Canon Pixma iX6820 Review: een eenvoudige, solide printer met hoogwaardige uitvoer

Inhoudsopgave:

Canon Pixma iX6820 Review: een eenvoudige, solide printer met hoogwaardige uitvoer
Canon Pixma iX6820 Review: een eenvoudige, solide printer met hoogwaardige uitvoer
Anonim

Bottom Line

Als je alleen maar documenten en foto's hoeft af te drukken, is deze Pixma een goede keuze.

Canon PIXMA iX6820

Image
Image

We hebben de Canon Pixma iX6820 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Canon Pixma iX6820 is een heavy-duty printer die perfect is voor fotoliefhebbers en professionals die regelmatig kleurendocumenten produceren. Het is misschien niet zo snel als sommige concurrenten, maar het drukt uitstekende foto's af en levert hoogwaardige documenten in kleur en zwart-wit op. Als u uw printer niet nodig hebt om te scannen, kopiëren of faxen, is dit een solide investering.

Image
Image

Ontwerp: het heeft één taak

Dit Pixma-model is een zeer eenvoudige printer. Toen we onze testeenheid ontvingen, was er een waarschuwing op de doos geplakt die benadrukte: Het is geen alles-in-één printer. Het scant of kopieert niet.” De waarschuwing gaat verder met te zeggen dat als u deze printer per ongeluk hebt gekocht, u deze onmiddellijk moet retourneren. Als je functies zoals een scanner of kopieerapparaat nodig hebt, kun je het zusterproduct van deze printer overwegen, de Canon Pixma TS9120.

Met afmetingen van 23 x 12,3 x 6,3 inch moet je een behoorlijke hoeveelheid ruimte vrijmaken om hem te gebruiken. Het is ook geen apparaat dat je vlak tegen een muur kunt duwen. Omdat de papierinvoer aan de achterkant en de papierlade aan de voorkant zo ver uitsteken, moet je ervoor zorgen dat je minstens dertien centimeter meer ruimte hebt aan de voorkant van de printer en zeven centimeter aan de achterkant. Hoewel dit zeker geen machine van industrieel formaat is, is het ook geen compacte printer.

Het derde ding om te weten is dat dit een heavy-duty printer is. Het is 17,9 pond, gemaakt van knap maar solide materiaal en stevig als een rots. Dit is een groot contrast met de Pixma TS9120, die vaak het gevoel had dat hij zou breken of onderdelen zou verliezen als er minder voorzichtig mee werd omgegaan. Je kunt hem zeker niet op de grond laten vallen en verwachten dat hij het overleeft, maar je kunt wel compartimenten en deuren openen zonder het gevoel te hebben dat ze op het punt staan eraf te vallen.

Kleur, tekst en afbeeldingen waren vet en vloeiend, en er was geen spoor van afdruklijnen of ongelijkmatige inkt.

Het ha alt papier uit een enkele bron, de bovenste invoer. De invoer kan maximaal 150 vel bevatten en is compatibel met papier van 4x6, 5x7, 8x10, 11x17 en 13x19. Het drukt ook af op standaard brieven en juridische documenten, evenals U. S. 10-enveloppen.

De Pixma iX6820 gebruikt vijf afzonderlijke kleureninktcartridges in plaats van de traditionele zwarte en driekleurencartridges. Dit is een groot voordeel, omdat het betekent dat u bepaalde kleuren kunt wijzigen als ze opraken. Als u bijvoorbeeld foto's afdrukt die cyaan veel sneller leegmaken dan geel en magenta, moet u de volle prijs betalen voor een nieuwe driekleurencartridge, ook al zijn uw reserves voor de andere kleuren bijna vol. Met dit model kunt u gewoon de cyaancartridge kopen en geld en inkt besparen.

Naast afzonderlijke tanks, levert Canon ook een tweede zwarte cartridge met de naam "Pigment Black". Dit is niet alleen bedoeld om u voldoende zwartreserves te geven om zowel op tekst gebaseerde documenten als foto's te verwerken, maar ook om het zwart in de foto's zo donker en getrouw mogelijk te maken aan uw digitale foto's. Andere Canon-printers die we hebben getest, hebben een extra "Photo Blue" -kleur voor extra kwaliteit, maar die ontbreekt bij de Pixma iX6820.

Een ding dat deze AirPrint-printer enigszins frustrerend maakt om te gebruiken, is het ontbreken van elk type display. Dit betekent dat u in wezen blind vliegt als het gaat om zaken als instellingen, papier- of wagenstoringen of andere fouten. Het betekent ook dat je afhankelijk bent van een computer om het te gebruiken. Andere printers die we hebben getest, hebben ruime aanraakschermen waarmee u de printerfuncties kunt openen en gebruiken zonder zelfs maar een computer of mobiel apparaat aan te zetten.

Een ander kenmerk dat deze draadloze printer mist, is dubbelzijdig afdrukken, de mogelijkheid om documenten op beide zijden van een vel papier af te drukken. Dit lijkt misschien een kleinigheid, aangezien dubbelzijdig afdrukken veel langer duurt en het inktverbruik niet vermindert, maar het bespaart wel op papierkosten.

Image
Image

Configuratieproces: snel en eenvoudig als de website van Canon functioneel is

Als alles goed gaat, zou je deze printer binnen een uur na het openen van de doos moeten kunnen instellen en gebruiken. De meegeleverde instructies zijn gebaseerd op afbeeldingen met minimale tekst en zijn zeer gemakkelijk te volgen. Zelfs als je niet technisch onderlegd bent, zou je het met weinig problemen moeten kunnen instellen. Tijdens onze testfase hadden we de hardware-kant van de installatie in ongeveer 25 minuten voltooid.

Maar als het ging om het installeren van software en het verbinden met het netwerk, worstelden we enorm. We hadden eerder de Canon Pixma TS9120 geïnstalleerd en het proces was snel en eenvoudig, en aangezien we de software van Canon al op onze testmachine hadden, verwachtten we een versneld installatieproces.

We ontdekten echter dat de iX6820 extra software nodig had. We volgden de instructies naar de juiste website om de software te downloaden, maar kregen niets anders dan 502 fouten en onleesbare tekst. We waren genoodzaakt het installatieproces op te geven en te wachten tot de website van Canon de problemen had opgelost, wat ongeveer anderhalve dag later gebeurde.

We ondervonden ook lichte frustratie over de prestaties van de printer in het begin van onze tests. Onze eerste twee pogingen om ons testscenario af te drukken stopten abrupt ongeveer een kwart van de weg door de taak. We hebben geprobeerd het bestand opnieuw af te drukken met hetzelfde resultaat. Om het hele document af te drukken, moesten we een nieuwe PDF maken met een andere bestandsnaam.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: Uitstekend tot in het kleinste detail

Tijdens onze testperiode hebben we honderden pagina's met zwart-wit, op tekst gebaseerde documenten afgedrukt. Toen we de resultaten inspecteerden, ontdekten we dat de tekst helder, goed gedefinieerd en zonder enig bewijs van vlekken of vegen was. Het zwart was diep, uitgesproken en leesbaar, ongeacht het lettertype.

Het afdrukken van documenten in kleur was eveneens uitstekend. We hebben ongeveer een dozijn kleurendocumenten gedrukt: nieuwsbrieven, kalenders, flyers, certificaten en briefpapier. In beide gevallen waren kleur, tekst en afbeeldingen vet en vloeiend, en er was geen spoor van druklijnen of ongelijkmatige inkt.

We hebben de Pixma iX6820 ook gebruikt om een volledige 50-pack van 4x6 foto's en een paar 8x10's af te drukken. De kwaliteit van de afdruk was uitstekend. Het zwart was diep, de kleuren waren helder en rijk en het wit was levendig.

Huidtint was ook opmerkelijk goed, als je zeer gedetailleerde close-ups van iemands huid of gezicht hebt, zie je elke porie en vlek. Nadat de afbeeldingen waren afgedrukt, droogde de inkt snel en was elke foto absoluut framewaardig.

De maximale afdrukresolutie voor deze printer is 9600x2400 dpi voor kleur en 600x600 voor zwart. Dit blaast de andere printers die we hebben getest uit het water in termen van pure specificaties en wordt weerspiegeld in de resultaten. De OfficeJet 3830 en Pixma TS9120 kwamen slechts af en toe overeen met de kleurdiepte en het detailniveau van de Pixma iX6820.

Image
Image

Snelheid: snelle, maar niet de snelste printer in de race

Om de afdruksnelheid van de AirPrint-printers die we hebben getest te meten, hebben we ze gebruikt om een scenario met alleen tekst van 100 pagina's af te drukken. De Pixma iX6820 voerde de taak uit in 13 minuten en 14 seconden, met een gemiddelde van 13,2 pagina's per minuut. Dat is snel, maar de HP OfficeJet kon hetzelfde document in 11 minuten en 12 seconden afdrukken, en de Pixma TS9120 duurde slechts negen minuten en 30 seconden.

De afdruksnelheden in kleur variëren sterk, afhankelijk van het type document dat u afdrukt. Het afdrukken van een kleurgecodeerde spreadsheet kan slechts 45 seconden duren, terwijl een grafisch zware nieuwsbrief tot twee minuten kan duren, vergelijkbaar met de andere printers die we hebben getest.

Image
Image

Software: Redelijk maar niet noodzakelijk

Canon bundelt verschillende programma's met dit apparaat. Na de installatie is My Image Garden de belangrijkste die u gaat gebruiken. Het is een capabel programma met goede tools voor het organiseren van foto's en ontwerpmogelijkheden. U kunt het programma gebruiken om uw foto's af te drukken, fotolay-outs, collages, kaarten, kalenders en zelfs stickers te ontwerpen en af te drukken.

De interface is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren, en de ontwerptools zijn toegankelijk voor iedereen die zelfs maar over elementaire computervaardigheden beschikt. Er zijn echter tools in MIG die u niet kunt gebruiken met deze printer, zoals scannen of rechtstreeks afdrukken naar een optische schijf.

Het is overal verkrijgbaar voor $ 140 of minder, een koopje voor alles wat de iX8620 te bieden heeft.

Als je een Mac-gebruiker bent, weet dan dat MIG niet de mogelijkheid heeft om je afbeeldingen uit de Foto's-app van Apple te halen. Als je die foto's wilt gebruiken, moet je ze exporteren vanuit Foto's en ze in een map ergens buiten de app plaatsen. De map Afbeeldingen in de Finder is de beste manier om ze gemakkelijk te vinden in My Image Garden.

Draadloos en mobiel printen: print overal en op bijna elk apparaat

Deze printer werd niet geleverd met een ethernetkabel om verbinding te maken met een netwerk of computer, wat u waarschijnlijk zal aanmoedigen om ten volle te profiteren van de draadloze mogelijkheden van deze AirPrint-printer. Na de eerste installatie kunt u deze printer verbinden met elke computer op hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Elk apparaat met macOS of iOS kan AirPrint gebruiken met de Pixma iX6820. Tijdens onze testfase hebben we AirPrint gebruikt om documenten en iPhoto's af te drukken vanaf een iMac uit 2015, een MacBook Pro uit 2017 en verschillende iPhones, van de iPhone X helemaal tot de 5S. Elk detecteerde de Pixma iX6820 snel en het afdrukproces begon onmiddellijk nadat we op afdrukken hadden geklikt of getikt, en we hadden een voltooid document van één pagina in minder dan 10 seconden.

Helaas heeft de iX6820 geen geheugenkaartsleuf of USB-poort. Dit zou erg handig zijn voor fotografen die hun foto's rechtstreeks vanaf een SD-kaart of rechtstreeks vanaf een camera willen printen zonder het gedoe van een computer.

Hoewel het bedoeld is om draadloos te worden gebruikt, is er een ethernetpoort in het achterpaneel van deze AirPrint-printer. U moet uw eigen kabel meenemen, maar u kunt deze aansluiten op een traditioneel bekabeld netwerk of rechtstreeks op een computer.

Bottom Line

Canon vermeldt de adviesprijs van deze draadloze printer op $ 199, een behoorlijke prijs gezien de resultaten die het oplevert, maar je kunt het ook regelmatig voor minder vinden. Op het moment van schrijven is het algemeen verkrijgbaar voor $ 140 of minder, een koopje voor alles wat de iX8620 te bieden heeft.

Pixma iX6820 vs. HP OfficeJet 3830 (K7V40A)

We hebben deze machine getest naast de HP OfficeJet 3830 (K7V40A). Als u tussen de twee kiest, raden we de Pixma iX6820 aan als u boven alles waarde hecht aan het afdrukken van foto's van hoge kwaliteit. Ga voor een betrouwbaar, snel kantoorwerkpaard met de HP OfficeJet 3830.

Doet één ding buitengewoon goed

De Canon Pixma iX6820 heeft een enkele functie, om documenten en foto's af te drukken, en dat doet hij best goed. Het produceert snel hoogwaardige resultaten en kan eenvoudig worden aangesloten op de meeste computers en mobiele apparaten. Het is waarschijnlijk overdreven voor thuisgebruikers, tenzij je de fotokwaliteit heel serieus neemt. Het zal het goed doen als een kleine kantoormachine voor gemiddeld afdrukken.

Specs

  • Productnaam PIXMA iX6820
  • Product Merk Canon
  • UPC QX1729502A
  • Prijs $199.00
  • Productafmetingen 23 x 12,3 x 6,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows® 8, Windows 8.1, Windows 7, 13 Windows 7 SP1, Windows Vista SP1, Vista SP2, Windows XP SP3 32-bit13, Mac OS® X v10.6.8 - v10.9
  • Aantal lades 1
  • Type printer Inkjet
  • Ondersteunde papierformaten 4 x 6, 5 x 7, 8 x 10, Letter, Legal, 11 x 17, 13 x 19, VS 10 Enveloppen
  • Connectiviteitsopties Wi-Fi, Ethernet, AirPrint, Google Cloud Print

Aanbevolen: