Het is geen schande om Demon's Souls over te slaan

Inhoudsopgave:

Het is geen schande om Demon's Souls over te slaan
Het is geen schande om Demon's Souls over te slaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Demon's Souls is een van de meest uitdagende games die er momenteel zijn.
  • Het ziet er prachtig uit, maar het vereist een aanzienlijke tijdsinvestering om het onder de knie te krijgen.
  • Laat de 'git gud'-menigte je niet naar beneden halen.
Image
Image

Toen de line-up van PlayStation 5 werd aangekondigd, bevatte de lijst met first-party titels van Sony Astro's Playroom, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure en Demon's Souls. Er waren ook andere games, maar dit waren de grote spelers omdat ze exclusief waren voor Sony-consoles.

Ik keek naar Demon's Souls, verleid. Een actie-RPG, het zag er geweldig uit. Wie zou het kunnen weerstaan om door vreemde landen te zwerven en vijanden te hacken? Het zag er ook prachtig uit - een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van wat de volgende generatie kan bieden, zelfs als het technisch gezien een "slechts" remaster is van een game van de PlayStation 3.

PlayStation 5-games zijn niet goedkoop, en groepsdruk lokte me ertoe om het te kopen, maar dat deed ik niet. Je weet waarom? Het is zo moeilijk dat ik er gewoon het geduld niet voor heb, en ik weet het. Voel je vrij om me een watje te noemen, maar heb geduld. Ik zal uitleggen waarom het oké is in de ogen van andere spelers en waarom Demon's Souls nog steeds verleidelijk zal blijven.

Het is oké om niet uitgedaagd te worden

Ik game nu ongeveer 30 jaar. Ik herinner me de dagen dat veel titels bijna onmogelijk te verslaan waren en veel geduld vereisten van mij en elke volwassene die er ook maar een draai aan gaf. Games op thuiscomputers zoals de Commodore 64 of vroege consoles zoals de NES waren niet vergevingsgezind. Battletoads wordt nog steeds beschouwd als een van de meest uitdagende games die er zijn, en dat was bedoeld voor een relatief jong en onervaren publiek op de NES.

Er zijn genoeg andere spellen om ons allemaal blij te maken.

Games zijn sindsdien veranderd. Ze zijn gebruiksvriendelijker geworden met verschillende moeilijkheidsgraden, zodat iedereen kan deelnemen en genieten van wat er is. Sommige games beschrijven hun moeilijkheidsgraad zelfs als ideaal als je gewoon van het verhaal wilt genieten en niet uitgedaagd wilt worden.

Demon's Souls is niet zo. Het is bekend dat het onverbiddelijk moeilijk is. Als onderdeel van de Souls-serie, waaronder Dark Souls 1-3, is het bijna een genre op zich geworden, uitzonderlijk moeilijk in vergelijking met hoe de meeste games tegenwoordig zijn.

Image
Image

Ik wil van dat concept houden. Het idee om urenlang een moeilijk spel onder de knie te krijgen, ondanks dat het me bij elke beurt verslaat, maar weet je wat? Het leven heeft zijn eigen uitdagingen. Als tiener had ik waarschijnlijk het geduld gehad om het vol te houden, maar mijn dagelijkse leven kent soms genoeg frustraties dat ik geen games speel om getest te worden zoals vroeger. Dat gevoel heb jij vast ook wel eens. Dat is prima. Serieus.

Uw vrije tijd is kostbaar

Vrije tijd is voor velen van ons beperkt. Zowel plezierige als minder plezierige verplichtingen zijn er altijd, of het nu gaat om werk, tijd doorbrengen met het gezin of gewoon je huis op orde houden. Er gebeurt altijd veel, toch? In feite is het oké om lui te zijn in games, want je bent zeker niet lui in het leven, ondanks hoe de maatschappij ons het gevoel geeft als we niet 24/7 productief zijn.

Sommige games beschrijven hun moeilijkheidsgraad zelfs als ideaal als je gewoon van het verhaal wilt genieten en niet uitgedaagd wilt worden.

Demon's Souls werkt op basis van patroonherkenning. Een beetje zoals Space Invaders en andere arcadeklassiekers uit de jaren 80, afhankelijk waren van het onthouden van hoe de dingen verliepen. Om hierin te slagen, moet je vele uren besteden aan het leren van de patronen en dienovereenkomstig reageren. Eerlijk gezegd, als ik uren ga studeren en iets perfectioneren, zijn er genoeg andere dingen die ik liever doe. Er staat nu een stoffige gitaar in de hoek van de kamer en talloze kookboeken voor me. Er is gewoon te veel om op te focussen en te weinig tijd.

Demon's Souls had bijna een gemakkelijke modus, volgens de ontwikkelaar, Bluepoint. Het werd geschrapt omdat het beter werd geacht voor het team om zich te concentreren op "alleen maar de beheerders van dit geweldige spel" in plaats van de balans te verstoren door een eenvoudige modus toe te voegen die er oorspronkelijk niet was.

Je kunt groepsdruk en poortwachters negeren

Een korte zoektocht op internet zal aantonen dat op het moment dat iemand suggereert dat ze niet het geduld hebben voor een van de Souls-spellen, iemand uit de "git gud"-menigte onvermijdelijk zal verschijnen om ze te veroordelen omdat ze nutteloos zijn bij spelletjes."Git gud" is een veel voorkomende uitdrukking in niet-zo-aangename spelkringen die wordt gebruikt om spelers die onervaren zijn of die gewoon geen tijd willen investeren om beter te worden, te pesten en te bespotten.

Het is een onaangename vorm van poortwachters die gamen soms tegenhoudt en die niet echt wordt gezien in andere mediavormen. Tenminste, niet met zo'n vitriool.

Image
Image

Als je vrienden hebt die gamen, moedigen ze je misschien aan om bij Demon's Souls te blijven. Sommigen doen dit door je fantastische verhalen te vertellen over het overwinnen van tegenspoed in het spel, terwijl anderen misschien minder vriendelijk zijn en je gewoon bespotten omdat je "wussing" uit, onder vermelding van "het is niet zo moeilijk" en "je moet er gewoon tijd in steken"." Ongetwijfeld is niets zo moeilijk als je er tijd in steekt, maar het is jouw tijd om te besteden.

Hoewel ik misschien nog steeds dat knagende gevoel heb dat ik grip moet krijgen en Demon's Souls onder de knie moet krijgen, wil ik mijn tijd-leerpatronen in Demon's Souls gewoon niet gebruiken.

Het is oké dat jij je ook zo voelt. Er zijn genoeg andere spellen om ons allemaal tevreden te houden. Je hoeft jezelf niet tegenover anderen te verantwoorden over hoe je je tijd wilt besteden. Het leven is te kort. Speel in plaats daarvan een snelle missie van 10 minuten in Spider-Man: Miles Morales - het is een hoop plezier.

Aanbevolen: