-pictogram onder aan een Safari-scherm om een lijst met mappen weer te geven en tikt u vervolgens op de Bladwijzer tab.
  • Om mappen te bewerken, tikt u op een map om deze te openen en de afzonderlijke URL's weer te geven die in de map zijn opgeslagen, en tikt u vervolgens op Bewerken.
  • Om een map of bladwijzer te verwijderen, tik je op de rode min naast de naam.
  • Om mappen of bladwijzers opnieuw te rangschikken, sleept u het pictogram met drie horizontale lijnen naast elk item omhoog of omlaag.
  • Om een map toe te voegen, tikt u op Nieuwe map onderaan het bewerkingsscherm.

Aanbevolen: