Hoe Hulu op je tv te kijken

Inhoudsopgave:

Hoe Hulu op je tv te kijken
Hoe Hulu op je tv te kijken
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt Hulu op je tv kijken met een app of browser, een castingapparaat, een slimme HDTV of zelfs een computer op de tv aansluiten.
  • Google Chromecast, Roku, Apple TV en Amazon Fire Stick werken allemaal met Hulu.
  • Gameconsoles zoals Xbox One, PS4 en Nintendo Switch kunnen Hulu ook op je tv weergeven.

Dit artikel legt uit hoe je Hulu kunt gebruiken op een televisie vanaf een smart-tv, met een castingapparaat, een gameconsole en een laptop. Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, inclusief maar niet beperkt tot die van LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Bekijk Hulu met een castingapparaat

Een castingapparaat of settopbox kan elk apparaat zijn dat je op de HDMI-poort van je HDTV kunt aansluiten, zoals een Google Chromecast, Roku, Apple TV of Amazon Fire TV. Met deze hardware-apparaten kun je video's 'gooien' of casten naar je tv, of ze bevatten een ingebouwde app waar je direct vanaf je tv-scherm doorheen kunt bladeren.

Zowel in de mobiele app als in de desktopversie van Hulu kun je op de Chromecast-knop tikken of klikken om de video die je aan het bekijken bent direct op je HDTV te zetten.

Als je een Roku, Apple TV of Firestick gebruikt, kun je het Hulu-kanaal aan je apparaat toevoegen om Hulu-video's op je high-definition TV te bekijken.

Bekijk Hulu vanaf een gameconsole

Hulu heeft apps voor een verscheidenheid aan huidige en vorige generatie gameconsoles. Je kunt Hulu kijken met Live TV of Hulu On-Demand op Microsoft's Xbox 360 of Xbox One, terwijl je Nintendo's Switch en Wii U kunt gebruiken, evenals Sony's PlayStation 3 en PlayStation 4 om Hulu On-Demand te kijken.

Download de Hulu-app uit de respectievelijke game-/app-winkels op een van deze consoles en meld je vervolgens aan met je Hulu-account om te beginnen met kijken.

Bekijk Hulu vanaf een Smart HDTV

Sommige televisies hebben applicaties die rechtstreeks op de harde schijf van de tv zijn ingebouwd. Als je tv al Hulu heeft, kun je inloggen op je account om films en shows in een mum van tijd te bekijken. Zo niet, dan kun je meestal een kleine, gratis app downloaden om het te laten werken.

Smart TV's kunnen worden geleverd met een browser om op internet te surfen, maar als je video's van Hulu (of YouTube, Netflix, enz.) wilt, kun je het beste de speciale app gebruiken, zodat je geen fouten tegenkomt. Ze hebben normaal gesproken een speciale afstandsbediening waarmee je toegang hebt tot een soort hub om naar het gedeelte met apps te gaan.

Mogelijk moet u uw Hulu-account verbinden met uw smart TV met een activeringscode:

  1. Log in op Hulu vanuit de HDTV-applicatie.

  2. Schrijf de activeringscode op die op het scherm wordt weergegeven.
  3. Ga vanaf een computer naar Hulu's Activate Your Device-pagina en log in als daarom wordt gevraagd.
  4. Voer de activeringscode in die op uw tv wordt weergegeven en klik vervolgens op Activate.
  5. De HDTV moet binnen 30 seconden automatisch inloggen op uw Hulu-account.

Sluit een laptop aan op uw HDTV

Heb je geen smart-tv? De vierde optie die je hebt om Hulu-video's op je tv te bekijken, is de ouderwetse manier: een desktop- of laptopcomputer rechtstreeks aansluiten op een video-invoerpoort op de tv.

Image
Image

De meeste nieuwe HDTV's hebben HDMI-poorten, wat betekent dat je een HDMI-kabel en een HDMI-uitgang op je laptop of desktop moet hebben. Vrijwel alle tv's hebben echter een VGA-poort om de tv als monitor voor je laptop te gebruiken. Met deze opstelling kun je alles op je tv bekijken, inclusief Hulu.

De technische kant van deze methode is echter een beetje anders voor verschillende mensen. Als uw laptop bijvoorbeeld alleen een DVI- of VGA-poort heeft en uw HDTV alleen HDMI-kabels accepteert, moet u een DVI- of VGA-converter kopen die de HDMI-poort op de tv kan gebruiken.

Als je geen HDMI-kabel gebruikt (die zowel video als audio bevat), heb je een adapter nodig die op je luidsprekerpoort wordt aangesloten en in de audiocomponentkabel wordt gesplitst. Een 3,5 mm naar RCA-kabel is voldoende.

Aanbevolen: