Wat betekent een beschadigd bestand?

Inhoudsopgave:

Wat betekent een beschadigd bestand?
Wat betekent een beschadigd bestand?
Anonim

Een beschadigd bestand is een beschadigd gegevensbestand. Het bestand kan plotseling onbruikbaar of onbruikbaar worden. Het wordt mogelijk helemaal niet geopend of geeft een foutmelding wanneer het wordt geopend. Soms is het mogelijk om het bestand te repareren. In andere gevallen moet u mogelijk het bestand verwijderen en een opgeslagen versie ophalen.

Er zijn veel oorzaken van bestandsbeschadiging, zoals een softwarefout, een virus, een computercrash of beschadigde sectoren op een harde schijf. Hier is een blik op wat datacorruptie betekent in computers, wat het probleem veroorzaakt en wat u eraan kunt doen.

Beschadigde bestanden kunnen in elk softwareprogramma voorkomen en duiden meestal niet op een probleem met de toepassing. Het is meestal een probleem dat uniek is voor het bestand.

Image
Image

Wat is gegevenscorruptie?

Elk bestand heeft een kop, soms een magisch getal genoemd, dat een bestandssysteem vertelt wat het ermee moet doen wanneer het wordt geopend. Een nummer vertelt het besturingssysteem bijvoorbeeld dat het bestand een MP3 is en audio moet produceren, en een ander nummer vertelt het besturingssysteem dat het een Word-document is dat in een tekstverwerker moet worden geopend. Als dit magische getal wordt gewijzigd, interpreteert het besturingssysteem het bestand als een ander bestandstype en kan het het bestand niet openen.

Bepaalde bestandstypen verwachten met regelmatige tussenpozen bepaalde nummers op bepaalde punten in het bestand. In bestanden die tekst bevatten, heeft elk teken bijvoorbeeld een bepaalde grootte, afhankelijk van hoe de tekst is gecodeerd, en bestanden beginnen elke keer met een consistente combinatie van bytes. Als dit nummer uit staat, kan het besturingssysteem een onleesbaar teken weergeven, waardoor het bestand ontoegankelijk wordt.

Corruptie treedt op wanneer de oorspronkelijke bytesamenstelling van het bestand wordt gewijzigd. Hoewel beschadigde bestanden af en toe kunnen worden geopend, zijn de bestanden meestal niet toegankelijk.

Elk bestandstype heeft zijn eigen standaard, dus corruptie kan verschillende vormen aannemen en verschillende resultaten opleveren. Het is gemakkelijk om een beschadigd mediabestand te herkennen, zoals een MP3- of wachtwoordlijst. Andere fouten met beschadigde gegevens kunnen moeilijk te diagnosticeren zijn.

Hoe worden bestanden beschadigd?

Er zijn veel manieren waarop een bestand beschadigd kan raken. Gegevenscorruptie kan optreden wanneer er een probleem is tijdens het opslagproces. Als uw computer bijvoorbeeld crasht terwijl u een bestand opslaat, bestaat de kans dat het bestand beschadigd raakt. Een stroomstoring kan invloed hebben op meerdere geopende bestanden.

Een toepassing kan een fout ervaren tijdens het opslaan of maken van een bestand, waardoor het bestand tijdens het proces beschadigd raakt. Een browser kan problemen ondervinden bij het downloaden van een bestand, wat kan leiden tot beschadiging van het bestand. Virussen kunnen gegevensbestanden beschadigen, evenals een onderbreking in normale computerprocessen.

Fysieke problemen kunnen ook gegevenscorruptie veroorzaken. Als een harde schijf bijvoorbeeld te vaak v alt, wordt geschud of snel wordt verschoven, kunnen elektrische en mechanische storingen leiden tot beschadigde bestanden. Een beschadigd bestand kan een teken zijn van een slechte fysieke sector, wat een groter probleem is.

Soms geeft een toepassing je een foutmelding die aangeeft dat er een probleem is, maar vaak heb je geen idee totdat je een beschadigd bestand opent.

Bestands- en gegevenscorruptie voorkomen

De beste manier om je te beschermen tegen corrupte bestanden is door een goede back-up van je gegevens te hebben. Het is gemakkelijker om een beschadigd bestand te verwijderen en dat bestand te herstellen vanaf een recente back-up dan om het bestand te herstellen.

Als een bestand beschadigd is en je hebt een back-up in de cloud, herstel het bestand dan zo snel mogelijk, voordat het beschadigde bestand op de online server wordt opgeslagen.

Zorg ervoor dat uw computer virus- en malwarebescherming heeft, zodat deze kwaadwillenden uw gegevens niet kunnen beschadigen.

Een ander idee is om te investeren in een ononderbroken stroomvoorziening (UPS), zodat stroomuitval of andere storingen je bestanden niet kunnen beschadigen. Een goede UPS kan een computer beschermen tegen hardwarestoringen en bestandscorruptie.

Hoewel er hulpmiddelen zijn voor het herstellen van beschadigde bestanden, variëren de slagingspercentages en zijn afhankelijk van het type beschadigd bestand, de staat van de hardware en software van het apparaat en andere factoren.

Naarmate de technologie vordert, komt bestandscorruptie steeds minder vaak voor. Zorg ervoor dat uw apparaten goed worden onderhouden, update de software op de juiste manier en installeer een goede virus- en malwarebescherming.

Aanbevolen: