TV-bandradio's laten werken met digitale tv's

Inhoudsopgave:

TV-bandradio's laten werken met digitale tv's
TV-bandradio's laten werken met digitale tv's
Anonim

TV-bandradio's zijn AM/FM-systemen die ook het audiogedeelte van een analoog tv-signaal ontvangen. Deze mogelijkheid maakt het mogelijk om tv-programma's via een stereo-installatie te beluisteren. Het probleem hiermee is dat de tuner erin niet werkt met een digitaal signaal, wat een groot nadeel is.

De overgang naar alleen digitale televisie in 2009 maakte het einde van de tv-bandradio; het is een ongelukkig slachtoffer van de overgang. U kunt echter een tijdelijke oplossing gebruiken om naar televisie op uw radio te luisteren.

De informatie in dit artikel is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, inclusief maar niet beperkt tot die van LG, Samsung, Panasonic en Sony.

Een tv-bandradio gebruiken met een digitaal signaal

Deze tijdelijke oplossing maakt gebruik van een antenne en een DTV-converter om de tv-audio vast te leggen. Vervolgens sluit u de audio-uitgang van de converterbox aan op luidsprekers met eigen voeding of op een hoofdtelefoon met een RCA-connector.

Voer de kanaalscanfunctie op de converterbox uit voordat u deze oplossing implementeert, anders krijgt u geen audio.

Image
Image

Nadat alles correct is geconfigureerd, kun je je favoriete tv-programma's horen zonder het beeld te zien. Verander het kanaal met de afstandsbediening van de converterbox of de box zelf.

Als je denkt dat dit vreemd lijkt op de manier waarop je naar tv-uitzendingen kijkt, dan heb je gelijk. Het is een onconventionele oplossing, maar het lost een anders kapotte situatie op. De oplossing werkt echter niet als digitale tv-ontvangst niet mogelijk is.

Totdat bedrijven tv-bandradio's met digitale tv-tuners produceren, is dit misschien alles wat je kunt doen. Het was moeilijk om een digitale tv-radio te ontwikkelen, omdat digitale tv-kanalen virtuele nummers gebruiken die verschillen van de uitzendfrequentie. Het is uiteindelijk moeilijk te zeggen of er ooit een digitale tv-bandradio zal bestaan, vooral als je bedenkt hoeveel alternatieve manieren er zijn om dezelfde inhoud te consumeren, inclusief podcasts en streaming tv.

Aanbevolen: