Wat is Waze en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Waze en hoe werkt het?
Wat is Waze en hoe werkt het?
Anonim

Waze is een community-gestuurde GPS- en navigatie-app die je tijdens het rijden door de kortst mogelijke route leidt. Het werkt op een smartphone en kan u helpen de weg te vinden en files te vermijden. Het biedt re altime aanwijzingen die on-the-fly worden aangepast om rekening te houden met verschillende soorten potentiële obstakels.

De Waze-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Image
Image

Hoe werkt Waze?

Er zijn tal van GPS-gestuurde apps en software om uit te kiezen, inclusief opties die mogelijk vooraf zijn geïnstalleerd in de dashboardinterface van uw auto of op uw mobiele apparaat zoals Google Maps en MapQuest. De meeste doen respectabel werk als het gaat om stapsgewijze navigatie. Sommige zijn verantwoordelijk voor congestie en andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw totale rijtijd.

Waze pakt de dingen een beetje anders aan. Het vertrouwt op de kracht van de mensen om je op de juiste wegen te sturen. Met meer dan 100 miljoen gebruikers die opmerkelijke informatie delen over wat ze onderweg tegenkomen, blijft Waze constant op de hoogte van alles wat je voortgang zou kunnen vertragen. Met input van andere bestuurders, bekend als Wazers, kan de app je waarschuwen voor belangrijke zaken zoals constructie, politie-activiteiten, ongevallen en kleine dingen waar je op moet letten, zoals kuilen en gehandicapte auto's op de schouder.

Waze gebruikt al deze informatie naadloos om nauwkeurige aankomsttijden te voorspellen en afslaggebaseerde aanwijzingen aan te passen terwijl je rijdt, zodat je met vertrouwen zowel stads- als landelijke wegen kunt afleggen.

De app is in hoge mate aanpasbaar, zodat je kunt kiezen uit een 2D- of 3D-weergave en uit een van de tientallen stemmen in bijna alle populaire talen. Als je niet tevreden bent met een van de geleverde stemmen, kun je met Waze je stem opnemen voor directionele afspeeldoeleinden. Je kunt ook de rijvoorkeur aanpassen, inclusief het vermijden van tol, snelwegen en andere elementen.

De sociale aspecten van Waze

Waze wordt aangedreven door de massa, en de app moedigt sociale interactie aan die verder gaat dan alleen anderen waarschuwen voor een botsing met drie auto's of een verborgen snelheidscontrole. Door te integreren met Facebook, kun je ervoor kiezen om je locatie met vrienden te delen en hun voortgang te bekijken als je op weg bent naar dezelfde bestemming. Met deze functie kun je ook zien of iemand die je kent in de buurt is.

Je kunt een bericht of een virtuele claxon sturen naar andere bestuurders in de omgeving, zodat je onderweg nieuwe vrienden kunt maken.

Het sociale karakter van Waze kan je geld besparen, omdat je dankzij het compendium van door de gebruiker gedeelde gasprijzen de goedkoopste brandstof in je buurt kunt vinden.

Het stadslandschap verbeteren met Waze Data

De informatie die door Waze is verzameld, is van onschatbare waarde gebleken voor chauffeurs en voor stadsplanners, transportafdelingen en eerstehulpverleners. Rekening houdend met de hoeveelheid gegevens die dagelijks wordt verzameld, kunnen deze organisaties met Waze samenwerken om nieuwe infrastructuur te ontwerpen en tegelijkertijd congestie te vermijden, de meest efficiënte routes uit te stippelen voor respons op incidenten en het verkeer efficiënt om te leiden in wisselende situaties.

Door Waze te gebruiken, help je jezelf en andere automobilisten en kan je een verschil maken in het verbeteren van hoe je stad of dorp functioneert.

Aanbevolen: