Hoe de achtergrond te verwijderen in CorelDRAW

Inhoudsopgave:

Hoe de achtergrond te verwijderen in CorelDRAW
Hoe de achtergrond te verwijderen in CorelDRAW
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar File > Import en laad de bitmap in uw document. Klik en sleep een rechthoek waar u de bitmap wilt plaatsen.
  • Ga naar Bitmaps > Bitmap Color Mask, bevestig dat Hide Colors is geselecteerd, en vink het vakje aan voor het eerste kleurselectievak.
  • Selecteer de eyedropper onder de kleurselecties en klik op de achtergrondkleur die u wilt verwijderen. Klik op Toepassen wanneer u klaar bent.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de achtergrond van een foto in CorelDRAW verwijdert met behulp van het bitmap-kleurmaskergereedschap. Instructies zijn van toepassing op CorelDraw 2018.

CorelDRAW-aanwijzingen voor het verwijderen van achtergronden

Dit is een gemakkelijke manier om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen.

  1. Met uw CorelDRAW-document geopend, gaat u naar File > Import om de bitmap te zoeken en in uw document te laden.
  2. De cursor verandert in een punthaakje. Klik en sleep een rechthoek waar u uw bitmap wilt plaatsen, of klik eenmaal op de pagina om de bitmap te plaatsen en pas de grootte en positie later aan.
  3. Ga met de bitmap geselecteerd naar Bitmaps > Bitmap Color Mask. Het koppelvenster voor het kleurenmasker voor bitmaps verschijnt.

    Image
    Image
  4. Bevestig dat Kleuren verbergen is geselecteerd in het koppelvenster.
  5. Plaats een vinkje in het vakje voor het eerste kleurselectievak.
  6. Selecteer het pipetgereedschap onder de kleurselecties en klik vervolgens op de achtergrondkleur die u wilt verwijderen. De kleurselectiesleuf verandert in de kleur die u hebt geselecteerd.

  7. Klik op Toepassen.

    Image
    Image

    Misschien merkt u dat er nog wat randpixels achterblijven na het toepassen van de wijziging. Pas de tolerantie aan om ervoor te corrigeren door de tolerantieschuif naar rechts te verplaatsen om het percentage te verhogen en klik vervolgens op Toepassen.

  8. Als u extra kleuren in de bitmap wilt verwijderen, selecteert u het volgende selectievakje in het kleurselectiegebied en herha alt u de stappen.

Tips

Als je van gedachten verandert, gebruik dan de knop Kleur bewerken (naast de pipet) om de weggevallen kleur te wijzigen. Of schakel een van de vakjes uit en klik op Toepassenom opnieuw te beginnen.

Sla de instellingen van het kleurmasker op in CorelDRAW voor toekomstig gebruik door op de schijfknop op de docker te klikken.

Aanbevolen: