Hoe de achtergrond in Photoshop te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe de achtergrond in Photoshop te verwijderen
Hoe de achtergrond in Photoshop te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ontgrendel de primaire laag van de afbeelding. Klik in het Lagen-venster met de rechtermuisknop op uw hoofdlaag en selecteer Layer from Background.
  • Gebruik het gereedschap Toverstaf, Lasso of Snelmasker, selecteer de achtergrond en druk op de Delete-toets.
  • Gebruik de Magic Eraser om grote delen van de achtergrond met vergelijkbare kleuren te verwijderen. Gebruik de achtergrondwisser om de achtergrond handmatig te verwijderen.

Als je een geweldige selfie hebt die is verpest door een photobomber achter je, of als je iets van de voorgrond van de ene afbeelding wilt nemen om het in de andere te plaatsen, moet je de achtergrond in Photoshop verwijderen. Er zijn andere hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen die u kunt gebruiken, sommige gratis, andere niet, maar Adobe Photoshop is een van de beste die er is.

Alle onderstaande instructies zijn compatibel met de nieuwste versie van Adobe Photoshop CC (19.1.6). Als u een oudere versie van Photoshop gebruikt, werken sommige methoden mogelijk niet op dezelfde manier of hebben ze een iets ander proces nodig.

Image
Image

Voordat je begint

Zorg ervoor dat u de primaire laag ontgrendelt van de afbeelding waaraan u werkt. Als je dat niet doet, kan het verwijderen van de achtergrond deze vullen met willekeurige elementen van je afbeelding. Selecteer Window > Lagen, klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op uw hoofdlaag en selecteer Layer from Backgrounden selecteer vervolgens OK

Als je na het maken van je selectie nog steeds niet helemaal tevreden bent, klik dan met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op de marcherende mierenachtige grens van je selectie en er zijn een hele reeks hulpmiddelen om te helpen u verfijnt uw selectie.

De meeste van de volgende methoden gebruiken hulpmiddelen die u kunt vinden in het menu Photoshop Tools. Als u dat niet kunt vinden, selecteert u Window > Tools om het te activeren.

Het selecteren van de achtergrond van een afbeelding is moeilijk en kan lang duren. De beste methode is om in plaats daarvan de voorgrond te selecteren en op Ctrl+ Shift+ I (CMD +Shift +I op macOS) om uw selectie ongedaan te maken.

Manieren om de achtergrond van een afbeelding in Photoshop te verwijderen

Er zijn een aantal methoden die u kunt gebruiken om de achtergrond in Photoshop te verwijderen, maar sommige zijn eenvoudiger dan andere. De meeste van hen richten zich op het selecteren van de achtergrond, want als je deze eenmaal hebt geselecteerd, is het verwijderen ervan eenvoudig. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, drukt u op de toets Delete om de achtergrond te verwijderen.

Het is gemakkelijk om een fout te maken bij het verwijderen van iets in Photoshop. Als u dat doet, drukt u op Ctrl (of CMD)+ Z om uw laatste actie ongedaan te maken. Als u meerdere opdrachten ongedaan wilt maken, drukt u op Ctrl (of CMD)+ ALT+ Z in plaats daarvan, zo vaak als je nodig hebt.

Gebruik de toverstaf

Wanneer u met de toverstaf op een afbeelding klikt, selecteert deze automatisch alle aangrenzende pixels van dezelfde kleur als degene die u hebt geselecteerd. Het werkt het beste in afbeeldingen waar de achtergrond helder is en sterk contrasteert met de voorgrond. Het werkt nog beter als er geen transparanten of ingewikkelde randen zijn, zoals kroeshaar.

Het is het vierde gereedschap van boven in het gereedschapsvenster. Gebruik het om de achtergrond van je afbeelding te selecteren (houd Shift ingedrukt en ga door met het selecteren van extra elementen indien nodig).

Image
Image

Gebruik de lasso

Als je achtergrond wat complexer is, geeft de Lasso-tool je veel controle over hoe je deze selecteert. Met de standaard Lasso kunt u uw selectie vrij tekenen; Met Polygonal Lasso kunt u rechte lijnen rond uw selectie trekken, terwijl de magnetische lasso probeert vast te houden aan de randen van een element in de afbeelding. Houd de lasso ingedrukt (derde van boven in het menu Extra) om te kiezen welke u wilt gebruiken.

Zorg ervoor dat je volledig tekent wat je wilt selecteren om de selectie te voltooien. U kunt altijd op Ctrl of CMD drukken en ergens op de afbeelding selecteren of tikken om de selectie vroegtijdig te "sluiten".

Image
Image

Gebruik een snelmasker

De tool Snel masker is een meer praktische en genuanceerde manier om een element van een afbeelding te selecteren.

  1. Selecteer het gereedschap Snel masker en selecteer vervolgens het gereedschap Brush in het menu Extra.

    Image
    Image
  2. Gebruik zorgvuldige penseelstreken om alles te schilderen wat je wilt selecteren, en het wordt rood. Gebruik de tool Erase om uw selectie te verfijnen of klik op de kleurwisselaar van zwart naar wit.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent, selecteer je het gereedschap Snelmasker opnieuw om je selectie te zien.

    Image
    Image
  4. Zodra je hebt geselecteerd wat je wilt, druk je op Delete om het te wissen. U kunt de achtergrond ook knippen of vullen om deze te verwijderen. Als u in plaats daarvan de voorgrond verwijdert, drukt u op Command/Ctrl+ Z om het ongedaan te maken en drukt u vervolgens op Command/Ctrl +Shift +I om de selectie ongedaan te maken.

Kanalen gebruiken

De Channels optie splitst de kleuren van je afbeelding op in onderdelen, zodat je ze afzonderlijk kunt aanpassen. Je kunt het ook gebruiken om de achtergrond te verwijderen. Hier is hoe.

  1. Selecteer Windows > Channel om het deelvenster Kanalen te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer elk kanaal afzonderlijk en zoek het kanaal met het grootste contrast tussen de voorgrond en de achtergrond.

    Image
    Image
  3. Druk op Ctrl (of Command) en klik op de miniatuur van het kanaal om het te selecteren. Keer uw selectie om door op Ctrl (of Command)+ Shift+ I te drukken.
  4. Keer terug naar het Layers venster en klik op de Add a Layer Mask knop onderaan. Mogelijk vindt u deze optie ook onder Windows > Layers > Add Layer Mask.

    Als je geen kanaal met een goed contrast kunt vinden, kies dan de beste die je kunt vinden en kopieer het. Gebruik vervolgens een combinatie van de tools Levels, Dodge en Burn om een hoger contrast te creëren voordat u klaar bent de bovenstaande stappen.

    Image
    Image
  5. Photoshop "maskert" alles wat je hebt geselecteerd, en laat de rest achter.

Manieren om de achtergrond in Photoshop te wissen

Als je liever geen achtergrond selecteert om deze alleen te verwijderen, kun je er altijd voor kiezen om hem zelf te verwijderen. Er zijn een aantal geweldige tools om u te helpen dit ook te doen.

Gebruik de Magic Eraser

Net als het gereedschap Toverstaf, kan het gereedschap Magisch gum grote delen van de achtergrond met vergelijkbare kleuren met één klik of tik verwijderen.

  1. Selecteer of houd het gereedschap Eraser ingedrukt en selecteer vervolgens de Magic Eraser.

    Image
    Image
  2. Klik op achtergrondelementen die je wilt verwijderen, en het zal ze verwijderen.

    Image
    Image
  3. Blijf klikken totdat alle achtergrondelementen verdwenen zijn.

Gebruik de achtergrondwisser

Wees voorzichtig bij het wissen rond de randen van je voorgrond, want het gereedschap Achtergrondgummetje is niet perfect en kan elementen wegnemen die je wilt behouden als je niet voorzichtig bent.

  1. Selecteer of houd het gereedschap Eraser ingedrukt en selecteer de Background Eraser.

    Image
    Image
  2. Selecteer in de werkbalk bovenaan de gewenste penseelgrootte, selecteer Sampling: Continu (het lijkt op twee kleurdruppelaars die over een verloop zweven), stel de limieten in op Find Edges en stel de Tolerance in op 20 procent.

    Image
    Image
  3. Verwijder vervolgens, alsof je de gewone Eraser gebruikt, de achtergrond handmatig.

    Je kunt ook Voorgrondkleur beschermen selecteren om ervoor te zorgen dat elementen van de voorgrond behouden blijven die lijken op de kleur van de achtergrond.

  4. Misschien wil je het wissen van de achtergrond verfijnen met het standaard gummetje als je klaar bent om er zeker van te zijn dat de hele achtergrond wordt verwijderd. Zoom dichtbij in en gebruik een kleiner penseel als je alles nauwkeurig wilt verwijderen.

Aanbevolen: