JBL Clip 3 Review: een uitknipbare sidekick met solide geluid

Inhoudsopgave:

JBL Clip 3 Review: een uitknipbare sidekick met solide geluid
JBL Clip 3 Review: een uitknipbare sidekick met solide geluid
Anonim

Bottom Line

De JBL Clip 3 is een goede luidspreker, maar niet de beste. Alleen al vanwege de duurzaamheid en het flitsende uiterlijk is het misschien de prijs waard, maar verwacht niet dat het audiofiele prijzen wint

JBL Clip 3 Bluetooth-luidspreker

Image
Image

De JBL Clip 3 is een uiterst draagbare Bluetooth-luidspreker die tot doel heeft u een muziekapparaat in accessoirestijl te bieden dat niet omslachtig of opdringerig is. Voor het grootste deel doet het dit goed met een redelijk kleine voetafdruk en een echt stevige clip om het vast te maken aan elke tas die je draagt. Dit plaatst de Clip in een unieke categorie - niet bepaald een rechthoekige Bluetooth-luidspreker om op een picknickdeken te gooien, maar ook niet zo persoonlijk als een koptelefoon.

Het formaat is nogal beperkend op het gebied van geluidskwaliteit en biedt weinig ruimte voor baspoorten of grote luidsprekerdrivers. Maar voor basisgebruik houdt dat het niet echt tegen, en de kwaliteit van de constructie naast de duurzame functies die JBL heeft toegevoegd, zorgt voor een echt solide apparaat voor degenen die onderweg zijn. En omdat het zo klein is, kun je het gemakkelijk als back-up in een tas gooien en het klaar hebben voor gebruik wanneer de situatie zich voordoet.

Design: het volledige spectrum, gecentreerd op de clip

Ik heb een zwarte Clip 3 in handen gekregen, die uiteindelijk de eenvoudigste beschikbare ontwerpoptie was. De hele constructie is een ronde luidspreker met aan de voorkant het strak geweven nylon rooster van JBL en aan de achterkant een zachte rubberen schaal en het iconische uitroepteken van JBL. Uit de bovenkant van de behuizing steekt een clip in karabijnhaak die in werkelijkheid een stuk groter is dan op foto's lijkt. Het JBL-logo is omlijst in het verwachte metallic JBL-oranje en rond de buitenste rand is donkerzilver. Dit alles zorgt voor een vrij bescheiden look, maar op ware JBL-mode staat er een waanzinnige spreiding van kleuropties tot je beschikking.

Er zijn 8 standaardkleuren beschikbaar via de Amazon-lijst die in deze recensie is gelinkt, variërend van superhelder geel tot mooi zacht leiblauw, maar je kunt je Clip 3 eigenlijk aanpassen aan vrijwel elke kleurencombinatie die je maar kunt bedenken - zelfs inclusief de optie om camopatronen toe te voegen. Dit maakt dit een van de grootste redenen om de Clip te kopen, en het is logisch omdat je de luidspreker op dezelfde manier aan je tas vastmaakt als aan een ander sleutelhangeraccessoire.

Image
Image

Draagbaarheid: klein, maar toch een beetje omvangrijk

Dit is een van de kleinste Bluetooth-luidsprekers op de markt die de oomph van JBL's klassieke geluidskwaliteit biedt. Als u echter op zoek bent naar de Clip 3, is de kans groot dat u iets wilt dat erg klein en erg bescheiden is. Deze luidspreker is niet per se groot, maar het is belangrijk op te merken dat hij eigenlijk een paar centimeter dik is. W

Als je het aan een rugzakriem klikt, rust het mooi, maar het steekt uit op een manier die duidelijk zijn omvang laat zien. Hij weegt ook een half pond, dankzij de stevige, waterdichte constructie en de duurzame metalen clip. Dat is niet superzwaar, maar het is zeker iets dat je zult voelen als je het als een sleutelhanger behandelt. Ik ontdekte dat het beter was om de luidspreker in het voorvak van mijn tas te plaatsen dan hem tijdens het transport aan mijn tas te bungelen, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

Dit specifieke pakket wordt geleverd met een echt substantiële reiskoffer, wat een leuke toevoeging is, maar naar mijn mening was het een beetje overdreven. De behuizing is erg mooi, met een schaal in neopreenstijl en een superzachte voering om je investering van $ 70 te beschermen, maar door de luidspreker in de behuizing te plaatsen, wordt zijn omvang in bijna elke dimensie verdubbeld. Al met al is dit een geweldige luidspreker voor degenen die iets kleins willen, maar het is niet zo klein als het op het eerste gezicht lijkt.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: passend bij de prijs

Een echt opvallend kenmerk van de Clip 3 is hoe stevig hij in je hand ligt. De dikke plastic achterkant met zacht aanvoelend rubber zorgt voor veel duurzaamheid met een beetje schokabsorptie. Dankzij het dikgebreide luidsprekerrooster kan de driver het geluid naar buiten duwen zonder zoveel gaten dat de dingen zichtbaar blijven.

Zelfs de karabijnhaakclip voelt aan als een sterk aluminium wandelaccessoire, in tegenstelling tot de goedkope karabijnhaken die je gewend bent op niet-klimmende producten (hoewel het zeker niet echt veilig is om te klimmen). Het chassis is zelfs zo stijf dat de opgedrukte knoppen aan de zijkant een beetje te hard zijn om in te drukken wanneer je het wilt inschakelen en een apparaat wilt koppelen. Het is een kleine klacht, en is waarschijnlijk een product van hoe verzegeld het apparaat is, maar het is niet super bevredigend om deze bedieningselementen te gebruiken.

De ingebouwde IPX7-waterdichtheid is vrij standaard voor deze klasse van luidsprekers - de meeste opties voor deze prijs zullen dit niveau van waterbestendigheid hebben. De X duidt op een gebrek aan stoftesten, hoewel de waterafdichting hierop enige stofbestendigheid zou moeten bieden. De 7 betekent dat je de speaker tot wel een half uur tot 3 meter onder kunt dompelen, en die toestand is getest in laboratoria. Ik raad niet aan om de luidspreker recreatief onder te dompelen, omdat zout water, chloor of andere omgevingsfactoren problemen kunnen veroorzaken, maar deze luidspreker zou prima moeten werken op kampeertrips of bij ander slecht weer.

Een echt opvallend kenmerk van de Clip 3 is hoe stevig hij in je hand ligt. De dikke plastic achterkant met zacht aanvoelend rubber zorgt voor veel duurzaamheid met een beetje schokabsorptie. Dankzij het dikgebreide luidsprekerrooster kan de driver het geluid naar buiten duwen zonder zoveel gaten dat de dingen zichtbaar blijven.

Connectiviteit en installatie: eenvoudig en bescheiden

Een echt opvallend kenmerk van de Clip 3 is hoe stevig hij in je hand ligt. De dikke plastic achterkant met zacht aanvoelend rubber zorgt voor veel duurzaamheid met een beetje schokabsorptie. Dankzij het dikgebreide luidsprekerrooster kan de driver het geluid naar buiten duwen zonder zoveel gaten dat de dingen zichtbaar blijven.

Wanneer je de Clip 3 voor het eerst inschakelt, gaat hij naar de standaard Bluetooth-koppelingsmodus (aangegeven door een kenmerkende JBL-toon). Zoek de Clip 3 in het menu van uw apparaat en koppel hem. Ik ontdekte eigenlijk dat de Clip 3 bijna onmiddellijk op mijn iPhone XS verscheen en dat het koppelen sneller ging dan andere apparaten die ik heb getest. Er is een duidelijk gelabelde Bluetooth-knop waarmee u on-demand opnieuw naar de koppelingsmodus kunt gaan om verbinding te maken met een ander apparaat. Tot nu toe, zo goed.

Image
Image

Geluidskwaliteit: goed, niet geweldig

De connectiviteitsspecificaties zelf zijn vrij standaard voor de prijs: Bluetooth 4.1 is het hier gekozen protocol, dat een beetje gedateerd is in vergelijking met de Bluetooth 5 die je op nieuwere apparaten zult vinden, maar het werkte prima in mijn testen. Ik denk dat de naam van het spel hier is dat je dit apparaat waarschijnlijk buiten zult gebruiken, en in die directe, line-of-site-omstandigheden is Bluetooth 4.1 volledig bruikbaar, zelfs op tientallen meters afstand. JBL heeft de vereiste A2DP-, AVRCP-, HFP- en HSP-protocollen ingevoerd, wat betekent dat het met de meeste consumentenapparaten werkt en als speakerphone kan worden gebruikt, wat vooral handig is nu zo velen van ons nu op afstand werken. Ik gebruikte de Clip 3 voor een paar Zoom-gesprekken en ontdekte dat de geluidskwaliteit met sprongen beter was dan die van mijn laptopluidsprekers (te verwachten) en een beetje duidelijker aan de voorkant van de microfoon. Al met al vond ik de verbinding voldoende stabiel op de Clip 3.

Met een apparaat zo klein als de Clip 3, is het moeilijk om zeker te weten wat je krijgt voor geluidskwaliteit. Als algemene regel geldt dat grotere luidsprekerbehuizingen vollere resultaten opleveren, omdat ze plaats bieden aan grotere fysieke luidsprekerdrivers, en ze kunnen ruimte in de akoestische kamer bieden om verschillende frequenties over te dragen. Die flexibiliteit krijg je niet met een apparaat dat kleiner is dan 15 cm.

Zoals geïmpliceerd door het enkele ronde ontwerp, is er één 40 mm-transducer die niet veel lijkt op degene die te vinden is op een paar over-ear studiokoptelefoons. Het is eigenlijk slim dat JBL ervoor heeft gekozen om voor een enkele luidspreker te gaan, wat betekent dat ze de hele build kunnen gebruiken voor die ene grote driver. Maar dit betekent dat ze de mogelijkheid opofferen om elke bas te porten - de Clip 3 is in wezen slechts een kleine versterker en een enkele luidspreker die 3,3 W vermogen levert, met zeer weinig akoestische augmentaties.

De Clip 3 biedt alleen dekking zo laag als 120Hz en zo hoog als 20kHz. Dit betekent dat je in feite honderd hertz aan bas opoffert aan de lage kant. Anekdotisch biedt deze luidspreker duidelijk niet veel oomph aan de lage kant.

De frequentierespons is een andere afweging, aangezien de Clip 3 alleen dekking biedt tot 120Hz en zo hoog als 20kHz. Dit betekent dat je in feite honderd hertz aan bas opoffert aan de lage kant. Anekdotisch biedt deze luidspreker duidelijk niet veel oomph aan de lage kant. Dat is niet erg, want in dit geval lijkt het erop dat JBL ervoor heeft gekozen om veel meer van hun eieren in de middenmand te leggen. Normaal gesproken zou ik aannemen dat dit modderige resultaten zou opleveren, maar er is een slimme signaalverwerking gaande waardoor deze luidspreker zelfs bij hoge volumes gelijkmatig en vol klinkt.

Image
Image

Batterijlevensduur: redelijk goed voor het volume

Luisteren naar gesproken woorden was ook verrassend duidelijk op deze spreker - goed nieuws voor podcastfans. Er zijn hier geen fancy Bluetooth-codecs zoals aptX, dus je moet vertrouwd zijn met de sonische compressie die inherent is aan standaard Bluetooth-transmissie. Een andere tip is om te proberen de Clip 3 op verschillende manieren vast te houden, omdat het heel anders klinkt wanneer het aan de clip wordt gehangen dan in je hand. Over het algemeen zul je niet ontevreden zijn over het geluid, maar je zult ook geen indruk maken op je picknickgasten.

JBL klokt de levensduur van de batterij van de Clip 3 op ongeveer 10 uur gemiddeld continu afspelen. Dat totaal lijkt flauw, maar met een 1.000 mAh aan boord is het eigenlijk behoorlijk indrukwekkend wat JBL in de voetafdruk heeft gedaan. En dat is het punt, nietwaar? Dit is een Bluetooth-luidspreker die veel luid kan klinken, niet meer ruimte in beslag neemt dan een softbal en je nog steeds door een volledig vrijdagavondfeest zal helpen.

Dit is een Bluetooth-luidspreker die veel luid kan klinken, niet meer ruimte in beslag neemt dan een softbal en je nog steeds door een volledig vrijdagavondfeest heen helpt.

Software en extra functies: redelijk eenvoudig met één draai

De pompen van 3,3 W klinken erg goed, maar ik vond een heel duidelijk verschil tussen de levensduur van de batterij die ik uit de Clip 3 haalde toen deze op half volume stond versus 90 procent volume. Als je die 10 uur wilt, wees dan bereid om wat kracht op te offeren, maar in het ergste geval kijk je naar ongeveer 5 of 6 uur. De micro-USB-poort aan boord is eigenlijk alleen in staat om de Clip 3 zo snel als 3 uur op te laden van leeg naar vol. Dat is alles bij elkaar genomen niet verschrikkelijk, maar vergeleken met de 10 uur gebruik, voelt die verhouding een beetje laag aan. Ik denk dat mijn verwachtingen me hier misleid hebben omdat ik hoopte op een langere levensduur van de batterij, maar voor het formaat is het niet erg teleurstellend.

Er zijn twee belangrijke punten die volgens mij de moeite waard zijn om hier te bespreken. De eerste is het meest voor de hand liggend: de clip. Vreemd genoeg, hoewel de meeste draagbare Bluetooth-luidsprekers een soort touw-en-lusbevestiging bieden voor draagbaarheid en het bevestigen van het apparaat aan je tas, bieden maar weinigen een stijve, volledig aangesloten karabijnhaak. Deze onderscheidende factor is nuttig omdat het de noodzaak van een zeer duidelijk punt van fysieke zwakte elimineert en een superstudiemechanisme mogelijk maakt om uw apparaat aan een tas te bevestigen.

Prijs: Misschien een beetje duur

Een nadeel is dat de Clip 3 niet compatibel is met JBL's Connect smartphone-app. Dit is teleurstellend omdat de JBL Connect-app de functionaliteit echt goed uitbreidt voor de Flip-, Charge- en Pulse-luidsprekers in de lijn, waardoor EQ-functionaliteit mogelijk is, verbinding maakt met andere apparaten, enz. De Clip 3 zou een veel beter apparaat zijn met deze extra controle, maar zoals het er nu uitziet, zit je vast met de beperkte opties aan boord.

Als je de Clip 3 in de uitverkoop vindt, wordt het een veel meer aan te bevelen product. Maar zoals het er nu uitziet, ben je misschien beter met een andere superdraagbare optie.

JBL Clip 3 vs. Bose Soundlink Micro

Met dit apparaat betaal je grotendeels voor de JBL-merknaam. Omdat de geluidskwaliteit niets bijzonders is en het ontbreken van extra functies en softwarefunctionaliteit, blijven er twee dingen over. Ten eerste is JBL een premium audiomerk en het karakter van het geluid sluit aan bij die verwachtingen. Ten tweede is het apparaat duurzaam, dus het zal waarschijnlijk lang meegaan, door veel feestjes en avonturen. Ik kan echter niet te goeder trouw zeggen dat $ 70 een goede deal is. Als u de Clip 3 in de uitverkoop vindt, wordt het een veel meer aan te bevelen product. Maar zoals het er nu uitziet, bent u misschien beter met een andere superdraagbare optie.

Een middenweg keuze voor draagbare audio

Met ongeveer $ 70 bevindt de Clip 3 zich zeker in het midden tot premium prijsbereik, en daarom moet je hem vergelijken met een premium merk als Bose. De Soundlink Micro biedt niet echt de kleuropties, de clip ziet er een beetje flimsier uit dan die van de Clip 3 en is $ 30, maar de Soundlink geeft je een betere geluidskwaliteit en een nog betere merknaam.

Specs

  • Productnaam Clip 3 Bluetooth-luidspreker
  • Product Merk JBL
  • SKU B07YVCW1N5
  • Prijs $69,99
  • Gewicht 0,49 lbs.
  • Productafmetingen 5,4 x 3,8 x 1,8 inch.
  • Kleur zwart, blauw, grijs, groen, roze, rood, wit, geel en aangepaste opties
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Garantie 1 jaar
  • Audiocodecs SBC, AAC
  • Levensduur batterij 10 uur
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.1
  • Draadloos bereik 30m

Aanbevolen: