Een achtergrond verwijderen in GIMP

Inhoudsopgave:

Een achtergrond verwijderen in GIMP
Een achtergrond verwijderen in GIMP
Anonim

Wat te weten

  • Hands-down het gemakkelijkst: selecteer het gereedschap Fuzzy Select, klik in de effen ruimte die u wilt verwijderen en druk op Delete.
  • Volgende makkelijkste: Selecteer het Scissors Select tool, klik rondom de randen, kies Select > Invert , en druk op Verwijderen.

In dit artikel worden manieren uitgelegd om een afbeeldingsachtergrond in GIMP te verwijderen, inclusief de tool Fuzzy Select, de tool Scissors Select en de tool Foreground Select.

Het gereedschap Fuzzy Select (toverstaf)

De Fuzzy Select Tool is ideaal voor situaties waarin uw afbeelding een effen gekleurde achtergrond heeft. Het gereedschap Fuzzy Select kan aangrenzende gebieden van dezelfde kleur markeren, dus als u de tolerantie correct instelt, kunt u mogelijk een volledige achtergrond met slechts een paar klikken verwijderen.

  1. Selecteer de Fuzzy Select Tool in je Toolbox. Het pictogram lijkt op een toverstaf.

    Image
    Image
  2. Klik in de effen ruimte die u uit de afbeelding wilt verwijderen. Heeft het alles gekregen? Te veel? Daar is de instelling Threshold voor.

    Breng je aandacht naar de linkerbenedenhoek van het scherm. Dat is waar uw gereedschapsopties zijn. Vind de Threshold Met deze optie kunt u aanpassen hoe ver u van de aangeklikte kleur af wilt met de tool. Dus als je de Threshold verhoogt, krijg je meer vergelijkbare kleuren, en als je deze verlaagt, worden de geselecteerde kleuren beperkt.

    Als, wanneer u voor het eerst op de achtergrond klikt, er delen zijn die niet worden geselecteerd, verhoog dan het aantal in de Threshold. Als je te veel hebt gepakt en gebieden op de voorgrond hebt gemarkeerd, verlaag je het Threshold-nummer.

    Image
    Image
  3. Met de hele achtergrond geselecteerd, druk je op de Delete toets om de achtergrond te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Als de achtergrond om de een of andere reden niet verdwijnt, maak dan een nieuwe transparante laag en plaats deze achter je afbeelding. Dat zou je in staat moeten stellen om de achtergrond te verwijderen.

Het gereedschap voor het selecteren van een schaar

Met het gereedschap Schaarselectie kun je een pad tekenen rond de voorgrond van je afbeelding, ongeacht wat er op de achtergrond is, en dat gebruiken om uit te knippen wat je wilt. De schaarselectietool zal proberen automatisch de randen van het object dat u omlijnt te detecteren en uw pad ernaartoe te passen. Zolang er voldoende kleurverschil is tussen je voorgrond en achtergrond, kan dit een goede optie zijn.

  1. Selecteer de Scissors Select Tool uit je gereedschapskist. Het pictogram is een schaar.

    Image
    Image
  2. Begin met klikken rond de randen van de voorgrond van de afbeelding. Probeer direct aan de randen te blijven en houd je punten redelijk dichtbij. De Scissors Select Tool is redelijk goed in het detecteren van randen, maar wordt veel minder effectief over langere overspanningen.

    Image
    Image
  3. Klik helemaal terug rond je afbeelding en klik vervolgens op je eerste punt om te voltooien.

    Image
    Image
  4. Nadat je weer verbinding hebt gemaakt met je eerste punt, klik je ergens in het voorgrondgebied dat je zojuist hebt afgesloten. Dit zal het converteren naar een selectie.

    Image
    Image
  5. Als je de voorgrond wilt wegknippen en ergens anders naartoe wilt verplaatsen, kun je het nu kopiëren en plakken. Om de achtergrond van de huidige afbeelding te verwijderen, kiest u het Select menu.

    Image
    Image
  6. Zoek en selecteer Invert om het hele gebied buiten je voorgrond te selecteren.
  7. Druk op de Delete toets om de achtergrond te verwijderen.

    Image
    Image
  8. Als de achtergrond is verwijderd, zou je transparantie rond de voorgrond moeten zien.

Het gereedschap voor het selecteren van de voorgrond

Het voorgrondselectiegereedschap lijkt redelijk op het schaarselectiegereedschap. Je kunt het gebruiken in situaties waar er een behoorlijke hoeveelheid contrast is tussen de voorgrond en de achtergrond van je afbeelding. Het voorgrondselectiegereedschap is iets nauwkeuriger dan het schaarselectiegereedschap, maar het vertrouwt op een verschil in kleuren tussen de voorgrond en de achtergrond.

  1. Selecteer de Foreground Select Tool. Het heeft een portretpictogram.

    Image
    Image
  2. Klik naar beneden, en terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt, teken je een pad rond de randen van de voorgrond. Probeer zoveel mogelijk van de achtergrond weg te houden. Loop helemaal rond en maak verbinding met waar je begon. Aan het einde zou je een lijn moeten zien die je voorgrond omsluit.

    Image
    Image
  3. Druk op Enter om de voorgrond te selecteren. Zodra je op Enter drukt, zou je de afbeelding blauw moeten zien worden.

    Image
    Image
  4. Klik en houd vast om een lijn door de voorgrond te trekken. Probeer te zigzaggen en selecteer elke kleur op de voorgrond van de afbeelding. GIMP gebruikt deze kleurwaarden om het verschil tussen de voorgrond en de achtergrond te bepalen.
  5. Nadat je alle voorgrondkleuren hebt verzameld, druk je nogmaals op Enter om een voorbeeld van je selectie te bekijken.

    Image
    Image
  6. De voorgrond wordt lichter en alleen de achtergronddelen zijn blauw. Als je tevreden bent met wat je hebt, druk dan op Select in het kleine Forground Select-venster.

    Image
    Image
  7. Je voorgrond wordt nu geselecteerd. Om de achtergrond te verwijderen, kies het Select menu.
  8. Kies Omkeren.
  9. Gebruik de Delete toets om de achtergrond te verwijderen.

    Image
    Image
  10. Als de achtergrond weg is, zou je de voorgrond van de afbeelding tegen een transparante achtergrond moeten hebben.

Er zijn meerdere manieren om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen met behulp van het populaire Photoshop- alternatief, GIMP. Elk heeft zijn sterke en zwakke punten, wat betekent dat u de opties moet kiezen die het beste bij uw situatie passen. Als u bijvoorbeeld probeert een afbeelding weg te snijden van een effen achtergrond, is het gebruik van de Fuzzy Select Tool eenvoudiger dan sommige andere opties. Geen van deze methoden is ingewikkeld om te gebruiken, maar sommige kunnen vervelend en tijdrovend zijn. Daarom kan het kiezen van de juiste afbeelding (indien mogelijk) veel tijd besparen.

Aanbevolen: