De downloadmap: wat het is en hoe het werkt

Inhoudsopgave:

De downloadmap: wat het is en hoe het werkt
De downloadmap: wat het is en hoe het werkt
Anonim

De downloadmap is de locatie op uw computer of mobiele apparaat waar bestanden, installatieprogramma's en andere inhoud die van internet is gedownload, worden geplaatst. Het kan inhoud tijdelijk of permanent opslaan, afhankelijk van uw voorkeuren. Deze gids behandelt alles wat Windows-, Mac-, Android- en iOS-gebruikers moeten weten, inclusief hoe ze het kunnen vinden en hoe je kunt wijzigen waar je downloads worden opgeslagen.

Waar vind ik mijn downloadmap?

De downloadmap is een belangrijk onderdeel van elk besturingssysteem, dus het moet gemakkelijk te vinden zijn op elk apparaat. De onderstaande instructies laten zien hoe u het kunt vinden op verschillende besturingssystemen.

Waar vind je de map Downloads op een Mac

Om downloads op macOS te vinden, opent u Finder door het Finder-pictogram in het Dock te selecteren. Selecteer Downloads in de kolom aan de linkerkant van het Finder-venster. U zou een lijst moeten zien met alle bestanden die naar uw apparaat zijn gedownload.

Mac-computers hebben meestal ook een Downloads-snelkoppeling in het Dock. Selecteer het om recent gedownloade bestanden weer te geven.

Waar vind je de map Downloads op een pc

Om uw downloadmap op een Windows 10-apparaat te openen, klikt u op het pictogram File Explorer op uw taakbalk en selecteert u vervolgens de map Downloads aan de linkerkant.

Image
Image

Het proces is vergelijkbaar voor Windows 8 en 7. Met Windows 8 moet u File Explorer openen, uw gebruikersmap selecteren, selecteer vervolgens Downloads Selecteer in Windows 7 de knop Start en selecteer vervolgens uw gebruikersnaam (meestal op bovenaan in de rechterkolom van het menu Start), selecteer vervolgens Downloads

Waar vind je de map Downloads op Android

Android-gebruikers hebben toegang tot downloads via de Files app. Je kunt het vinden in de app-lade van je apparaat als het nog niet op het startscherm staat. Ga als volgt naar de downloadmap via de app Bestanden:

  1. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het startscherm van uw apparaat om toegang te krijgen tot de app-lade.
  2. Selecteer Files (of My Files op Samsung-apparaten).

    Bij bepaalde telefoons kan het voor deze stap nodig zijn eerst een submap te selecteren. Samsung-gebruikers moeten bijvoorbeeld meestal de map Samsung selecteren en vervolgens Mijn bestanden. selecteren

  3. Selecteer het menupictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Downloads.

    Image
    Image

Als u Downloads selecteert, worden de bestanden weergegeven die u van internet hebt gedownload. Bij bepaalde apps (zoals Google Play TV & Movies en WhatsApp) worden de bestanden en inhoud die u downloadt echter rechtstreeks daarin opgeslagen in plaats van in de map Downloads. Als gevolg hiervan moet u ze openen en, in de meeste gevallen, hun menu's of instellingen openen om toegang te krijgen tot gedownloade inhoud.

Waar vind je de map Downloads op iOS

iPhone- en iPad-gebruikers kunnen hun downloads vinden op de iCloud Drive van hun apparaat. Tik op het pictogram dat op een map lijkt en tik vervolgens op Downloads.

Image
Image

Hoe kan ik downloads vinden met behulp van snelkoppelingen?

Met macOS en Windows 10 is het mogelijk om je downloadmap snel en gemakkelijk te openen met een sneltoets.

MacOS, gebruikers kunnen op Command+Alt+L op het bureaublad drukken om de map te openen. Als u op deze combinatie drukt in een browser zoals Chrome, wordt het downloadscherm van de browser geopend. Windows-gebruikers kunnen "Downloads" in de zoekbalk typen om de map te vinden.

Het is ook mogelijk om de map Downloads vast te pinnen op het macOS-dock als deze nog niet is vastgezet. Open gewoon een Finder-venster en klik met de rechtermuisknop op Downloads en selecteer vervolgens Toevoegen aan Dock.

Op dezelfde manier kunnen gebruikers van Windows 10 hun map Downloads toevoegen aan het menu Start:

  1. Druk op Windows-toets+I om het menu Instellingen te openen.

  2. Selecteer Personalisatie en dan Kies welke mappen verschijnen op Start.

    Image
    Image
  3. Schuif de Downloads tuimelschakelaar in de On positie.

    Image
    Image

Hoe kan ik de downloadlocatie wijzigen?

Voor degenen die een vendetta hebben tegen de downloadmap, of die gewoon willen dat bepaalde downloads ergens anders heen gaan, is het mogelijk om de instellingen van je browser te wijzigen zodat bestanden naar een andere locatie op je Mac of pc worden gestuurd.

Op een Mac-apparaat drukt u op Command+, (komma) om de Preferences/Settings weer te gevenscherm voor uw browser. Vanaf daar zijn uw volgende stappen afhankelijk van de door u gekozen browser. Hier is een specifiek voorbeeld voor Chrome:

  1. Druk op Command+,(komma).
  2. Scroll naar beneden en selecteer Geavanceerd.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar de subkop Downloads. Selecteer naast Locatie Wijzigen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de map waarnaar u de downloads wilt sturen in het venster dat verschijnt, zoals Documents of Desktop, en kies vervolgensSelecteren.

Voor Windows is er geen specifieke snelkoppeling die automatisch uw browserinstellingen opent. In plaats daarvan moet u ze vanuit de browser zelf openen. Als voorbeeld, hier is wat te doen met Firefox:

  1. Open Firefox en open vervolgens het menu met het hamburgerpictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opties.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar de subkop Downloads. Selecteer naast de optie Bestanden opslaan naar Browse.

    Image
    Image
  4. Kies de map waarnaar u uw downloads wilt verzenden en kies vervolgens Selecteer map.
  5. Selecteer OK.

Alle belangrijke browsers geven je de mogelijkheid om te wijzigen waar bestanden worden opgeslagen. Met Firefox vindt u de Altijd vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen direct onder de instelling Bestanden opslaan naar. Google Chrome heeft dezelfde optie in het instellingenmenu. Door de tuimelschakelaar in de Aan positie te zetten, wordt u gevraagd waar u vanaf dat moment uw downloads naartoe wilt sturen.

Aanbevolen: