Een ernstig accentteken typen op elk toetsenbord

Inhoudsopgave:

Een ernstig accentteken typen op elk toetsenbord
Een ernstig accentteken typen op elk toetsenbord
Anonim

Wat te weten

  • Mac: Houd Option ingedrukt en druk op de grave-toets op het toetsenbord. Laat de toetsen los en typ de letter om te accentueren.
  • Windows: Druk op het numerieke toetsenbord op Num Lock. Houd Alt ingedrukt en typ de 4-cijferige code voor de letter met accent. Of gebruik Character Map.
  • iOS/Android: Houd op het virtuele toetsenbord A, E, I, O of U ingedrukt om een venster met een accent te openen. Schuif uw vinger naar het graf en til op.

Dit artikel legt meerdere manieren uit om een ernstig accentteken te typen op Mac-, Windows- en iOS- en Android-toetsenborden van mobiele apparaten. Het bevat informatie voor het typen van een graf in HTML.

Een ernstig accent typen op een Mac

Het ernstige accentteken wordt zelden gebruikt in het Engels. De Fransen gaven ons echter accentrijke woorden als vis-à-vis, voilà en pièce de resistance. In het Engels worden ernstige accenttekens gebruikt met de volgende klinkers in hoofdletters en kleine letters: À, à, È, è, Ì, ì, Ò, ò, Ù en ù.

Er zijn verschillende manieren om een ernstig accent op een Mac-toetsenbord te typen.

Een toetsaanslagcombinatie gebruiken

Gebruik een toetscombinatie om een ernstig accent op een Mac-computer te typen.

  1. Houd de Option-toets ingedrukt en druk vervolgens op de grave-toets, die hetzelfde is als de tilde-toets (~).
  2. Laat de toetsen los en typ de letter die u wilt accentueren om een kleine letter te maken met een ernstig accentteken.

    Als u wilt dat de letter een hoofdletter is, drukt u op de toets Shift voordat u de letter typt die u wilt accentueren.

Gebruik het toetsenbordaccentmenu

Hier leest u hoe u het toetsenbordaccentmenu gebruikt om een ernstig accent te typen.

  1. Houd op het toetsenbord de toets ingedrukt voor de letter die u wilt accentueren totdat een menu verschijnt. Het menu bevat de verschillende accentopties die beschikbaar zijn voor de letter. Elke optie heeft een nummer eronder dat overeenkomt met een cijfertoets.

    Image
    Image
  2. Druk op het nummer op het toetsenbord dat overeenkomt met het teken of accent dat u wilt gebruiken, of klik met de muis op het item in het accentmenu.

Gebruik het menu Emoji en symbolen

Hier leest u hoe u het menu Emoji en symbolen gebruikt om een ernstig accent op een Mac-computer te typen.

  1. Selecteer in de menubalk Bewerken > Emoji & Symbolen.

    De sneltoets is Control+ Command+ Space.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Window pictogram in de rechterbovenhoek van het menu Emoji en symbolen.

    Image
    Image
  3. Voer grave in de zoekbalk in om een uitgebreide selectie tekens met grafaccenten te bekijken.

    Image
    Image
  4. Klik en sleep het teken dat u wilt gebruiken in het tekstveld waarin u werkt.

    Image
    Image

Een ernstig accent typen in Windows

Als je een numeriek toetsenblok aan de rechterkant van het toetsenbord hebt, gebruik het dan om ernstige accenten te maken met viercijferige cijfercodes op computers met Windows.

Het numerieke toetsenbord is een toetsenbord met 17 toetsen dat meestal aan de rechterkant van een standaard pc-toetsenbord te vinden is. Het kan ook een apart apparaat zijn dat op de computer wordt aangesloten. Druk op de Num Lock toets om het numerieke toetsenbord in of uit te schakelen.

  1. Druk op Num Lock bovenaan het toetsenbord om het numerieke toetsenbord in te schakelen.
  2. Houd de Alt-toets ingedrukt terwijl u de juiste viercijferige cijfercode op het numerieke toetsenbord typt om een teken met een ernstig accentteken te typen.

De cijfercodes voor hoofdletters zijn als volgt:

  • Alt + 0192=À
  • Alt + 0200=È
  • Alt + 0204=Ì
  • Alt + 0210=Ò
  • Alt + 0217=Ù

De cijfercodes voor kleine letters zijn als volgt:

  • Alt + 0224=à
  • Alt + 0232=è
  • Alt + 0236=ì
  • Alt + 0242=ò
  • Alt + 0249=ù

Als je geen numeriek toetsenbord hebt, werkt deze methode niet. U kunt in plaats daarvan tekens met accenten kopiëren en plakken vanuit de tekenkaart. Typ in Windows 10 map in het zoekvak op de taakbalk en selecteer Character Map in de lijst met zoekresultaten.

Image
Image

Grave op mobiele iOS- en Android-apparaten

Gebruik het virtuele toetsenbord op uw mobiele iOS- of Android-apparaat om toegang te krijgen tot speciale tekens met accenttekens, inclusief het graf.

  1. Plaats de cursor in elke app die tekst ondersteunt.
  2. Houd de A, E, I, O, of U toets op het virtuele toetsenbord om een venster te openen met accentopties voor die letter.
  3. Schuif je vinger naar het personage met een graf en til je vinger op om het te selecteren en plaats het op de plaats waar de cursor staat.

    Image
    Image

Grave Accent in HTML

Om een ernstig accentteken op een website te gebruiken, voegt u het teken in de HTML in door & (ampersand-symbool) te typen gevolgd door de letter (A, E, I, O, of U), het woord grave, dan een ;(puntkomma) zonder spaties tussen de karakters.

Tips voor het werken met ernstige accenten

In HTML kunnen sommige tekens met ernstige accenttekens kleiner lijken dan de omringende tekst. Vergroot in dit geval het lettertype voor alleen die tekens als dat nodig is.

Gebruik in Windows niet de cijfers boven aan het toetsenbord om tekens met accenten in te voegen. Gebruik het numerieke toetsenbord en zorg ervoor dat Num Lock is ingeschakeld.

Sommige programma's hebben speciale toetsaanslagen of menu-opties voor het maken van diakritische tekens, zoals het ernstige accentteken. Raadpleeg de toepassingshandleiding of helpbestanden als de algemene toetsaanslaginstructies die hier worden weergegeven niet werken voor het typen van ernstige accenttekens in een app of programma.

Andere diakritische tekens

Andere diakritische tekens zijn toegankelijk op een manier die vergelijkbaar is met het typen van een ernstig accent. Deze tekens zijn beschikbaar via sneltoetsen:

  • Het acute accent (á).
  • De cedille, die aan de onderkant van een letter is bevestigd, zoals in het woord façade.
  • Het circumflex-accent (ˆ).
  • De umlaut, die bestaat uit twee punten boven een letter, zoals in coöperate.
  • De tilde (~) heeft zijn eigen toets op de meeste toetsenborden.

Aanbevolen: