Hoe Bitdefender van Mac of pc te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bitdefender van Mac of pc te verwijderen
Hoe Bitdefender van Mac of pc te verwijderen
Anonim

Hoewel Bitdefender een geweldige antivirusoplossing is, moet u weten hoe u Bitdefender kunt verwijderen als u naar een andere wilt overschakelen of naar een gratis oplossing wilt overschakelen. Sommigen hebben daarbij problemen ondervonden vanwege de manier waarop Bitdefender-software is gestructureerd en hoe het meerdere applicaties per abonnement kan hebben, maar volg gewoon deze stappen en u zult Bitdefender in een mum van tijd verwijderen.

Deze instructies zijn van toepassing op computers met Windows 7, 8.1 en 10, evenals recente versies van macOS.

Bitdefender verwijderen op Windows

Windows heeft een robuust verwijderingssysteem en blijft de beste manier om Bitdefender te verwijderen, welke versie u ook gebruikt.

Het is ongelooflijk belangrijk om een of andere vorm van antivirus op je systeem te hebben, welk besturingssysteem je ook gebruikt. Nadat u Bitdefender hebt verwijderd, is het raadzaam iets anders te installeren, ook al is het alleen de gratis versie.

  1. Zoek naar programma's in de Windows-zoekbalk en selecteer vervolgens Programma's toevoegen of verwijderen in Windows 10, of selecteer Programma's en onderdelen als je gebruikt Windows 7 of 8.1.
  2. Gebruik de lijst of zoekbalk om Bitdefender Antivirus te zoeken en te selecteren, en selecteer vervolgens Uninstall > Uninstall. Als u om goedkeuring van de beheerder wordt gevraagd, geeft u deze.

    Image
    Image
  3. Bitdefender kan vragen of u door wilt gaan met het verwijderingsproces. Selecteer Ja om te bevestigen dat u dit doet.

    Image
    Image

    Het verwijderingsproces kan even duren, afhankelijk van de specificaties van uw systeem. U kunt wachten, de enquête van Bitdefender beantwoorden om de ontwikkelaars te laten weten waarom u de software verwijdert, of iets anders doen.

  4. Wanneer het verwijderingsproces is voltooid, selecteert u Finish.

Hoe Bitdefender Agent van Windows te verwijderen

Als u tevreden bent met het eenvoudig verwijderen van het hoofdantivirusprogramma, kunt u het verwijderingsproces daar stoppen. Als u echter een spoor van Bitdefender van uw systeem wilt verwijderen, is het een goed idee om deze stappen te volgen om ook de Bitdefender Agent te verwijderen.

Doe dit als u van plan bent een ander antivirusprogramma te installeren om Bitdefender te vervangen.

  1. Zoek naar programma's in de Windows-zoekbalk en selecteer vervolgens Programma's toevoegen of verwijderen in Windows 10, of selecteer Programma's en onderdelen als je gebruikt Windows 7 of 8.1.
  2. Zoek opnieuw naar Bitdefender, selecteer Bitdefender Agent in de lijst en selecteer vervolgens Uninstall > Uninstall.

    Image
    Image
  3. Wacht tot het verwijderingsproces is voltooid. Na een paar minuten zou uw Windows-pc volledig vrij moeten zijn van Bitdefender Antivirus.

Bitdefender verwijderen op macOS

Het verwijderen van Bitdefender op macOS is niet ingewikkelder dan op Windows, maar er zijn wel een paar verschillende stappen voor nodig. Volg deze instructies om Bitdefender-antivirus voorgoed van uw Mac te verwijderen.

  1. Open Finder en selecteer vervolgens Go > Hulpprogramma's. Of druk op CMD+ U.

    Image
    Image
  2. Dubbelklik of tik op BitdefenderUninstaller om het verwijderingsproces te starten.
  3. Wanneer het pop-upmenu verschijnt waarin u wordt gevraagd om uw selectie te bevestigen, klikt u op Verwijderen.
  4. Voer uw beheerderswachtwoord in als daarom wordt gevraagd.
  5. Wacht tot het verwijderen is voltooid.

Hoe Bitdefender volledig te verwijderen op macOS

Hoewel u de verwijdering van Bitdefender Antivirus nu technisch gezien als voltooid kunt beschouwen, blijven er enkele elementen achter die het verwijderingsprogramma niet verwijdert. Als u alles wilt verwijderen dat Bitefender oorspronkelijk heeft geïnstalleerd, volgt u deze stappen.

  1. Open Macintosh HD > Bibliotheek en zoek naar de Bitdefender-map.
  2. Klik en sleep de map naar Prullenbak, of klik met de rechtermuisknop op de map en klik op Verplaatsen naar Prullenbak. Geef het beheerderswachtwoord goedkeuring als daarom wordt gevraagd.
  3. Het Bitdefender-pictogram blijft mogelijk in het Dock. Als dit het geval is, klik dan met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) en klik op Options > Verwijderen uit Dock.
  4. Navigeer naar Macintosh HD > Bibliotheek > Application Support en zoek naar de antivirus voor Mac-map. Hier worden in quarantaine geplaatste elementen bewaard. Als je die ook wilt verwijderen, klik en sleep de hele map naar Prullenbak.

    Er zijn enkele apps voor het opschonen van toepassingen die software zoals Bitdefender-antivirus kunnen verwijderen. Hoewel ze niet strikt noodzakelijk zijn, kunnen ze het proces wel versnellen.

Kan Bitdefender niet verwijderen? Gebruik de Bitdefender Uninstall Tool

Sommige gebruikers hebben problemen ondervonden bij het verwijderen van Bitdefender met behulp van de bovenstaande methoden. Soms merken ze dat het verwijderingsproces is onderbroken, of dat er geen vermelding voor Bitdefender of Bitdefender Agent op hun systeem staat, zelfs als de applicatie blijft werken.

Als dat klinkt zoals jij, dan kun je het beste een Bitdefender Uninstall-tool gebruiken. Hier is hoe het te doen.

  1. Bezoek de webpagina van Bitdefender Uninstall Tool en selecteer het product dat u probeert te verwijderen.

    Image
    Image
  2. Zoek naar het Bitdefender-product dat u wilt verwijderen en selecteer vervolgens het groene Uninstall-tool. Selecteer desgevraagd Download het verwijderingsprogramma rechtstreeks.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een zwart venster dat aangeeft dat het Bitdefender wil verwijderen. Selecteer Verwijderen.

    Image
    Image
  4. Je krijgt dan een laadbalk te zien terwijl het verwijderingsproces is voltooid. Als het klaar is, selecteert u Restart om uw systeem opnieuw op te starten en het proces te voltooien.

Aanbevolen: