Hoe een modem in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe een modem in te stellen
Hoe een modem in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de modem aan op het stopcontact met een coaxkabel en steek de modem in het stopcontact.
  • Sluit apparaten draadloos aan op de modem of met een ethernetkabel op een LAN-uitgang op de modem.

Wanneer u zich aanmeldt voor internetservice, biedt uw internetserviceprovider (ISP) u een modem die toegang heeft tot die internetservice. Deze gids begeleidt u bij het instellen van uw ISP-modem en het opzetten van een thuisnetwerk.

Een modem instellen

Verschillende ISP's bieden verschillende modellen modems. Alle modems hebben echter ingangsverbindingen om een internetverbinding tot stand te brengen en de uitgangsverbindingen die een thuisnetwerk creëren.

Image
Image

Voordat u uw modem aansluit, moet u ervoor zorgen dat de ISP de modem heeft geprogrammeerd met uw accountgegevens. Soms moet u de ISP bellen nadat u de modem bij u thuis hebt aangesloten. Zorg ervoor dat je met je ISP praat over wat ze moeten doen om je internetverbinding in te schakelen.

  1. Als je een internetservice via de kabel hebt gekocht, zoek dan een kabelpoort in je huis om de modem op aan te sluiten. Als je een DSL-telefooninternetservice hebt gekocht, moet je de modem aansluiten op de telefoonpoort van je huis. Zoek de poort in de buurt van het huis waar je de modem wilt plaatsen.

    Image
    Image
  2. Steek het ene uiteinde van de coaxiale (of coax) kabel die bij je modem is geleverd in de tv-wandaansluiting. Steek het andere uiteinde in de coax-poort aan de achterkant van uw kabelmodem. Als je een kabelmodem gebruikt, zie je een coaxpoort waar je het andere uiteinde van de coaxkabel in kunt schroeven. Als u een DSL-modem gebruikt, heeft de poort op de modem een label met de tekst 'Telefooningang' of 'Telefoon'.

    Image
    Image
  3. Steek vervolgens het uiteinde van de stroomconnector in de modem. Steek het uiteinde van de stekker in een stopcontact.

    Image
    Image
  4. Zodra je de modem hebt aangesloten en hij start op, doorloopt hij een opstartprogramma. Terwijl het doorgaat, zie je de poorten aan de voorkant van de modem knipperen en dan één voor één ononderbroken branden.

    Meestal zijn deze poorten:

    • Power light: Stroom is aangesloten op de modem
    • Online/Connected: De modem heeft een verbinding tot stand gebracht met de ISP
    • Internet: De modem heeft een verbinding met internet gemaakt
    • Network: Er is een lokaal netwerk (LAN) tot stand gebracht
    Image
    Image
  5. Zodra alle lampjes aan de voorkant van de modem continu branden of snel knipperen, bent u klaar om apparaten op de modem aan te sluiten. Je hebt verschillende opties om via je router verbinding te maken met internet.

    • Ingebouwde draadloze verbinding: sommige ISP's bieden modems met een ingebouwde draadloze router, dus u hebt geen secundaire router nodig. U kunt uw apparaten verbinden met het draadloze netwerk van de modem.
    • Direct LAN: gebruik een netwerkkabel om een bekabelde router op de modem aan te sluiten en sluit uw apparaten aan op de router met netwerkkabels.
    • Wireless: gebruik een netwerkkabel om een draadloze router op de modem aan te sluiten en verbind uw apparaten met de router via Wi-Fi.

    Als je kiest voor een bekabeld netwerk of een draadloze benadering, koop dan een router en sluit deze met een netwerkkabel aan op de WAN-poort van de modem.

    Image
    Image
  6. Zodra je de WAN-poort op je modem hebt aangesloten op je bedrade of draadloze router op de WAN-poort op de router, ben je klaar om al je computers en andere apparaten aan te sluiten.

Wanneer u zich aanmeldt voor internetservice, biedt uw internetserviceprovider (ISP) u een modem die toegang heeft tot die internetservice.

Verbind met uw apparaten

Of je nu een bekabelde of draadloze router op je modem hebt aangesloten, de methode om je apparaten op het netwerk aan te sluiten is over het algemeen hetzelfde.

In het bedrade geval moet u LAN-netwerkkabels gebruiken om uw computernetwerkpoort aan te sluiten op een van de LAN-netwerkpoorten.

Als je modem wordt geleverd met een ingebouwde draadloze router, hoef je geen router op de modem aan te sluiten. U kunt de onderstaande stappen gebruiken om het draadloze netwerk op dezelfde manier in te stellen.

  1. Sluit een laptop of computer aan op een van de LAN-poorten met behulp van een netwerkkabel van de netwerkpoort op uw computer naar een LAN-poort op de router.
  2. Selecteer het Start menu.

    Image
    Image
  3. Voer cmd in en selecteer Open onder Command Prompt app.

    Image
    Image
  4. Voer in de opdrachtprompt ipconfig in en druk op Enter.

    Image
    Image
  5. Open een webbrowser en voer het IP-adres in dat wordt vermeld in de ipconfig-resultaten voor de Default Gateway U ziet het inlogvenster voor de router. Als dit de eerste keer is dat u inlogt op de router, is de beheerders-ID meestal admin en is het wachtwoord leeg. U zou de Wi-Fi SSID en de Wi-Fi-wachtwoord moeten zien in het hoofdvenster van de router of onder het Wi-Fi-menu.

    Image
    Image
  6. Op elke computer in uw huishouden kunt u op het netwerkpictogram in de taakbalk klikken en de SSID zoeken in de lijst met beschikbare draadloze netwerken. Selecteer de Connect knop voor dat netwerk.

    Image
    Image
  7. Als dit de eerste keer is dat je verbinding maakt met een nieuw draadloos thuisnetwerk, wordt je gevraagd de toegangssleutel\netwerkbeveiligingssleutel in te voeren die je hierboven hebt genoteerd in de wifi-instellingen van je router. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  8. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, ziet u de draadloze status veranderen in Verbonden.

    Vergeet niet je router te beveiligen door het beheerderswachtwoord te wijzigen van leeg in een veilig wachtwoord dat je kunt onthouden.

Image
Image

Je kunt de bovenstaande stappen herhalen om andere apparaten met het nieuwe thuisnetwerk te verbinden.

Aanbevolen: