Wat is vliegtuigmodus?

Inhoudsopgave:

Wat is vliegtuigmodus?
Wat is vliegtuigmodus?
Anonim

Als je ooit in een vliegtuig hebt gezeten, ben je bekend met de aankondiging die voor het opstijgen op elke vlucht komt om je mobiele apparaten en mobiele telefoons in de vliegtuigmodus te zetten. Deze modus schakelt in feite alle netwerkcommunicatie op uw telefoon uit, zodat deze de instrumentenpanelen van de vlucht niet hindert. Maar er is meer aan deze modus die u waarschijnlijk moet weten.

Wat is vliegtuigmodus op een mobiele telefoon?

Vliegtuigmodus op een mobiele telefoon schakelt alle netwerkcommunicatie uit, inclusief mobiele verbindingen, wifi en Bluetooth. Op sommige telefoons wordt zelfs de GPS-functie van de telefoon uitgeschakeld.

Aanvankelijk was de vliegtuigmodus ontworpen om te worden gebruikt tijdens het vliegen, dus je kon je telefoon aan houden, maar alle draadloze communicatiesignalen uitschakelen die het instrumentenpaneel van het vliegtuig zouden kunnen verstoren. Tegenwoordig hebben de meeste vliegtuigen echter wifi en binnenkort hebben veel vliegtuigen mobiele toegang, dus wat heeft het voor zin om tegenwoordig de vliegtuigmodus te gebruiken?

Image
Image

Wat doet de vliegtuigmodus?

Omdat de vliegtuigmodus draadloze communicatiesignalen uitschakelt, heeft het ook enkele extra voordelen. Omdat de vliegtuigmodus hardwaresignalen uitschakelt, kan dit ook de levensduur van de batterij verlengen. Enkele van de functies die de vliegtuigmodus uitschakelt, zijn:

  • Mobiele netwerken: dit is het netwerk (of de netwerken) van uw serviceprovider. Als dit is uitgeschakeld, kunt u geen oproepen of sms-berichten verzenden of ontvangen.
  • Wi-Fi-internetverbindingen: Uw 'andere' netwerkverbinding is uw Wi-Fi-internetverbinding. Als dit is uitgeschakeld, kun je geen verbinding maken met internet.
  • Bluetooth-verbindingen: Bluetooth wordt gebruikt om verbinding te maken met allerlei soorten apparaten, inclusief hoofdtelefoons, horloges en andere draagbare apparaten. Wanneer Bluetooth is uitgeschakeld, wordt de verbinding met deze apparaten verbroken.
  • GPS-tracking: Vliegtuigmodus schakelt GPS-tracking mogelijk niet uit op alle apparaten, maar voor degenen die dat wel doen, is uw locatie niet langer beschikbaar op het GPS-netwerk totdat u het uitschakelt Vliegtuigmodus.

Deze functies kunnen allemaal energievreters zijn, dus naast het gebruik van de vliegtuigmodus wanneer je daadwerkelijk vliegt, is het ook een goede optie wanneer de batterij van je telefoon bijna leeg is en je de hoeveelheid stroom van het apparaat wilt verminderen gebruik makend van. Als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, kunt u natuurlijk geen oproepen verzenden en ontvangen, dus afhankelijk van de manier waarop u uw telefoon gebruikt, kan deze functie al dan niet nuttig zijn om het energieverbruik van uw apparaat te verminderen.

Vliegtuigmodus kan levensreddend zijn als je een ouder bent met kleine kinderen. Omdat de vliegtuigmodus alle communicatiesignalen uitschakelt, kan het schakelen van uw telefoon naar de vliegtuigmodus voordat u deze aan een kind geeft, u veel problemen besparen omdat ze per ongeluk bellen of verbinding maken met websites of apps die veel mobiele gegevens verbruiken.

Kun je wifi gebruiken in de vliegtuigmodus?

Hoewel wifi is opgenomen in de vliegtuigmodusfunctie en automatisch wordt uitgeschakeld wanneer u de vliegtuigmodus inschakelt, is het mogelijk om het weer in te schakelen, los van de andere functies die de vliegtuigmodus bestuurt. Aangezien veel vluchten nu wifi tijdens de vlucht bieden, is het misschien iets dat u overweegt te doen als u uw telefoon in de vliegtuigmodus moet zetten.

Wifi tijdens de vlucht is meestal erg duur in gebruik, dus tenzij u een lange vlucht heeft of dringende zaken heeft die via internet moeten worden afgehandeld, kunt u overwegen te wachten tot uw vliegtuig landt om de wifi-mogelijkheden van het apparaat opnieuw in te schakelen.

Op dezelfde manier kan Bluetooth ook afzonderlijk van de andere functies van de vliegtuigmodus opnieuw worden ingeschakeld, dus als u een Bluetooth-hoofdtelefoon of een ander Bluetooth-apparaat hebt dat u met uw telefoon wilt verbinden terwijl deze is ingesteld op de vliegtuigmodus, u kunt naar uw instellingen gaan en deze functie opnieuw inschakelen zonder het mobiele netwerk van het apparaat weer in te schakelen.

Niet alle luchtvaartmaatschappijen laten je tijdens de vlucht Bluetooth gebruiken. Voordat u functies die zijn uitgeschakeld door de vliegtuigmodus opnieuw inschakelt, moet u ervoor zorgen dat u bekend bent met het beleid van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist.

Aanbevolen: